1 Mayıs 2024 Çarşamba

Orta saha rotasyonunda yerli sorunu yok


"Çift 6" konusu yeri geldiğinde konuşuldu ve ihtiyaç giderildi. Şampiyonlar Ligi grup aşamasında 8 numaralarımızdan istediğimizi alamadığımız günlerde, Kaan Ayhan'ı orta sahaya kaydırmış ve katkı almıştık. O da bu pozisyonda üst düzeyde katkı verdi. Şampiyonlar Ligi'nde pres oyunumuz söz sahibi olurken, orta sahada yakaladığımız o sertliğin önemi vardı. Peki bu her zaman ihtiyaç mı dersek cevabım hayır olur. Bugün Kerem Demirbay oynuyor mesela, çünkü hücumda beklentimiz var. Hoca da bu yüzden ondan vazgeçmiyor.

Bir 6 numara daha alalım, Torreira'yı biraz daha ön tarafa kaydırırız düşüncesini geride bıraktık. Çift 6'yla oynaman gereken maçlarda Kaan Ayhan'ı yine kullanırsın. Berkan Kutlu da geri döndü, Eyüp Aydın gibi de bir potansiyele sahipsin. Çift 6 gerektiğinde, bunu oynayabilecek opsiyonun var. Salih Özcan ismi sık sık gündeme gelse de, onun yapabileceğini yapacak, belki daha ötesine taşıyacak bir Kaan Ayhan'ın var. Eyüp Aydın'ın da sürelerini yeni sezonda arttırmak gerekiyor. Orta saha rotasyonunda yerli sorunu yok.

Galatasaray, 1 tane 8 numara alacak ve onun da profili belli. Israrla yazıyorum. "Prime Badou Ndiaye" tiplemesinde bir isim gerekir. Badou Ndiaye, Osmanlıspor'da 10 numara oynuyordu. Galatasaray'da ise 6-8 gibi kullanıldı ve sadece yarım sezonda değerini 2'ye katlayıp, 16 milyon avro'ya gitti. Tuttu tutmadı ayrı konu. O yarım sezonluk performansını unutmayız. Böyle bir 8 gerek işte. Pres oyununa yatkın, ısrarla dikine oynayacak ve dripling özelliği üst düzey, belli oranda da top tekniği olacak bir 8 bulmalıyız. Yazdığım özelliklerin maliyeti olsa da, bunu göze almalıyız.

İlk 11 için 3 tane hamle yapacaksın. 8, 10 ve sağ bek. Bu 3 mevki için de kesenin ağzını açıp, en iyisini arayacaksın. Elbette genç, geri dönüşü olacak futbolcular tercih. Takımın tempo ve atletizmi de üst düzeyde tutulmalı. Bunu sağlarsak, Okan Hoca'nın söz ettiren pres oyununun ne denli güçlendiğini göreceğiz. O zaman Bayern Münih elinden kaçmayacak işte, bir noktada yorulmayacaksın, kalite aradığın anda "alternatif" yok demeyeceksin. 8'in de, 10'un da, sağ bekin de profili belli. Sonraki hamleleri gidenlere göre, zaman içinde halledebilirsin.

8 yorum:

  1. bayern munih'in elden kaçmasının sebebi bitirememekti. golleri bulsaydık, fiziken yorgun düşsek bile son 15 dk filan defansa kapanıp alırdık o maçları. her iki maçta da girdiğimiz pozisyonları gole çevirememek, kaybetmenin ana sebebi oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitirememek elbette en öncelikli sorun. Diğer sorun da, hamle imkansızlığı. Düştüğümüz anlarda hamle yapamadık. Tüm orta saha profilleri birbirinin benzeri olduğundan. Doğal olarak o tempoda enerji düştü.

      Sil
  2. Sağ bek ve 10 numara bir türlü halledilir. Yunus dönecek ve 10 numarada Mertens ve Ziyech'e alternatif olabilir. Sağ bek için ise takımda kalırsa Dubois ve Kaan idare eder. Ne yapıp edip 8 numaraya genç ve iyi bir ismi gerekiyorsa yüksek ücret verip almak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yunus Akgün dönecek mi bakalım, umarım döner. Eli çok güçlendirirdi..

      Sil
    2. Biraz akıllı bir adamsa dönmez. Ben varken gittiniz tete yi aldınız sakat ziyech i aldınız ne diye döneyim saygı görmediğim yere dese sonuna kadar haklıdır.

      Sil
    3. Kendi bilir o tarafını. Kararına saygı duyulur.

      Sil
  3. Bence 2 tane yabancı ortasaha transferi olacak biri üst düzey tecrübeli olacak değeride scout transferi genç oyuncu olur diye düşünüyorum

    YanıtlaSil