30 Nisan 2024 Salı

Okan Hoca bir yere gitmiyor, merak etmeyin


Algıcılar açık kovalamıyor. Açık varmış gibi hayal edip, bunu da algı yaratarak satmaya çalışıyorlar. Yeni algımız da Okan Hoca üzerine. Kim olduğu bilinmez bir Beşiktaşlı olduğunu iddia eden X hesabı, Okan Hoca'nın bir İtalyan takımı ile görüşmek istediğini yazmış. İtalyan takımıyla görüşecekmiş, Galatasaray tarafı buna şaşırmış, takımda kalacak ve gidecek isimleri hocaya göre planlayacakken, deprem etkisi oluşturmuş. Algı bu yönde. Okan Hoca, Galatasaray ile 2 yıllık yeni sözleşme üzerinde anlaştı oysa. Seçim sonrası açıklama gelecek.

Bunu anlamıyorum mesela. Biraz iddialı bir yabancı teknik direktör getirseniz, en az 3-4 yıllık sözleşme imzalıyorsunuz. Okan Hoca ile önce 1+1 yıllık imzaladınız, hadi orada yeni bir hamleydi, kendisini kanıtlaması gerekiyordu gibi faktörler var. Şimdi de 2 yıllık sözleşme imzaladınız. Nedeni de seçimlerin 2 yılda 1 olmasından kaynaklı. Yabancı futbolcularla da 2 yıllık imzalamıyorsunuz. İyi bir teknik direktör bulmuşken, neden daha uzun vadeli hareket edilmiyor? 2 yıl sonunda, Okan Hoca belki de bambaşka bir konumda olacak.

Okan Hoca'nın burada uzun yılları var. Henüz 2. yılı ve en az 2-3 sezon daha devam edip, Avrupa'da mutlaka bir başarı elde edecek. Oynattığı futbol büyüyor ve Avrupa'da konuşuluyor. Sezonlar devam ettikçe daha da göz önüne gelecek ve konuşulmanın dozu artacak. FM forum sayfalarında dahi Okan Buruk'un taktiğinin uyarlanmış halini paylaşan yabancılar var. Hocanın, Avrupa hayali mutlaka vardır ve gittiğinde en iyilerden biri için olacak. Orta sıra Avrupa takımları değil, o an en iyileri kimlerse onlardan biri.

Huzur kaçırmaya çalışıyor algıcılar. Taraftarın aklına girip, yangın çıkarma peşindeler. Ufukta şampiyonluk var, yeni sezon için ise planlar belli. Algıya gelmemek gerekiyor. Bu haber üretildikten sonra bazısı isyan etmiş, biz ne yapacağız moduna girmiş de buna ne gerek var? Siz böyle yaparsanız, başkası neler yapmaz ki? Okan Hoca bir yere gitmiyor, merak etmeyin. Söylediğim gibi, en az 2-3 sezon daha Galatasaray'ın başında izleriz. Yepyeni bir efsanemiz daha oldu, bazı sarmallardan uzaklaştık, önümüze daha sağlıklı bakabiliyoruz.

12 yorum:

  1. Anlaşmayı şimdiden duyurulsa kıyametmi kopar algıcıların ekmeğine yağ sürmenin ne anlamı var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Algıcıları dinlemeye ne gerek var peki? Dinlenilmezse sorun da olmaz.

      Sil
  2. Okan Hoca başkan belli değilken 13. olmuş takımın başına ücret önemli değil ben Galatasaray 'a teknik direktör olmak istiyorum diyerek ve basına açıklamış birisi. Geçin bu algıları ve inanmayın trollere.

    YanıtlaSil
  3. Arsenal iç sahada B.Münih karşılaşmasında birçok Arsenal taraftarı Arteta nın Okan Buruk mantalitesi ile sahaya çıkması gerektiğini savunuyordu. Bunun daha ötesi yok. Çeyrek final oynayan takım taraftarı seni işaret ediyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşuldu bu oyun, ben buradayım dedi. Gelecek sezon üzerine de ekleyecek hoca..

      Sil
  4. Okan Hoca'ya gerçek bir şampiyonlar ligi 11'i verilsin bakın seneye neler yapacak? Gidip gelen dinamik tempolu fizikli bekler, genç bir çift yönlü klas 8 numara + 10 numara transferi ile bu takımın hayal ettirdikleri çok fazla. Okan Hoca en az 2 sene daha burda kimse merak etmesin. 5. yıldızı takmadan Avrupa'da kalıcı ses getiren bir başarı almadan bir yere gitmez.
    Gelecek avuçlarımızın içinde. İstikrarlı bir yönetim ve başkan, aynı teknik ekip ve kalıcı 11 ile bu takım içerde büyük bir dominasyon kuracak. Bunu görmemek aptallık olur. Buna mukabil değişen ŞL formatı ile birlikte artık gruplardan çıkmak ve ilerlemek daha da olası. Ama buna uygun genç ve bol alternatifli takımlar kurmak şart!!
    Bayern maçına sol bekte Kazım Can'la çıkmamak lazım!. Veya sparta Prag'a karşı sol bekte Berkan, sağ bekte Kaan, orta sahada kurtarıcı rolünde bitik Sergio ile oynayacak hale düşmemek lazım. Bir transfer dönemini daha heba edecek lüksümüz yok.
    Okan Hoca olmasa sezonun ilk yarısında ligden kopmuştuk. Onca sakat, formsuz, iş yapmayan transferlerle dolu takımdan magic yaptı adam. 15 maçlık seri yakaladık. akıllara zarar bence!!!
    Bu yaz en az 3-4 kafa oyuncu + alternatifleri ile birlikte 25 kişilik bir takım kurulmak zorunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pres oyunu güçlenecek, dinamizm artacak, takım düşmeyecek, daha diri kalacak..

      Sil
  5. Hocamın Avrupa takımları ile anılması gurur verir ama Okan Hocanın Galatasaray ile Avrupa'da bir şeyler basarmadan Avrupada takım çalıştıracagini sanmıyorum. Önce burada kendini Avrupa'ya ispat edip daha güçlü gitmek ister.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2-3 senesi daha var bence. Alınacak yol var..

      Sil
  6. Ne yalan söyleyeyim ben Okan hocanın yerinde olsam giderdim. Ama Galatasarayı beğenmediğimden değil. Türkiye ligi çok uyduruk bir lig. İnsana bir şey katmıyor. Medya leş gibi. Sosyal medya leş gibi. Kendi taraftarlarının da önemli bir kısmı adamın kıymetini bilmiyor. Ben onun yerinde olsam ayrılırdım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okan Hoca, Galatasaraylıdır. Kendisini ateşe atar, bizleri ayakta tutar..

      Sil