20 Mayıs 2009 Çarşamba

Galatasaray'da Kale Önü Dedikoduları

Galatasaray'da gündemler hiç bitmiyor. Mustafa Sarp ve Leo Franco transferleride bugün açıklandı. Bunun üzerine bu yazıyı yazma ihtiyacı hissettim. Bol gibi görünen savunma hattımızda bu sezon büyük sıkıntılar yaşadık. Baktığımızda Servet Çetin, Emre Güngör, Emre Aşık, Semih Kaya, Murat Akça, gidene kadar Fernando Meira hatta Mehmet Topal ve Hakan Balta'yı da stoperlerimiz içinde gösterebiliriz. Aslında durumumuz biraz Inter gibi. Geniş gibi görünen stoper bölgelerinde bu sezon en büyük sıkıntılarını yaşamadılar mı. Sakatlıklar ve cezalarla çok uğraştık. Meira'nın gidişi falan derkende savunmayı derleyip toparlama fırsatımız olmadı.

Eldeki isimleri değerlendirmek gerekirse Servet Çetin sakatlanıncaya kadarki döneme kadar muhteşem oynadı. Galatasaray'a gelmeden önce hakkındaki eleştirilere bakın Galatasaray'da aldığı övgülere bakın. Geçen sezon oynadığı futbolla Milli Takım'ın değişmezi oldu Euro 2008 oynadı döndü Galatasaray'da muhteşem işler yaptı. Uefa yolculuğumuzda falan mühim görevler üstlendi. Sakatlandı devam etti ama sonunda tak etti bir yerde. Bu sezon Meira ile iyi bir ikili oluşturamadılar çünkü Meira'dan beklediklerimizi bir türlü alamadık. Meira gitmeden önce sakatlandı şimdilerde yeni yeni iyileşiyor. Ayrıca gelecek sezon biten sözleşmeside şimdiden uzatıldı yani Servet ile ilgili uzun vadeli düşünüyoruz. Meira'ya gelirsek geldi binbir havayla bir icrraatını göremedik. Adam gibi oynadığı maç sayısı az, yok topu iyi oyuna falan sokuyor dediler hikaye. Kariyerine ve yeteneklerine lafım yok ama bizde olmadı yani. Tek yararı geldiği ücretten daha fazlasına transfer olmasıdır. Gidişinin bu arada bir kötülüğü oldu Hamburg'a stopersizlikten elenmiş olmamız. Emre Aşık joker gibiydi bu sene. 36 yaşında olmasına rağmen genç futbolcu gibi ne zaman koysan üzerine düşeni yapıyor. Yedek kalıyor sorun etmiyor, tribünde oturuyor, uzun zaman oynamıyor bu maç oynayacaksın diyorsun giriyor oynuyor. 2 sene daha gider Emre Aşık böyle. Emre Güngör kronik sakat seviyesine geldi artık. Geçen sezonu mükemmel geçirdi bu sezon doğru dürüst sahada kalamadı. Euro 2008 onu fena çarptı şans sürekli eline gelmesine karşın hep sakat. Ben yinede ona kadroda şans veririm çünkü bu takım Linderoth'a dayandı bir sene daha. Semih Kaya şans buldu bu sezon ve iyi kullandığı düşüncesindeyim. Bir ara eleştiriliyordu neden oynatılmıyor diye ama hazır olduğunda kalitesini gösterdi. Murat Akça'da Skibbe döneminde Ankaraspor Türkiye Kupası maçında oynamıştı. Genç, gelecek vaad ediyor. Bu sezon Mehmet Topal'ı da bolca stoper oynattık ve büyük verim aldık. Hakan Balta'da stoper oynadığında üzerine düşeni yaptı. Bu yazıda herkesi övdüğüme bakmayın komple kötü bir sezon oldu. Kewell bile stoper oynadı düşünün.

Bülent Korkmaz - Popescu ikilisinden beri doğru dürüst stoper ikilisi bulamamıştık. Song ve Tomas biraz bu açığı kapattı ama onlar gibi olamadı hiç. Şimdi yeni stoper alınacak bu belli oldu. Gelecek oyuncu büyük ihtimalle yabancı olacak. Servet Çetin'in yeri bir kere kesin gelecek oyuncu onun yanına alınacaktır. Bol stoper rotasyonumuz var ama sağlam bir yabancıyada ihtiyaç var. Senderos ismini duydum Servet ve Senderos aynı tip stoperler ayrıca Milan onun bonservisini alacaktır. Galatasaray'a yar etmezler. Eren Güngör deniliyor genç Türk oyuncu ama Semih Kaya 'ya şans vermeyi tercih ederim ben. Bekir İrtegün iyi sezon geçirmesine karşın eldeki isimlerden çok iyi değil. Bir ara Metzelder ismi dolaştı o Servet'le kesinlikle uyum sağlayamaz. Mustafa Sarp alındı stoperden bozma ön liberodur kendisi yeri gelir stoper oynar mı bilmem. Daha birçok transfer söylentisi böyle yayılacaktır. Bize topu oyuna sokmasını bilen ve güven veren stoper lazım. Gelen oyuncu Meira gibi balon çıkmaz inşallah.

Kale önü dedikoduları derken kalecileride ele almak lazım aslında. Geçen sezon Aykut ve Orkun fazla beğenilmemiş olacakki De Sanctis geldi. Bu sezon dengesiz performanslarıyla bizleri mest etti. Bir maç maçın adamı bir maç olmadık hatalar yapabiliyor. Ben korkuyorum yani ona gelen toplarda. Leo Franco bu anlamda iyi kaleci diyebilirim. Tamam süper bir kaleci değil ama De Sanctis'den fazla iş yapacak. Yaşına aldırmayın kalecinin tecrübelisi iyidir. Aykut bu durumda takımdan ayrılmasını bekliyorum. Senelerdir yedek ve forma şansı bekliyor geçen sezonu bence iyi geçirdi ama güvenemedik ona. Orkun artık oynama hayalleri kurmasın yedek olmaktan memnundur o da. Ufuk Ceylan söylentileride var büyük gelecek vaad eden kaleci. Alırsak büyük iş başarırız. Fırat Kocaoğlu Beylerbeyi'nden gelecek daha. Kaleci rotasyonumuzda bayağı geniş olacağa benziyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir