24 Nisan 2009 Cuma

29. Haftaya Bakış

Geri sayımda beeeeşşş diyeceğimiz hafta gelip çattı. Hem düşme potasındaki takımlar hemde şampiyonluk yolundaki takımlar kendi aralarında zor maçlar yapacaklar bu hafta. Ligin belkide en kritik haftalarından bir tanesi olacak 29. hafta. Şimdi kısa kısa maçları irdeleyelim.

Hacettepe-İstanbul Büyükşehir Belediye; Hacettepe'nin kurtulmak gibi bir umudu kalmadı artık sadece prestij için oynuyorlar. Belediye ise geçen haftaki Galatasaray mağlubiyetinden sonra düşme potasının içine girdi artık. Kazanmaktan başka çareleri çıkışları kalmadı.

Sivasspor-Trabzonspor; Şüphesiz haftanın en önemli maçı. Trabzon'unda Sivas'ında şampiyonluk için mutlaka kazanmaları gereken bir maç. Maçın Sivas'ta olması Sivas'ı bir adım ileri götürürken istatistiklerde Sivasspor'u gösteriyor. Bakalım bu maçtan kim alnının akıyla çıkacak.

Fenerbahçe-Ankaragücü; Düşme hattının hemen üstünde Belediye ile aynı puanda olan Ankaragücü için puana ihtiyacı olan bir maç. Fenerbahçe ise Sivas-Trabzon ikilisinden en az birinin mutlaka puan kaybedeceği bu haftayı puansız kapatmak istemiyor. Ardından gelen Bursaspor'da zorlamaya başladı zira.

Kocaelispor-Antalyaspor; Antalyaspor düşme hattından büyük ölçüde sıyrıldı bu yüzden rahat çıkacak. Kocaeli ise hala son üçün içerisinde daha çok asılacaktır maça. Birde Kocaeli bu sezon evinde gerçekten iyi maçlar çıkarıyor. İbre Kocaeli'ye dönük gibi ama Antalyaspor sürpriz sonuçlar alabilen bir takım.

Gençlerbirliği-Gaziantepspor; Tabata'nın yokluğunda zor bir maç olabilirdi Antep için fakat başına yeni teknik direktör gelen takımlar başka bir hırs ile sahaya çıkıyor. Gençlerbirliği ise kendine hedef belirlemiş 40 puan ve üstü diye o hedefe varmak amacı ile çıkacaklar sahaya.

Bursaspor-Denizlispor; İçimden bir ses bu maçın tek sonucu var oda Bursa galibiyeti diyor. Bakalım ne kadar doğru çıkacak. Bursa Avrupa Kupalarına katılma açısından Fener'in aldığı kötü sonuçlardan sonra potaya girdi gibi. Evindeki her maçı puan kaybetmeden geçmek istiyor. Denizli ise her ne kadar 13. sırada olsada ligin dibi ile arasında sadece 2 puan fark olduğundan hala rahatlamış değil.

Kayserispor-Konyaspor; Agahowa'dan yoksun çıkacak Konya karşısına Kayseri bu hafta. Saha avantajı Kayseri'de gibi gözüksede Konya'nın düşmemek adına girdiği inatçı mücadele etkisini göstermeye başladı son haftalarda. Bu sebeple maç banko Kayseri'nin diyemez hiç kimse. Giray Hoca ve takımı Kayseri'den 3 puanla dönmeye kitlenmiş gibi duruyorlar.

Eskişehir-Beşiktaş; Eskişehir deplasmanı bu sezon şampiyonluk yolundaki takımlar için eşik gibi bir yer oldu. Fakat El Saka'nın cezalı oluşu takım düzeninde değişikliğe gidilmesine neden olacak. Beşiktaş'ta bir kaç maçtır bariz bir düşüş mevcut. Fakat Sivas-Trabzon maçının sonucunun etkisiyle maça nasıl bir konsantre ile çıkacakları çok önemli ve büyük ihtimallede maç sonucuna etkisi olacak.


Galatasaray-Ankaraspor; Galatasaray bu sezon sakatlıktı cezaydı derken hiç bir maça tam kadro ile çıkamadı geride kalan 28 haftada. Bu maçada tam kadro çıkamayacak. Gerek cezalılar gerekse sakatlar kadro kurmakta zorluk çıkarsada takımın şampiyonluğu istemesi ve şampiyonluğa kitlenmesi ayrıca maçın Samiyen'de olması avantajlı konuma getiriyor sarı-kırmızılıları. Ankaraspor ise haftaiçi Beşiktaş'ı yenmesine rağmen kupaya kendi evinde aldığı skorunda etkisiyle veda etmişti malum. Takım yorgun gelecek Samiyen'e fakat 1 hafta içinde önce Fener'i sonra Beşiktaş'ı yenmiş olması Ankaraspor'un kolay lokma olmadığını gösterir gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir