3 Mayıs 2024 Cuma

İstediğinde yapamayacağı şey yok


İstediğinde yapamayacağı bir şey olmadığını son haftalarda yaşıyoruz. Galatasaray'ı ipten aldığı ya da kilit açtığı an çok. Zaten beklenti de bu değil miydi? Gün sonu geldiğinde, kazanılan şampiyonluk konuşulurken "Ziyech'in bu etkisi de" ön plana çıkacak. Kader anlarında var çünkü. 4-0'lık maçta 5. golü atmıyor. Her hamlesi ya kilit açıyor, ya sana nefes aldırıyor. Doğal olarak da, gelecek sezon da kalmalı mı sorusunu sorduruyor?

Ziyech'e aidiyet hissettirmek kolay değildi. Aidiyet duyacak, senin için yanıp tutuşacak bir ruh hali yok çünkü. Klas futbolcu, paçalardan yetenek akıyor ve biraz istikrar gösterebildiği her an da bunu yansıtıyor. Milli Takım performansı, kulüp bazında gerçekleştirdiği transferler ve etkisi net. Galatasaray, Ziyech'i "gözden düştüğü" an fırsat görerek transfer etti ve gün sonunda başarılı oldu, istediğini aldı gibi görünüyor.

İlk etapta böyle konuşmuyorduk. Çünkü sürekli sakattı. Her Milli Takım dönüşü ayrı problemdi. Ziyech üzerinden hayal kurmak imkansızdı. Ben de umudu kesmiş, sezon sonuna kadar beklentiyi bir kenara bırakmıştım. Okan Hoca ise Ziyech döndüğü gibi katkı almaya çalıştı ve bunu başardı. Oynattığı oyuna monte etti, doğru 11 bulundu. Daha da önemlisi, Ziyech mutlu. Oynadığı futboldan belli ki keyif almakta.

1000 yıllık profil resmini dahi değiştirdi ve Galatasaray'dan bir fotoğrafını ekledi. Hal ve tavrı mutlu, keyifli hareket etmekte. Bu da sahaya yansıyor. Şu an sahada kalmak için çabalıyor. Şu fotoğraf da Ziyech'in "istediğinde yapamayacağı bir şey olmadığının" göstergesi. Davinson ve Ndombele'yi yatırdığı anda, Tete'nin tepkisinden bunu görebilirsiniz. Sezonu tamamlayalım, Ziyech'in hakkını verelim. Sonrasını elbette konuşacağız.

8 yorum:

  1. Hagi'nin Galatasaray'a geldiği yaşta. Biraz onun kadar aidiyet duysa, biraz sahiplense Hagi kadar olmasa da harika iz bırakır.

    YanıtlaSil
  2. önce şampiyonluğu bi alalım da sonra icabına bakarız. şahsi fikrim ise yolların ayrılması gerektiği. ziyech ve onun gibi oyuncuların nazını çekmemek gerek. isterse yapamayacağı şey yok diyoruz ama istesin de yapsın o zaman. bu işin karşılığında zaten para veriyoruz ona. bi de kreş görevi üstlenip beyfendiyi sahaya odaklamaya mı çalışacağız ? saha dışında bi problemi olursa yardımcı olunur zaten ama performans versin diye de yalvarılmaz kimseye. yani kimseyi pohpohlamaya, sırtını sıvazlamaya uğraşmamalıyız. kaprisli adamlar, lakayit topçular uzak dursun bizden. profesyonel adam lazım bize, her şartta sahaya çıkıp maksimumunu verecek, kötüde oynasa elinden geleni verecek olanlar oynasın takımda. icardi mesela takımın 1 numaralı starı ama kötü oynayınca mahcup oluyor adam, takıma yardımcı olamadığı zaman yüz ifadesi düşüyor. ziyech paşam kusura bakmasın ama net adam lazım bize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Ziyech'e güvenip, yeni sezonu planlamayı çok sağlıklı bulmuyorum. O güveni alamıyorum.

      Sil
  3. Şampiyonluğu alırsak kalması gerek. Bence kendini buldu ve mutlu. Gelecek sezon daha fazla yararlı olabilir.Auier 'in gelmesi de etkili olmuş olabilir.Ziyech ile çok iyi iletişimi var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ziyech'in daha fazla aidiyet duyduğu kesin de, transfer için vitesi açmış da olabilir.

      Sil
  4. Ziyech şu an %100 ile oynamıyor. 90 dakikaya performansını yayarsa muazzam olur. Yapamayacağı şey yok zaten kendisi de bunun farkında. Biryerlerde birilerine birşeyleri kanıtlıyor gibi bir edası var sahada. Attığı golden sonra sevincine bakılırsa bir gönderme var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüzde 30'u dahi bizi fersah fersah taşıyor..

      Sil