3 Mayıs 2024 Cuma

Bir transfer ne kadar "etiket" kokar derseniz, Varane de o kadar kokuyor


Manchester United, Real Madrid'in düşüş sezdiği ve elden çıkarmak istediği futbolcuları transfer etmeyi sever. Varane ve Casemiro bu tarz transferlerdendi. Varane için de 40 milyon avro'luk bonservis bedeli ödemişlerdi. İstediklerini aldılar mı dersek, sakatlıklardan geriye çok bir şey kalmadı. Oynadığı her sezon, ciddi sakatlıklar ve uzun ayrılıklar yaşar. Manchester United ile olan sözleşmesi bu yaz bitiyor ve kendisiyle yola devam etmeyecekler. Bir transfer ne kadar "etiket" kokar derseniz, Varane de o kadar kokuyor.

Sık sakatlanıyor. Davinson Sanchez'le alakalı bu denli bir problem yaşamasan da, yaşadığı sakatlıklar can sıkıyordu. Varane'yi düşünün bir de. Türkiye Ligi'ne adım attığı an vitesini daha da düşürecek ve bence istikrarını iyiden iyiye kaybedecek. 31 yaşında, eminim ki kendisini hala iyi bir seviyede görüyor. Yüksek bir maaş ve imza ücreti demek bu da. Varane'yi alınca da oynatmak durumundasın. Oysa elinde iyi bir stoper rotasyonu var. Ayrılıklar yaşasan, elindeki bonservis girdisiyle birlikte daha iyi hamleler yaparsın.

Şöyle diyeyim. Ünal Aysal destekli Süheyl Batum seçildi ve futbol yönetimi onlara kaldı diyelim. Varane, tam onların transferi. Bu tarz etiket hamleleri çok severler ve zamanında belimiz böyle bükülmedi mi? Yaşı olan her futbolcu etiket değil. Buradaki mesele "istikrarlı katkı" verebilmek. Bunun için de sahada kalmak zorundasınız. Mertens'in 37 yaşında yaptıkları ortada. Her maç sahada çünkü. Etiket transferi mi bu şimdi? Varane'yi aldığın dakika geri dönüşü yok ve zararı düşün. Bu kumarı neden oynayasın? Galatasaray'ın böyle bir gündemi olduğunu düşünmüyorum.

Nelsson ya da Davinson Sanchez'den biri bence takımda kalacak. Abdülkerim Bardakcı ile de tandemi oluşturacak. Rotasyona hamle yaparsın en fazla. Emin Bayram da dönüyor, bu unutulmasın. Davinson Sanchez, 28 yaşında ve sakatlık durumu olabiliyor. 25 milyon avro'lar konuşulduğu an bu transfere izin verilir ve Nelsson ile sözleşme uzatılır. Nelsson'un çıkış maddesi zaten belli, geldiği an gidebilir. Bu yaz, geçen yaz olduğu kadar gitme isteğinin olacağını da düşünmüyorum. O rotasyonda çok fazla sorun yok. Atılacak adımlar belli.

Okuyan ve yorum atacak arkadaşlar için;
Blog'daki tanıtımları da es geçmeyelim.
En azından 1 tık atarak, destek olmanızı bekliyorum :)

10 yorum:

  1. Mertens etiket transferi değil mi? Adı mertens olmasa 37 yaşındaki bir oyuncuyu transfer eder misin normalde?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil. Her yaşı olan futbolcu etiket olmuyor. Etiketten kastı hiç anlamamışsınız.. 45 yaşındaki futbolcuyu da katkı vereceğini biliyorsam transfer ederim ama bonservis vermem. Mertens'te olduğu gibi..

      Sil
  2. Varane iyi oyuncu tartışılmaz da. Söylediğin bir nokta o kadar doğru ki. Kendisini hala çok iyi seviyede görüyor. Gelince patron benim kafalarına girmesi de çok muhtemel. Bu sebeple hiç ihtiyaç yok. Bizim artık genç oyuncular peşimde olmamız lazım. Kadroda eksik olan bölgeler belli hala stoper yazılıp çizilmesi saçmalık.

    YanıtlaSil
  3. Kronik sakat oyunculardan uzak durmalıyız. Mertens yaşlı ama bize gelmeden önce sürekli oynuyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarlı ve sağlıklı futbolcuda yaşa bakmam.

      Sil
  4. Yeterince çektik böyle transferlerden yetiştirici kulüp olmak zorundayız takımı taşıyacak tecrübe lazım oda yeterince var bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper konusunda böyle ağdalı hamlelere gerek yok.

      Sil
  5. Abi bi kere tek yabancı stoper olmalı rotasyonda. Nelsson veya Davinson. 2 yıldız stoperimiz giderse, bonservis harcamamak adına da iyi bi seçenek olabilir. Ramos'a gittik geçen sene biliyosun. Varane bence alınabilecek bir risk, olası sakatlığında Emin'e güvenilebilen senaryoda. Beklerimiz tecrübe noksanı olacak. Tecrübeli stoper hattı çok batmayabilir. 2 kalite stoperden elde edilecek gelir ile de öne genç, hedeflere ulaştırmada nispeten mahir 8 ve/veya 10 atabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da doğru. Yabancı sayısı genel manada düşüyor. 2 stoperi rotasyon zor kaldırır.

      Sil