23 Nisan 2009 Perşembe

Derbiye Doğru

Image Hosted by ImageShack.us
Türkiye Basketbol Ligi yarın saat 20.00' da iki ezeli rakibin mücadelesine sahne olacak. Her iki takımın da artıları ve eksileri var. Böyle büyük maçları, daha az hata yapan takımlar kazanır. Şimdi biz iki takımın artılarını ve eksilerini değerlendirmeye çalışalım

Galatasaray Cephesi:

Galatasaray' da eksiler, artılardan daha fazla gibi görünüyor. Son haftalarda alınan kötü sonuçlar, savunmadaki sıkıntı, takımın coaching olarak iyi idare edilmemesi vs. Bunlara ek olarak da deplasmanda oynama faktörü var tabiki. Bu maçta Fenerbahçe muhtemelen 12.000 kişiye oynayacaktır.

Bir de yeni transferler sonrası takımın karekterindeki değişiklik var tabi ki. Zaten dış şutlara dayalı oynayan takım, yeni transferler sonrası bunu daha da abartmaya başladı. Böyle bir istatistik tutulmuş mudur, bilmiyorum ama son 3-4 maçtaki atılan üçlük sayısı bir rekor olabilir. Durum böyle olunca Galatasaray biraz da şansa dayalı gibi oluyor. Yani şutlar girerse iyisin girmeze felaket. Bunun en güzel örneği Beşiktaş maçında idi. Skora bakınca Galatasaray farklı kazanmış, kesin iyi oynamıştır diyoruz ama takımın oyunu rezaletti. Hiçbir sistem, set hücumu göremedik. Hücumda üç tane pas yapmadan topu potaya gönderdi oyuncular. Takımın şansı da yerinde olunca maçı kazandılar. Bunun tersi bir senaryo da neler olacağını da son haftalardaki maçlarda hepimiz gördük zaten.

Bu takımın hiç mi olumlu yönleri yok diyecek olursanız, tabiki de var. Takımda böyle maçların havasını bilen çok deneyimli oyuncular var. Hüseyin, Cüneyt, Atkins gibi. Ayrıca rakip takım taraftarı bile olsa seyirciyi görünce performansını artıran sporcular vardır basketbolda. Bunlar şov adamlarıdır. Quinton Hosley gibi. Quinton Hosley bu maçta bana göre daha ekstra katkı verecektir.

Bir de takım olma duygusu var. Eğer Galatasaray savruk görüntüsünden kurtulup, takım gibi oynamaya başlarsa bu maçta en az Fenerbahçe kadar şansı olur. Aksi takdir e yine hüsran...

Fenerbahçe Cephesi:

Favori Fenerbahçe olarak görülüyor ama onlar da komple bir takım değiller. Bir çok eksikleri var. Galatasaray için yazdığımız şeyler genel alamda Fenerbahçe için de geçerli. Şimdi Fenerbahçedeki diğer etkenlere bakalım:


Willie Solomon: Her zaman Tanjevic' in Solomon' u istemediği konuşuldu. Bu sene başında da Fenerbahçe Solomon ile anlaşamadı ve oyuncu şansını denemek için Nba' e gitti. Solomon ile Tanjevic' in anlaşamamasında taraftar hep Tanjevic' i suçlu gördü. Sorunun tam olarak ne olduğunu bilmiyoruz ama Tanjevic' in sözünü dinleyen oyuncularla, çok yıldız değil de mücadele eden oyuncular ile çalışmayı sevdiğini hepimiz biliyoruz.

Şimdi ise Fenerbahçe Solomon ile yeniden anlaştı. Takımdaki dengeleri değişterecektir Solomon. Bunun pozitif yönde mi yoksa negatif yönde mi olduğunu zamanla göreceğiz. Bu maçta Solomon kilit adam olacaktır Fenerbahçe adına. Solomon iyi giderse iyi, kötü giderse kötü oynar Fenerbahçe. Bu da çok riskli bir durum. Bütün takımın kaderini bir oyuncuya bağlamak.

Saha avantajı da önemli Fenerbahçe adına. Basketbolda seyirci çok önemlidir. Arkana 12.000 kişinin desteğini alarak oynamak şüphesiz takıma artı bir ivme kazandıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir