16 Mayıs 2009 Cumartesi

Arap Şeyhi Hasan Şaş


Bir dönem sarı kırmızılı ekibi çalıştıran Erik Gerets'e 2 yıl için 6 milyon Euro öneren Mısır'ın Al Ahly Kulübü, Hasan Şaş için de girişimlerini sürdürüyor. Mısır kulübünün Hasan Şaş'la geçtiğimiz yıldan bu yana ilgilendiği belirtilirken, tecrübeli futbolcunun sezon sonunda kararını vermesi bekleniyor. Önce Türkiye'den gelecek teklifleri değerlendirmesi beklenen Hasan Şaş'ın, Al Ahly'nin önerisini daha sonra düşüneceği belirtiliyor. Al Ahly kulübünün, Hasan Şaş'ın yanı sıra Galatasaray yönetiminin sezon sonunda yolları ayırmayı planladığı Ümit Karan'a da teklifde bulunduğu kaydedildi. Ümit Karan'ın Galatasaray'dan sonra Türkiye'den ayrılmayı düşünmediği öğrenildi.

Arap sermayesi futbol üzerine pençelerini atmaya başladı. Yıllardır Katar önemli işler yapıyordu sonra Özbekistan'ın atağı geldi şimdide S.Arabistan hareketlenmeye başladı. Önce büyük devrim lideri Gerets'e teklif yaptılar ve büyük ihtimallede gidecek oraya. Hemde kariyerini hiçe sayıp parayı düşünerek. Şimdide Türk yıldızlar Hasan Şaş ve Ümit Karan'ı istiyorlar. Bu iki futbolcuylada Galatasaray yollarını ayıracak bu bir gerçek. İki futbolcuda uzun zaman Galatasaray'a hizmet ettiler ama vadeleri doldu. Hasan Şaş birçok başarıda imzası var, kariyeri başarılarla dolu. Ama son iki senedir sakatlıklarla boğuştu son geldiği durum ise futbol oynayamayacak gibi. Çok fazla kilo almış ve eski tekniği falan bitmiş. Yani Türkiye'de herhangi bir takımda süper iş çıkartacağını zannetmiyorum. Kariyerinin son 1-2 yılı bu tip ülkelerde para için oynaması bence normal. Ümit Karan ise birçok şans bulmasına rağmen başarılı olamadı ama 1-2 sene Türkiye'nin herhangi bir kulübünde oynayacak potansiyeli var hala. Bu yüzdende Türkiye'den ayrılmayı düşünmüyor. Ayrılsa zaten ligin ilk yarısında onu izlemeye gelmişlerdi o zaman giderdi. 

Al Ahly'nin de teklifleri çok ilginç. Gerets büyük hoca gerçekten Arabistan futbolunda ilginç işler yapar. Gerçi yaşam tarzı, hareketleri pek oraya uymaz ayrı konu. Hasan Şaş'tan da herhalde müslüman bir yıldız yaratma peşindeler. Arap taraftarları Hasan'ı çok seveceklerdir buna eminim. Ama Türkiye'de artık başarılı olmayan Hasan oranın iklim koşullarında neler yapar merak ediyorum. Ayrıca Al Ahly bu kadar transferlede kalmaz daha fazla bombalar patlatacaklardır. Asya futbolu ilginç işler yapmaya başlıyor. Önce Katar sonra Özbekistan şimdi S.Arabistan. Herhalde bundan sonra Hasan Şaş'ın her attığı golden sonra Arap spikerin ilginç maç anlatımını bol bol dinleyeceğiz. Hasan Şaş'ın Galatasaray'da futbolu bırakması gerekiyordu ama şartlar böyle gelişti. Bakalım teklifi kabul edecek mi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir