24 Mayıs 2009 Pazar

Bundesliga Sömürgecisi Bayern Münih

Milli futbolcu Hamit Altıntop'un takımı Bayern Münih, VfB Stuttgart'ın forvet oyuncusu Mario Gomez ile ilgileniyor. Bayern Münih Teknik Direktörü Uli Hoeness, VfB Stuttgart'a karşı 2-1 galibiyetle biten maçın ardından yaptığı açıklamada, takımı adım adım güçlendirme yoluna gideceklerini söyledi. Alman teknik adam, bu maçtaki golü atan Gomez ile yakından ilgilendiklerini de belirtti. Almanya milli takımı formasını da giyen 23 yaşındaki Mario Gomez, Bundesliga'yı 3. sırada bitiren takımı Stuttgart'ta bu sezon 24 gol kaydetti.

Bundesliga'da kim yıldızını parlatsa, kim iyi işler yapsa yolu mutlaka Bayern Münih ile kesişiyor. Kim olursa olsun Bundesliga'da mükemmel futbol oynayan futbolcular önce B.Münih'e transfer oluyor. Yıllardır bu gelenek gelişmedi gitti. Bu yüzden Bundesliga'nın sömürgecisi diyorum B.Münih'e. Sanki diğer takımlar sömürge devlet gibi yetiştiriyorlar futbolcuları sonunda mutlaka B.Münih'e yolluyorlar. Ballack, Ze Roberto, Podolski, Deisler, Lucio, Hamit Altıntop, Olic, Klose ve bunun gibi birçok futbolcu Bundesliga'da ilgileri üzerlerine çektiler ama yolları B.Münih'e mutlaka düştü.

Mario Gomez Alman futbolunun en yetenekli forvet oyuncularından birisi. Bu sezonda 24 gol atarak büyük iş başardı. Bayern Münih bu sezonki başarısızlığı mutlaka telafi etmek istiyor bu yüzdende etkili transferler yapacaklar. Olic ve Tymoschuk transferlerini zaten bitirmişlerdi. Forvet bölgesinde Toni ve Klose gibi etkili isimlere rağmen önce Olic'i aldılar şimdi Mario Gomez'i istiyorlar. Podolski'yi Köln'e geri döndürmüşlerdi. Gelecek sezona intikam peşinde koşan Bayern Münih izleyeceğiz. Yeniden yapılanma uzmanı Van Gaal'i teknik direktörlüğe getirerek yeniden yapılanacaklarının sinyallerini vermişlerdi. Bayern Münih'le ilgili son söylemek istediğim şey ise tıpkı ülkemizdeki gibi herkesin şampiyonluğu başkasına vermek istediği senede Klinsmann'ı 3-4 hafta önce gönderebilselerdi şimdi şampiyon olacaklardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir