26 Mayıs 2009 Salı

Mourinho Inter'de Kalıcı

Portekizli teknik adam Jose Mourinho, sezon sonunda takımdan ayrılıp Real Madrid'ın başına geçeceği yolundaki iddiaların basında yer almaya başladığı bir dönemde, Inter ile sözleşmesini 2012 yılına kadar uzattı. Mourinho gelecek sezon için hedefini Avrupa'da başarı olarak belirledi. Yönetim de Mourinho'nun istediği transferleri yapmaya başladı. İlk olarak Genoa'nın golcüsü Diego Milito ve başarılı orta saha oyuncusu Thiago Motta alındı. Portekizli çalıştırıcının yeni hedefi ise Chelsea'de çalıştığı dönemde sürekli forma verdiği savunma oyuncusu Ricardo Carvalho. Carvalho'yu ısrarla isteyen Mourinho, sezon içinde takımdan ayrılabileceği yolunda açıklamalar yapan Ibrahimovıc'in de her ne pahasına olursa olsun takımda tutulması gerektiğini belirtti. Jose Mourinho, Inter'i Serie A'da rahat şekilde şampiyonluğa taşımasına karşın, Şampiyonlar Ligi'nde alınan başarısız sonuçlar nedeniyle ağır eleştirilere hedef olmuştu.

Sportif Cümleler'in en sevdiği isimlerden olan (daha çok benim tabiki) Jose Mourinho hakkında çıkan ayrıldı, Real Madrid'den teklif aldı, İngiltere'ye dönmek istiyor gibi iddaların aksine Inter ile 2012 yılına kadar sözleşme yeniledi. Bundan önceki yazılarımdan birinde Mourinho'nun kafasına taktığı şeyi yapacağını yani başarıya ulaşmadan Inter'den ayrılmayacağını söylemiştim. İtalya'da Inter'in işleri rahat her sene şampiyon oluyorlar. Yani Mourinho değilde Mancini gelseydide zaten şampiyon olacaktı. Maliyet olarakda Mourinho Mancini'nin çok fazla üstünde para kazanıyor. Ama Inter'de hedef Avrupa'da başarı uzun yıllardır Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ötesini göremediler. Takımın hücumu sadece Ibrahimoviç'in eline bakıyor, savunmada seçenek bol gözüksede iş yapar kimse yok üstelik bazı oyuncularda yaşlandı. Yani takıma sadece Mourinho yetmeyecek Avrupa'da başarılı olacak kadro kurulmak zorunda. Tabi herşeyden önce Ibrahimoviç takımda kalmak zorunda.

Inter sezonun bitiminin ardından futbolcu transferine başlamış durumda. Italya'da bu sezon büyük başarı sağlayan forvet Milito ve Motta alındı. Ibrahimoviç'in forvette yalnız kaldığı söyleniyordu Adriano ile çok oyalanmıştı şimdi Milito'da geldi. Orta sahanında hücum yönü biraz eksikti Motta'da bunu sağlayacak. Tabi bunlar yetmez daha fazla transfer gerekiyor. Savunma içinde Carvalho düşünülüyor. Inter'de müthiş bir iskelet var aslında Ibrahimoviç, Balotelli, Santon, Maicon, Julio Cesar gibi futbolcuların etrafında müthiş kadro kurulacaktır. Zaten Mourinho bunun teminatını almasa sözleşme yenilemezdi. Bütün transferler bu yana Inter'in yaptığı en iyi iş Mourinho'nun sözleşmesini yenilemek oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir