25 Mayıs 2009 Pazartesi

Fatih Tekke Kime Gidecek

Milli futbolcu Fatih Tekke ile Rus ekibi Zenit'in yolları ayrılıyor. Fatih Tekke'nin Rus kulübüyle bir yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Ancak 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, fazla forma şansı bulamadığı için sezon sonunda Zenit'ten ayrılma kararı aldı. Rus basını ise, Zenit yönetiminin Fatih Tekke'yi takımda istemediğini ve futbolcuyla yollarını ayıracağını iddia etti. Ancak bu yöndeki haberler Fatih Tekke'nin menajeri Tuncer Çam tarafından yalanlandı. Çam "teknik direktörü Dick Advocaat, Fatih'e yeteri kadar forma şansı vermiyor. Fatih Tekke bu yüzden ayrılmak istiyor. Özellikle Bundesliga'dan gelen teklifler var. Bunları değerlendirebiliriz" dedi.

Zenit'e gittiği günden bu yana istediği forma şansını bir türlü bulamadı. Halbuki büyük umutlarla transfer edilmişti ve yüklü bonservisi vardı. Zenit'te Uefa Kupası şampiyonluğuda gördü, bazı maçlar etkilide oynadı ama beklediğimiz Tekke yoktu. Milli Takım'dan da bu yüzden kesik yedi. Şimdi takımdan ayrılma kararı aldı. Kendisine Türkiye'den 2, Bundesliga'dan 3 transfer teklifi var. Avrupa'da devam etmek için öncelikle Bundesliga'yı düşünüyor ama belli olmaz. Türkiye'den Galatasaray ve Trabzonspor'un kendisini tekrar istediğini biliyorum. Zenit'te onunla yolları ayırmak istediğinden yüklü bir bonservisi yok.

Trabzonspor Şenol Güneş'le büyük ölçüde anlaştı yani bu sezonki kadronun daha üstünde takım kuracaklar. Fatih Tekke onlar için bulunmaz nimet bu yüzden Tekke'nin öncelikli tercihinin Trabzonspor olabileceğini düşünüyorum. Galatasaray transferide mümkün çünkü kaliteli futbolcularla birlikte oynamak isteyecektir. Sonuçta Galatasaray yani. Kariyerini düşünüp Avrupa'da kalacağımda diyebilir. Bu yüzden kime gideceği belli değil ama umarım yolu Galatasaray ile kesişir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir