29 Mayıs 2009 Cuma

Manchester Kupayı Neden Kaybetti

Şampiyonlar Ligi Finalini konuşamadık dün pek buralarda değildim. Aklımdan geçenler içimde kalmasın bir kaç cümle yazayım finale dair dedim. Şimdi öncelikle Barcelona neden kazandı değil Manchester neden kaybetti oldu yazının başlığı. Çünkü bence bu galibiyet Barcelona'nın galibiyetinden çok Manchester'ın mağlubiyeti oldu. Peki neden?

Öncelikle Ferguson gibi kurt diye tanımlayabileceğimiz bir teknik adamın nasıl bu kadar basit bir hataya düştüğünü anlayamıyorum. Fletcher bir önceki maçta gördüğü kart ile cezalı duruma gelmiş ve Barcelona takımının en iyi yeri orta sahasının göbeği. Xavi & Iniesta ikilisinin ne kadar başarılı, olduğunu ne kadar sağlam defans yaptığını, nasıl toplar dağıttığını her maçta ama her maçta görüyoruz. Senin takımının o mevkisinin en önemli adamı cezalı yok oraya takviye yapcağına gidip forvete takviye yapıyorsun. Aslında Barcelona'nın defansif tarafının demirbaşlarından Alves ve Abidal'in oynayamıyor olması sebebiyle yapmış olabilir bunu ki ilk golü yiyene kadarda gayet iyiydi. Fakat o gol takımı tam manasıyla darmaduman etti. Manchester gibi her sene final oynamaya alışmış bir takımının böyle amatörce oyundan düşmesine anlam veremiyorum. Bu kuvvetle muhtemel bir motivasyon eksikliği zaten bu yüzden Ferguson bu maçın katili benim gözümde.

Birde Messi-Ronaldo çekişmesi vardı. İki futbolcuda maçtan önce yaptıkları açıklamalarda birbirlerine saygı duyduklarını söylediler. Messi gerçekten çok kaliteli bir futbolcu. Futbol güç ve zekanın birleşiminin bir eseri. Messi'nin kemiklerinde bir problem varmış küçükken 11 yaşında Barcelona alt yapısına kazandırılmış bu büyüme bozukluğuna rağmen inanılmaz bir gelişme göstermiş. Messi gerçekten bir azim ve gelişme örneği. İnanılmaz bir futbol kumaşı var. Birde duruşuyla falan çok doğru bir örnek sadece futbolcu adaylarına değil bütün gençlere. Ronaldo ile siyahla beyaz gibiler karakter olarak. Futbollarına gelince; ben kendi adıma Ronaldo'nun Messi'ye nazaran bir tık ilerde olduğunu düşünüyorum. Çünkü daha komplike bir oyuncu, orta sahanın her yerinde artı forvette oynayabiliyor, müthiş frikikleri var. Fakat Messi Ronaldo'ya nazaran daha genç yani kendini geliştirmeye devam ederse Ronaldo'nun önüne geçmesi çok zor değil. Bu sene ikili arasındaki çekişme kafa kafaya durumuna geldi. Messi Şampiyonlar Ligi'nin gol kralı olarak durumu eşitledi. Bakalım seneye bu iki futbolcuyu karşı karşıya oynarken görebilecek miyiz?

Son olarak Josep Guardiola içinde birşeyler söylemek gerekirse; gerçekten bütün genç teknik direktörlerin olmak istediği yerde şu anda. İlk sezonunda mükemmel bir işe imza atarak üçleme yaptı. Kral kupası, şampiyonluk ve Avrupa'nın en büyüğü olmak.. Tamam enfes bir takımla çalışıyor ama bu takımın başında olmanında bir ağırlığı illaki vardır. En büyük tebrik ona ait. Maç sonu açıklamalarında da Maldini için çok güzel şeyler söyleyen bu adam sevilmez sayılmazda ne yapılır? Velhasıl kelam maçı Ferguson'un da dediği gibi "iyi oynayan takım kazandı". Tebrikler Barcelona, tebrikler Messi, tebrikler Guardiola..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir