24 Nisan 2009 Cuma

Yolcudur Abbas Bağlasan Durmaz


Shefield United'da tanıdık biz onu. Böyle böyle bir futbolcu var dediler, çok methettiler. Fatih Terim'de bunun neticesinde kendisini Brezilya ile oynanan hazırlık maçının kadrosuna aldı. İkinci yarı oyuna santrafor olarak girdi ve fena değil dedik. Top tekniği yüksek bir futbolcuydu. Sonra transfer döneminde Beşiktaş, Fenerbahçe derken Fenerbahçe'ye transfer oldu. Zico dönemindeki ilk senesinde gayet de başarılı oynadı. Zico ondan daha çok bir sağ açık yarattı. Top tekniği, isabetli şutları ile göz doldurdu diyebiliriz. Sonrasında Euro 2008 kadrosuna alındı herkes kadrodan çıkartılacak derken Fatih Terim'in gözdesi oldu, banko oynadı. Performansıyla da başarılı oldu. Onun için çöküş Aragones döneminde gerçekleşti. Yıldızlarımı barışmadı bilmiyorum ama hiç bir zaman istenilen seviyeye gelemedi. Buna rağmen Fatih Terim ondan vazgeçmedi hala Milli Takım'a çağırıyor.

Kazım yetenekli futbolcu kabulüm ama çok fazla kendine güveniyor ve havalarda geziyor. Geçen sezon Chelsea'ye attığı o müthiş golden sonra sanırım bir havalara girdi. Surat ifadesinden ve yaptıklarından da Türkiye'den ayrılmak istediğini belirtiyor. Bu tip futbolcular zaten buralarda fazla barınamazlar. Bunlar sırf parayı ve kariyeri düşündüğü için kendini ispatlayabileceği yerlerde olmak isterler. Halbuki Kazım şu an Avrupa'ya gitse Shefield United'da yaptıklarından fazlasını yapamayacak. Shefield United'ı da biliyoruz o sene zaten küme düşmüştü. Kazım'da oranın banko futbolcusu değildi, sonradan oyuna giriyordu. Kazım'dan ben pek umutlu değilim bir süre sonra kaybolacağa benziyor. İş ahlakından uzak bir futbolcu görüntüsünde.

Ayrıca maçlarda veya idmanlarda hiç hırslı gözükmüyor. Yapısından mı bilmiyorum ama hırs sıfır. Türkçe'de bilmiyor veya bizlere göstermiyor. Yani Türk Milli Takımında oynuyorsun hatta 2 sene oldu Türkiye'ye geleli bir çabada göremiyorum. Aurelio bile İstiklal Marşı'nı ezberledi. Yabancı ülkede doğmuş olabilirsin, baban İngiliz, annen Kıbrıs Türk'ü olabilir ama bizlere özgü hiç bir davranışı sergilemiyor. Çok soğuk bir futbolcu. İnanıyorumki Fenerbahçe'den ayrılsa çoğu Fenerbahçe'li sevinecektir bu habere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir