20 Mayıs 2009 Çarşamba

Bizi Komalık Eden Rumeli Türküsü {Ederlezi-Goran Bregoviç}



Geçtiğimiz pazartesi akşamı Elveda Rumeli'yi izledim yayın saatinde. Burak'ta tekrarını gece izleme fırsatı buldu. Sabah ikimizinde aklında birbirimizden habersiz aynı türkü kalmış. Aynı günün akşamında ise telefonuma bir mesaj geldi sana inanılmaz bir şarkı atacağım diye. Mesaj Burak'tandı. Şimdi özet geçmek gerekirse dizinin baş karakterlerinden Vahide dizinin kötü adamı Dimitri tarafından vurulur. Eşi Tıbbîyeli Mustafa'nın bütün çabalarına rağmen kurtarılamaz Vahide. Son isteği güneşi görmektir. Mustafa'ya beni dışarı çıkar der. Mustafa'da son isteği olduğunun farkındadır kollarına alır sevdiğini ve çıkarır dışarıya. İşte türkümüz tamda o anda devreye girer. Sahne sanırım izleyenlerin gözlerinde canlanmıştır. Hiç kolay duygulanmayan insanların bile gözlerini dolduran bir sahnedir. Ederlezi gerçekten mükemmel bir ağıt. Şu anda da kulağımda müzik. İki günden beri başka bir şey dinlemedik desek yeridir sanırım. Daha çok kişiye ulaşmalı bu parça o an hissettirdiklerinin yanı sıra inanılmaz bir müzikalitesi var. Bizi bu türküyle buluşturanlara sonsuz teşekkürler.

3 yorum:

  1. sezen aksu - hıdrellez dinlemenizi tavsiye ederim :) Bu müziğin üzerine yapılmış eski bir Sezen Aksu şarkısıdır. Direk birebir..

    YanıtlaSil
  2. Hatta buyrun video linkini buldum ; http://www.youtube.com/watch?v=pw6XN_nZRxA

    YanıtlaSil
  3. "Acı ektim yerine
    Aşk yeşerecek
    Başka bahara"

    Buda iyiymiş ama Hıdırellez daha bi bahar şarkısı sanki.. Ederlezi ağıt olunca bizi çok sarstı işin aslı :) Teşekkürler Eren..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir