27 Nisan 2009 Pazartesi

Sadece Sivasspor ve Beşiktaş Var

Her ne kadar diğer takımlarımız içinde matematiksel umutlar bitmesede kimse kimseyi kandırmasın şampiyonluk bundan sonra bu iki takım arasında geçecektir. Geçen sezon şampiyon olmaya çok yaklaşan Sivasspor bu sene eline büyük fırsat geçirmiş durumda. Beşiktaş ise ligin ikinci devresinde yaptığı büyük çıkışla şampiyonluk potasında bulunuyor. Takipçileri Trabzonspor, Galatasaray ve Fenerbahçe gibi ekipler ise artık şampiyonluğun uzağındalar. Onlar için Avrupa Kupalarına katılma şansı var diyebiliriz.

Bu iki takımın kalan maçlarını değerlendirecek olursak:

Sivasspor'un fikstürü Beşiktaş'a göre biraz daha kolay gözüküyor. Kalan 5 maçın 3'ü deplasmanda 2 maç ise kendi sahalarında oynayacaklar. Gelecek hafta Gaziantepspor deplasmanına gideceklar bu maç her ne kadar zorlu gözüksede Gaziantepspor ligimizin hedefsiz takımlarından. Yani küme düşme şansları yok gibi, Avrupa Kupalarına katılma şanslarıda yok gibi. Tam ortadalar. Onlar yeni hoca getirdiler bu yüzden futbolcular kendini göstermek isteyecektir. Sonra kendi sahalarındaki İBB maçı çok önemli. Sivasspor ne kadar favori gözüksede IBB düşme hattında ve can havliyle oynayacaktır. Hacettepe deplasmanı rahat geçecektir çünkü Hacettepe neredeyse düşmeyi garantiledi. Sonra Gençlerbirliği maçı olacak kendi sahalarında bu maçı kazanacaklarını düşünüyorum. Son hafta Galatasaray deplasmanı var ama ne olacağı bilinmez. Yani son haftaya Galatasaray hedefsiz bir hale gelebilir. Bu da Sivasspor'un büyük şansı.

Beşiktaş'ta Sivasspor gibi kalan 5 maçın 3'ünü deplasmanda oynayacak. Haftaya Fenerbahçe derbisi var. Bakarsak Fenerbahçe lig için havlu atmış gözüküyor ama derbilerin havası belli olmaz. Beşiktaş bu maçı yinede kazanacaktır. Sonra ard arda iki Ankara deplasmanı geliyor. Ankaraspor ile oynayacakları maç biraz daha rahat çünkü Ankaraspor'da ligin hedefsiz takımlarından. Ankaragücü ise düşme hattında ve kendi sahalarında her şeyi yapabilir. Beşiktaş için bu maç zor geçecektir. Sonra kendi sahalarında Galatasaray ile oynayacaklar. Avrupa Kupası mesaisi ne durumda olur Galatasaray'ın bilemem ama zorlu bir maç olacak. Galatasaray o maça kadar hedefsişz hale gelmezse Beşiktaş zorlanabilir. Son maç ise Denizlispor deplasmanı. Denizlispor'da düşme hattında ve varını yoğunu bu maça verecektir.

İki fikstürü karşılaştırdığımda Sivasspor avantajlı takım. Beşiktaş'ın ise bu zor zamanları göğüsleyebilecek tecrübesi var. Kimin şampiyon olacağını merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir