28 Eylül 2019 Cumartesi

Galatasaray 0-0 Fenerbahçe, biz nereye?


Son yılları geçtim, hayatımda gördüğüm en ruhsuz, isteksiz Galatasaray bu. Kendi sahandaki bu acizliği kabul edemiyorum. Fenerbahçeli olsam kaçan 3 puana üzülürüm. Hatta maçın 2. yarısında da anlamsız geri çekildiklerini ve 0-0'a odaklandıklarını düşünüyorum. Galatasaray adına taktik, teknik neyi konuşacaksın ki, yarın ne değişecek.

Planın yok senin bir kere. Geçen hafta denildi ki "Fenerbahçe'ye karşı böyle olmayacak". Bu maç sonunda deniliyor ki "bu görüntü böyle devam etmeyecek". Kötü oyun her geçen hafta daha da kötü olmaya başladı. 4-1-4-1 ısrarı bitmiyor ve oyuncu grubunda sorun olduğunu düşünmüyorum. Sistem ve taktiğinde sorun var bu takımın. O dokunuş bir türlü gelmiyor.

Teknik direktör olmaya da gerek yok, Fenerbahçe'yi izleyen herkes nasıl oynayacağını bilir. Ankaragücü dahi rakip sahada Fenerbahçe'yi nasıl bozdu gördük. Jailson / Zanka ikilisine baskı, Altay Bayındır'a da mümkün olduğu kadar şut atmak, olay bu. Feghouli / Falcao / Babel üçlüsünün ön alanda baskı yapamayacağını ben de biliyorum, Andone neden tribünde?

Maç boyunca 1 dakika bile bu baskıyı uygulamadık. Galatasaray da bu yönde sorun yaşıyor mesela, baskı yediği an geriden çıkmak problem. Luyindama / Marcao gibi isimlerin savunma aksiyonunu çok eleştirmesem de baskıyı yediklerinde geriden oyun kuramadılar. Vedat Muriqi / Max Kruse ikilisi hem o baskıyı iyi yaptı, hem de duvar görevinde iyiydiler. Yalnız kaldılar, sorun o. Fenerbahçe de onları yalnız bırakma riskini almıştı.

Sol önde Tolga Ciğerci, sağ önde Ozan Tufan tercihi bundan. Biraz da Belhanda'nın 11 olması kaynaklı pas trafiğini bozmayı denediler ve başarılı da oldular. Hatta hücumda da artı oldu, bu ikili biraz daha bitirici olsa sonuca giderlerdi. Ersun Yanal da Galatasaray'ı bu halde görünce 2. yarı Deniz Türüç'ü aldı ama hücumdaki o coşku düştü.

Galatasaray pas takımı da, o zaman "pas" oyununu en iyi oynayacak Seri neden sahada değil? Bu da doğru bir soru. Belhanda ve Lemina'yı beğendim bu arada, konu onlardan bağımsız. Orta sahada biraz olsun hareketli olabilen 2 isim ve 3.'yü yazamazsın. Lemina o çıkışlarıyla 2 şut imkanı da buldu. Belhanda ise yalnız, Lemina da çıkınca daha da yalnızlaştı. Herkes topu ayağına istiyor ve topu eziyor, hareketlenen, koşu yoluna isteyen kimse yok.

Geçen sezonlar 4-1-4-1 özelinde Garry Rodrigues ve Onyekuru'ya atılan ters toplarla, bu futbolcuların hızı kullanılıyordu. Babel ise bu oyunda ne verebilir? Çizgiden gidemez, kat ettiğinde de sağını kapattığın an hücumda bir artısı kalmaz. Son haftalarda kötü ama 90 dakikaları tamamlıyor. Fenerbahçe karşısında da her topu ezdi. En azından ceza sahası içinde onunla çoğalalım dersiniz, o da olmadı.

Falcao'ya top gelmiyor. 1 kez geldi ki o da ofsayt, nasıl bitirdiğini gördük. Israrla yazıyorum, hücumda organizasyon yok ve sorun orada. Takım anlamsız pas yapıyor, belirli bir plan dahilinde değil. Falcao'ya özel bir set var mı, hiç sanmıyorum. Emre Mor dahi takım içindeki diğer isimlere benzemeye başladı, topu aldığında öne gitmeyi düşünmüyor bile. Hücumdaki bu verimsizlik üzerine ne konuşalım. Bu sezon oynadığımız 8 maçta sadece 7 gol atabildik.

Fenerbahçe'nin bu Galatasaray'ı bulmuşken galibiyeti kaçırdığı için üzülmesi gerekir. 0-0'a razıydılar ama ya kazabilirsek diye hareket ettiler. Galatasaray ise şu kötü görüntüde 0-0'a şükretsin, ortada futbol üzerine konuşulabilecek hiçbir şey yok. Hoca da düşünecek artık, sorun nerede? Neden bu ezber, niye ısrar ya da biz ne çalışıyoruz?

46 yorum:

  1. Bu hantal kadro yapısıyla olmuyor. 4-1-4-1 ısrarı da çok çok saçma. Terim'in sorgulanması gerekiyor. Gerçekten çok kötü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu takım sadece pas oyunu oynar oynamasına da bu kadar hareketsizlikle zor.

      Sil
  2. Üretemiyoruz sorun bu, baski da yapamiyoruz her sey suni ve zorlama, gecen hafta o golü yemeseydik, bu hafta da sutlarimizdan biri gol olsaydi bunlari konusmayacaktik diyenler var ama asil sorun bu degil. Falcao topla bulusursa atiyor zaten ofsayt pozisyonda atti ama bulusturamiyorsun ki bu duzene Messi de gelse basarili olamaz.
    Bu Fenerbahce gercekten zayif bir takim, adamlar Zanka ve Ozanla, 40 yasindaki Emre ile gayet güzel mücadele ettiler,orta sinif bir Uefa takimi perisan ederdi bugün ama sen üretemezsen normaldir bu sonuclar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücumda organizasyonun yok, odak aldığın isim yanlış, hareketli değilsin ve çoğalamıyorsun.

      Sil
  3. Aman hocam yarin obur gun falcaoya suc atilmaya baslanir nasil olsa hocaya tek kelime edemiyor kimse,hoca bide psgye reale meydan okuyordu o zamnda soylemistim,hocam allah askina neyimize guvenerek soyluyoruz bunu,sen daha 9 kisi kalmis kayseriye ustunluk kuramiyorsun,pozisyona giremiyorsun,elindeki kadroya bak bide sahada ki oyuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de bu kaderi yaşadı. Top ona gelmedi ki ısrarla eleştirildi.

      Sil
    2. Katiliyorum, Diagne Falcao ile kiyaslanamaz elbette ve hareketli de degil pek ama fena bitirici degildi, besleyebilsek atardi kesinlikle ayni sorunu yasadik. Sadece Gomis bu sorunu yasamadi ki o zamanki kadroya bakinca zaten problemi net anliyorsun.

      Sil
    3. En kötü golünü atardı, başka işlere karışmasa dahi. O hali de attı aslında :)

      Sil
  4. Nereye mi? Yeni mi bu durum? Yazınca kötü oluyoruz oyun planı yok diye yeni değil 7-8 yıldır böyle. Topsuz oyun yok sanki ilk kez yan-yana oynuyor çalışılmış hicbir atak yok gibi, her şey doğaçlama içgüdüsel neden? Terimden önce de sonra da Denizli de cevabı bilmiyordu mancini de Hamza da... Bilen yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni değil de 7-8 yıla inmek anlamsız geldi bana.

      Sil
  5. Psg macina cikmayalim ciddi soyluyorum, bjk nin liverpoola karsi yasadigini yasariz,oluyuz resmen, hoca ise saha disi ile mesgul zaten Gs ye odakli degil,aga ben hayatimda bu kadar kotu bir Gs 6.oldugumuz icerde ki 0-0 lik musleranin tek basina oynadigi fb macinda gordum,bu ne abi ya,koskocaman Gs,yildizlar ile dolu Gs 2 pozisyona girdi sadece,yaziklar olsun ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden çıkmıyorsun :) Çık ve gör seviyeni, beni mutlu eder.

      Sil
  6. Ne çalışıyoruz? en doğru ve sorulması gereken tek soru bence de. Cevabını ise zaten kulübün instagram hesabı her antreman fotosunun altına yazıyor. 5e 2 top kapma çalışması ve yine 5'e 2 dar alanda pas oyunu. Elimizde süt var pirinç var, sütlaç yapacağımıza kadayıf çıkarmanın derdindeyiz. Bir pas oyunu tutturmuşuz gidiyoruz. Topu alan verip kaçamıyor ki kaçacak hali yok ki. Sürekli hareket halinde olmadan senin oynayacağın pas oyunu uykusuzluk yaşayan bünyeleri ekran karşısında mışıl mışıl uyutmaya yarar ancak. Önce güçlü olmak lazım, sürekli hareket halinde olmak lazım. Olmuyor mu? Çok mu yaşlısın? Bu saatten sonra ben bu adamları koşturamam mı diyorsun? Onun da çaresini bulmuşlar... Milan en top zamanında kadro da 30 yaş altında bir tek kaka vardı. Ne oynadı bu adamlar elinde kadroya göre antreman, sistem, taktik, diziliş en uygun ne ise onu ; 4 4 1 1 diamond. Biz neden manchester city olmanın peşindeyiz. Aklım almıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadasa katiliyorum. Pas oyunununda israr etmek yanlis. Nzonzi, Belhanda , Seri buna uygun olsa da malesef yavas ve hizli olmayan oyuncularla ne kadar hizli pas dolasimi bekleniyor? De Bruyne yerinde bile durmuyor. Fernandinho 34 yasinda kos kos kos, adam yorulmak bilmiyor. Malesef bizde Belhanda-Falcao-Nagatomo-Lemina haric kosmaya calisip harektli kalmaya calisan oyuncu yok. Feghouli formsuz. Pas oyunu icin resmen butun takim mukemmel olmasi gerek. Malesef bizde durum bu degil. 4-3-1-2 sistemiyle direk kaleye gitmek olmali. Pas oyununu birakalim. Leminda-Belhanda-Feghouli guzel top suruyor. Guzel bilek harektleri ve kolay adam gecebilien oyuncular. Direk kaleye arkadas. Falcao'yu arayin. Babel'i de cok tutmuyorum. Forvet'de denenmeli. Hala etkisiz ise Andone'ye dønulmeli. Ayni maasi aliyorlar, Babel cok tutmuyorum? Ben buraya yazmistim ilk alindigi zaman benim tercihim Onyekuru yada Ribery diye. 2 ay sonra hakli oldugmu gøruyorum. Ribery 36 yasinda ama Fiorentina'da hareketli oynuyor. Bu ne. Babel yuruyor. Top bekliyor. Babel -Marcao-Marino yedek/tribune. Donk-Andone-Seri/Lemina ilk 18'e. Sistem 4-3-1-2. Oyun; direk kaleye.

      Sil
    2. İdmanları izleyemediğim için bir yorumum yok. Ben saha içini konuşabilirim, orada da dediğiniz gibi bir çalışma ürünü yok. Çalışılıyorsa da eksik demek ki, yanlış yerde arıyoruz sorunu.

      Sil
  7. Fatih Terim görmüyor mu bu futbolu, bu ruhsuzluğu. Tamam takım oturmadı ama takımın oturması ile alakalı bir durum yok ya ruhsuz bir takım ya, bu nasıl bir futbol?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüyor da işte bazı konularda ısrarı var, değiştirmiyor.

      Sil
    2. Ruh diye diye bu hale geldik... yeter ya top oynayın aklınızla oynayın 11 kişi senkronize oynasın bırakın ruhu. Taktik akıl ve takım oyunu lazım.

      Sil
  8. Allah kahretsin bu 4-3-3 u,yav elindeki kanatlar statik sirti donuk almayi seviyorlar ayagina istiyorlar,o zaman neden hala 4-4-2 ye donmuyoruz,belhanda ve feg emre colak ve engine benzeyen oyuncular ve daha iyisi bunlar,babel artik kanat degil ya bu adam santrfor olmus o zaman at falcao nun yanina neyi bekliyoruz ya !! Anlamiyorum hoca antrenmanda ne yaptiriyor bu oyunculara paso isinma mi yapiyoruz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ısrarı ben de anlamıyorum. 4-4-2 işte, o yönde alternatif de edindin. Gelmeli bu hamle.

      Sil
  9. Kadro kalitesi olarak ligin açık ara en iyi takımıyiz. Ama oyun berbat bu kime yazar? Tabii ki teknik heyete... Fatih Hoca fabrika ayarlarına geri dönmek zorunda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki teknik heyete yazacak, hiç mazereti yok.

      Sil
    2. Nzonzi, Lemina, Belhandaya karsi Ozan ve 40 yasindaki bitmis Emre ile ayakta kaldilar cok net teknik ekip hatasidir bu oyun.

      Sil
    3. Fenerbahçe'ye hiç çalışılmamış, ben bunu anlıyorum.

      Sil
  10. Acilen hücum hattını kalabalıklaştırmamız lazım. 1)Babel'in kanattayken gözü rahatsız eden topu yavaşlatması 4-4-2'nin hücum hattında çok işe yarayabilir hem Babel hem Falcao rakip alana yerleşmek adına olumlu profiller. Andone ikisini de rotasyona sokabilecek iyi bir secenek 2) Mariano'nun mevcut artıları 12 yabancılı sistemde tercih edilmesi için yeterli değil, tempolu Şener'e donulmeli. Bu sayede Seri-Lemina-Andone'nin üçü birden 18'de her daim olmalı. 3) 4-4-2 de orta sahayı ancak Lemina-Nzonzi tandemiyle tutarız. Lemina gercekten kilit bir hal almaya basladı, 90 dakıka'yı tamamlayacak şekilde hazırlanmalı. Seri ıkı oyuncuyu da rotasyona sokabilecek güzel bir profil. Ömer de bu bölgeye önemli bir hamle oyuncusu. 4) Kanatta Feghouli'nin yaratıcı oyununa her daim ihtiyac var. Diğer kanat macına göre Belhanda/Emre/Andone arasında dönmeli. Görece kolay maclarda bu ucluden Belhanda'nın son secenek olacagını dusunuyorum. 5) Stoperlerin mucadelesine saygı duyuyorum ancak hata yapıyorlar. Defansif anlamda bu adamların geliştirilmesi lazım. Özellikle Marcao tepkilerin altında ezilmeye basladı, taraftar bıraz guven vermeli. 4-4-2'de daha az hata yaparlar, kalabalık hucum hattına direk top oynama secenekleri olacak. Özet: Artık biraz olsun rakıp sahaya yerleşen bir takım görmeliyız. Karışık varyasyonlar gerektiren taktiklerle işin icinden cıkamadık, artık vazgecme vakti. 4-4-2 ile direk oyuna dönelim. Defansın arkasına kosu yapalım, ikiye bir yapalım, cizgıye capraz top atalım ama once oraya yerleşelim artık. Not: Real ve PSG macları için 4-4-2 talebim yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum hattında kalabalıklaşmak çift forvette mümkün bence. Orada top tutabilmek, Falcao'yu rahatlatmak önemli.

      Sil
    2. Falcaonun bu macta topla bulustugu noktalarin haritasini yayinlamislar mutlaka yorumlnmasi lazim bu blogda, ayrica Diagne 2 gol atmis bugün gel de uyu bu gece.

      Sil
  11. 1) Ben Falcao'ya cok uzuluyorum. Adam resmen yalniz kaliyor. Bu ne ya, ben Max Kruse'yi isim oralak bilirdim Turkiye'ye gelmeden ønce. Ama keske biz alsaymisiz Babel yerine. Falcao'nun TAM ARADIGI ADAM. Max Kruse mukemmel ya, adam tam Falcao'nun sahada yardimcisi olacak oyuncu..

    2) abi ben Marcao'dan sogudum. Gecen seneyi unutmadim. Hemen kenara da atmiyorum, ama Marcao 1-2 ay tribune cikmali. Donk oynamali. Biz bugun hem Lemina'ya , hem Andone'ye hemde Seri'ye muhtaciz. Ozaman onlarin yerine Marcao tribune. Ben onu artik takimin olmazsa olmazi gørmuyorum. Donk'a haksizlik. Adaletli degil Fatih hoca. Son dakika gørdunuz mu o Max Kruse'yi bos biraktigi ani? Luyindama ta tersten kosup geliyor ama Marcao beyfendi kosmayi birakiyor resmen. Muslera o an hizini dusurmese ve Max Kruse'e carpsa net faul ve kirmizi kart Muslera'ya. Marcao tribune abi. Formayi garanti gøren her oyuncu tribune.

    3) kanatsiz sisteme gecilmeli. 2012-2013 sezonunda da bu oldu. Sneijder'den sol kanat, Hamit'en sag kanat denemesi. Ikiside yavas. 4-3-1-2 sistemi bøyle dogmustu. Bugun hatta o su an daha genc ve tempolu orta sahamiz var 2013'e kiyas. Belhanda-Nzonzi-Lemina/Seri. 10 numara Feghouli, forvet Babel-Falcao. su anki 4-1-4-1'de Falcao yalniz ve Feghouli ve Babel rakip kaleden uzak. Mariano ve Nagatomo evet eskisi gibi tum koridoru kulanamiyorlar ama bu artik cekilecek. Yine Fatih hoca'ya yazar bunu akil edemeyip Linnes'i kadro disi birakan kendisi. 4-3-1-2 oynanmali. Orta saha odakli, kanat ortalari olmadan ortadan rakibi delen takim olunmali. Su anki kadro buna musait. Bu mumkun olmadiginda Amrabat etkisi yaratacak Emre Mor, Adem Buyuk ve Jimmy Durmaz gibi kanatlarimiz var.
    Onyekuru gibi hizli kanat olmadigi surece kanatli sistem birakilmali ve inat edilmemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de yaşadı o sendromu ve eleştirildi. Yarın Falcao'yu da eleştirirler.

      Sil
  12. geçen hafta oynadığımız oyundan utanıyorum yazmıştım. bu hafta artırıyorum. 25 yaşındayim, 17-18 yıldır gs'yi takip ediyorum, hayatimda gördüğüm en kötü galatasaray bu sezonki galatasaray. ligi 8.bitirdiğimizde kötü oynuyorduk ama bu sezon kötü bile oynamıyoruz. bu takım ne defans yapabiliyor ne de ofans. bu takım napıyor abi ??? daha doğrusu bu takım, takım mı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılırım, bu sezon olduğu kadar kötü bir futbol ben de uzun zamandır görmedim.

      Sil
  13. Dirar sahanin acik ara en kotusuydu bunu bile görüp oyunu o tarafa yigamadik, hep diger taraftan oynadik inanilir gibi degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önünde oynayan ismin de hücumda çok artısı yok ki, yüklen işte oraya.

      Sil
  14. fatih terim'in artık saha içine kafa yorduğuna inanmıyorum. bu kadar kötü futbol normal değil. bunu savunacak kimse var mı gerçekten merak ediyorum. psg maçında 0-5 gibi bir skor olabilir. 2 senedir futbol oynamadan şampiyon oluyoruz. şampiyonlukların mimarı terim. ama futbol artık tahammül edilemez hale geldi. bu ihale de terim'e kalır.


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu futbol elbette savunulamaz, sonuna kadar da eleştirilecek. Kadroyu da o kurdu, eleştiri değil.

      Sil
  15. idmanlarda bu takım ne yapıyor? bu kadar uzun boylu oyuncu varken duran top idmanı yaptığımıza inanan var mı? ben inanmıyorum. bizim tek derdimiz tff değil arkadaşlar. bunu anlayın artık. biz kendi işimizi yapalım sonra tff ile savaşırız. falcao için servet döktük. ne gerek var abi zaten top gelmiyor ki. adem oynardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın vurduğu her top önde kaldı, arkaya sarkmadı. Malatya maçında dahi Seri o topları kullanırken etki olmuştu.

      Sil
  16. babel 5 haftada bıktırdı. top babel'e gelir. asla falcao ve feghouli'yi düşünmez. topla ilerler. amacı vurmaktır. pas denerse zaten pas ulaşmaz. vururşu da savunmadan döner ve rakip direkt atağa kalkar. yemin ederim her maç böyle geçiyor. hücumdaki etkisizliğin sebeplerinden biri babel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel bence yanlış kullanılıyor. Artık sol değil, bu adam forvet. Hollanda'da da Depay solda, Babel en önde oynuyor. Babel'in sırtı dönük oyunu artı sağlayacaksa en önde oynayarak olacak.

      Sil
  17. Ayrica topsuzoyun istatistiklerine bakinca ileriye gitmek isteyen yegane oyuncunun Nzonzi oldugu goruluyor, Belhanda ile duran toplari bile kullanamadik hepsini ezdik ya da rakibe verdik hoca ne yapacaksa yapsin tren kacmak üzere.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nzonzi hep öne pas yapıyor, oynuyor. Onu konuşmaya bile gerek duymuyorum.

      Sil
  18. Güzel bir şiir betimlemeleri ile akılda kalır aşk ;sevgi , barış ,huzur mutluluk ,iyilik vs.. tek başınada degerlidir bu kelimeler elbette ama bunları şair harmanlar burdan ilerler.. ..n zonzi , falcao ,feguli, belhanda , lemina, babel , seri bu kelimeler gibi değerli oyuncular lakin bunları şiirsel oynatacak şair bayağı formsuz şu sıralar dizeleri birbiri ile karıştırıyor buda anlam kaybetiriyor..yinede büyük usta dan seslenelim "enseyi karatmayalım" ama vakit çok geç olmadan bir an öncede özeleştiri yapalım ısrarlı yanlışlarımıza... iyilikle kalın

    YanıtlaSil
  19. Feghouli, Babel ve Mariano gibi gevşek topçular akıllanana kadar kulübeye mahkum edilmeli. Kötü oynayacaksak da solda Adem, Jimmy, Emre, Şener, Andone gibi isimlerle kaybedelim. Bu üstte saydığım 3 gevşek olayın ciddiyetinin farkında değiller ve kesinlikle akılları başlarına gelene kadar oynamamaları gerekiyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asker sayısı artmalı, takımın mücadele gücü yükselmeli. Tespitin bence de doğru.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir