26 Mayıs 2009 Salı

Dev Adamlar Türkiye'de {2010 Fiba World Cup}

Türkiye önümüzdeki sene çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak. 24 ülke takımının katılımı ile 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan organizasyon dâhilindeki müsabakalar İstanbul, Ankara, Antalya ve İzmir’de oynanacak. Antalya'da yapılan salonda ortaya çıkan sorunlarla ilgili bazı soru işaretleri var.1 Ağustos itibariyle çalışmaların başlamaması halinde B planına geçilecek.Eğer sorunlar çözülmezse organizasyonun Antalya bölümü Kayseri'ye kaydırılacak ve oradaki imkanlardan faydalanılacak.

Spordan sorumlu devlet bakanı Faruk Özak yaptığı sunumda; "Akıllardan kolay çıkmayacak bir dünya şampiyonası organize edebilmek için gerekli tecrübe, bilgi ve insan kaynaklarına, tüm ihtiyaçları en üst düzeyde karşılayacak maddi potansiyele, her konuda en iyisini başarmak için gereken kararlılığa ve bunlar kadar önemli olduğunu düşündüğüm şampiyonaya renk katacak güçlü ve iddialı bir milli takıma sahibiz. 2010 Dünya Şampiyonası’nı en iyi şekilde gerçekleştirirken çıtayı daha önceki organizasyonların da üzerine çıkaracağız. Son derece keyif alacağınız bir Dünya Şampiyonası - iki kitada birden düzenlenecek tek Dünya Şampiyonası - yaşarken ülkemizin güzellikleriyle birlikte Türk insanının konukseverliğini de yakından tanımak üzere her birinizi şimdiden ayrı ayrı ülkemize davet ediyorum” dedi.

Şimdi bu organizasyonu Türkiye'ye getirmede emeği geçen herkese teşekkür etmek lazım. Başta bir önceki dönem spor bakanı olan Murat Başesgioğlu ve ekibini şimdi ise Faruk Özak ve ekibini elbette. Federasyon başkanımız Turgay Demirel bakanların desteğinin Türkiye'nin elini güçlendirdiğini söyledi verdiği demeçte. Bir arada olmanın bize verdiği güç ile bu organizasyonun altından alnımızın akıyla kalkacağımızdan şüphem yok. Bir diğer teşekkürde elbette sponsorlara. İntersport ile imzalanan anlaşmanın organizasyona büyük desteği olacak. Bir sonraki organizasyon ise İspanya'da olacak. 2010 kapanış seremonisinden sonra 2014 ev sahipliği İspanya'ya devredilecek.

2 yorum:

  1. Antalya, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin 2. marka şehridir. organizasyona katılamaması çok büyük talihsizlik oldu.

    YanıtlaSil
  2. Aslında Antalya Arena'dan 15 temmuza kadar güzel bir haber gelirse organizasyondaki 4 şehirden bir tanesi Antalya olacak.

    Fakat olumlu haber gelmezse Kayseri b planı olarak akıllarda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir