14 Mayıs 2009 Perşembe

Büyük Galatasaraylılar Saat Kaç

Sürekli diyorlar Kasımlar sizin Mayıslar bizim olsun. İşte bu sözün tam tarifi bir olay. 14 Mayıs 2006'da gelen bana göre görebileceğimiz en büyük, en önemli şampiyonluk. Her yönüyle unutulmaz belkide bir daha yaşanmayacak birşey. Heyecan, adrenalin, kan, göz yaşı, ter, kalp ritminin bozulması herşeyi o gün yaşadık. Bu aralar Galatasaray birçok yıldönüm kutluyor. Kolay değil öyle başarılar geldiki mübarek Mayıs ayında şimdi bunun akabinde 17 mayıs var birde. Yalnız bizim bugünkü konumuz 14 Mayıs 2006.

Rekor puanla gelen şampiyonluğun ardında rekor puanla gelen ikincilikte vardı. O sezon Galatasaray ve Fenerbahçe öyle bir şampiyonluk yarışına girmişlerdiki. Fenerbahçe Galatasaray'ı ligde iki kere yenmesine, Türkiye Kupası'nda elemesine karşın Galatasaray ipi göğüslemeyi bildi. Aslında herşey Vestel Manisasspor - Fenerbahçe maçında biraz belli oldu. Evladımız Arda Turan al Galatasaray şampiyon ol dercesine Fenerbahçe'yi parçaladı o gün. Ondan sonra gelen şampiyonluk havası inanılmazdı. Her maç final niteliğinde, herkesin hırsı tavan seviyede. O sezon üstelik ilginç sezonda para yoktu, herkes maaşını alamıyordu. Çoğu futbolcuyu bu durum öyle bir kenetlediki. Şampiyonluğun anahtarı bu oldu. Ayrıca kongre dönemi yaşandı yönetim değişti falan. Adnan Polat son haftaya girilirken demişti 20:45'de şampiyonuz. Dediğide oldu gerçekten. Unutulmaz dakikalar Fenerbahçe maçı bitmek bilmez sonra Denizli'den süper haber gelir. Ali Sami Yen'de unutulmaz bekleyiş Hasan Şaş, Mondragon'un hali hala gözümün önünde. Tarifi olmaz bu şampiyonluğun.

Hayatımda en çok kutladığım, en mutlu olduğum anlardı. Sanki görmemişin bir şampiyonluğu olmuş diyebilirsiniz ama bunun tarifi yok. Adnan Polat çıktı tribünlere saat kaç dedi o an 20:45 haykırışları. Denizli'den duyulsun demedi. Fenerbahçe'li futbolcuların yere çöküşü falan. İnanılmazdı. Bu şampiyonluğu bu kadar değerli kılan Fenerbahçe'nin elinden almaktı. İşte Galatasaray - Fenerbahçe bu yüzden en büyük iki kulüp. Bu ikisi olmazsa olmaz. Mayıs ayı kutlamalar devam etsin bu ay içinde birçok kupamız var bu da bunlardan birisi. İyiki Galatasaraylıyım demek istiyorum.

1 yorum:

  1. Biz hala her gördüğümüzde ağlıyorsak vardır bunda bi hikmet. O 16 dakika unutulmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir