24 Mayıs 2009 Pazar

Maç Toplantısı {Beşiktaş-Galatasaray}

1- Beşiktaş şampiyonluk ve şampiyonlar ligi yolunda Galatasaray ise Uefa yolunda mücadele veriyor. Geçen hafta Bursaspor'un mağlup olmasıyla Galatasaray biraz rahatladı gibi. Galatasaray'ın bu derbiye fazla asılmayacağı söyleniyor sen neler düşünüyorsun?
Galatasaray'da şu sıralar en çok gündemde olan konu gelecek sezon artık dediğin gibi bu sezonda Galatasaray ununu eledi eleğini astı. Fakat özellikle Bülent Korkmaz'ın tartışıldığı ve hala görev başındayken yerine yenisinin bakıldığı bir ortamda maça asılmamasının tam aksine bambaşka bir konsantrasyon ile çıkacağını düşünüyorum. Takım Bülent Hoca'ya çok büyük saygı duyuyor zira.

2- Delgado kesin oynamayacak Beşiktaş'ta bunun dışında eksik yok. Beşiktaş'ın Delgado'suz daha iyi oynadığı söyleniyor sen neler düşünüyorsun?
Delgado'nun olmayışı Beşiktaş için avantaj gibi duruyor. Mustafa Denizli geldiğinden beri öyle yada böyle işleyen bir sistem var Beşiktaş'ta. Tamam ahım şahım bir futbol oynamıyorlar 10-15 dakikaya sığdırdıkları gollerle işi bitiriyorlar ama bu adamlar bu sistemle şu anda liderseler demek ki doğru olanda bu. Delgado'nun Denizli'nin kurduğu bu sistemde biraz sırıttığı gözlere çarpıyor. Kaptanda olsa oynamayacak olması bence de Beşiktaş için avantaj.

3- Servet Çetin ve Emre Güngör yok, Semih Kaya ve Serkan Kurtuluş U19 Milli Takımında, De Sanctis ise sakat durumda. Galatasaray'da savunma zaafları var maçın anahtarı bu mu sence?
Galatasaray bu sezon zaten hiç bir maça şöyle içimize sinen tamamdır dediğimiz bir savunma kurgusu ile çıkmadı. Ama tuhaftır öyle çok fazlada gol yemedi. Bu bence artık bir eksik değil Galatasaray için. Yani takım buna bağışıklık kazanmış durumda. Emre Aşık-Mehmet Topal ikilisi stoper mevkisinde gayet iyi götürürler maçı. Sanctis'in boyun spazmında son durum ne bilmiyorum maç saatinde belli olacak deniyordu. Bir taktiktir belkide. Ama taktik olmasa yani De Sanctis oynamasa bile çok değişen bir şey olmaz benim için. Aykut'u izlemeyide özlemiştik.

4- Mustafa Denizli büyük maçlarda kadroda yaptığı değişikliklerle tanınır. Bu değişikliklerde genelde olumlu sonuçlanmaz. Sen Beşiktaş'ta bu maçta değişiklik bekliyor musun?
Keyfi bir değişiklik beklemiyorum. En son bu bahsettiğin değişikliği Fenerbahçe maçında yapmıştı ligde oynanan oda başına bi hayli bela oldu. Bu defa bile bile lades diyeceğini sanmıyorum.

5- Bülent Korkmaz döneminde Galatasaray'ın rahat kazandığı bir maç yok. Beşiktaş ise çok formda. Galatasaray açısından bu maç nasıl geçecektir?
Bu sezon çeşitli sebeplerden dolayı gerçekten can sıkıcı günler geçti Galatasaray adına. Tam derlenip toparlanıyor derken yine bir yerden dağılmaya başlıyor takım. Bülent Korkmaz geldiğinden beri kazandığı maçların hepsi tek farkla ve Beşiktaş'ında kurduğu sistemin işliyor olması Galatasaray'ı zorlayacak gibi duruyor. Yinede ben kafası rahat olan tarafın Galatasaray olduğunu ve Beşiktaş'a nazaran daha rahat bir futbol oynayacağını düşünüyorum.

6- Derbi tahminini öğrenebilir miyiz?
Objektif olamayacağım kimse kusura bakmasın. Gönlümden geçen, içimden gelen ve bence olması gereken 2-1'lik bir Galatasaray galibiyeti. Dilerim gollerden birini Baros atar ve gol krallığına bir adım daha yaklaşır. Bu hafta Beşiktaş'ı gelecek haftada Sivas'ı liderlikten etmek dileğiyle. Fair play çerçevesi içinde bir maç olsun 12 Nisandan sonra yeni bir vukuat yaşamayalım artık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir