22 Mayıs 2009 Cuma

Ronaldinho'ya Bir Darbe Daha

Bu sezon Barcelon'dan Milan'a transfer olan Ronaldinho, Serie A'da istikrarı yakalayamadı. Son haftalarda yedek kulübesinden kurtulamayan 29 yaşındaki futbolcu, Brezilya Milli Takımı’ndaki yerini de kaybetti. Haziran ayında oynanacak Dünya Kupası Grup Eleme ve Konfederasyon Kupası’nın 23 kişilik aday kadrosunu açıklayan teknik direktör Dunga, Ronaldinho'ya yer vermedi. Genç teknik adam, Ronaldinho'nun kötü bir dönem geçirmesi nedeniyle böyle bir karar aldığını vurgularken, “O çok yetenekli bir futbolcu, güvendiğimiz bir isim. Ayrıca milli takım için son derece istekli. Ancak son zamanlarda iyi bir dönemden geçmiyor. Değişik bir oyuncu burada olması için sürekli oynaması gerek” dedi.

Ronaldinho'nun bu hızla düşeceği kimin aklına gelirdi. Barcelona'da forma şansı bulamamaya başlamıştı Milan dedi bir umut orada da yedek kaldı şimdi Milli Takım'da ki yeri gitti. Gerçi Ronaldinho'yu Milan'da kullanamamanın suçu Ancelotti'de. Elindeki süper ofansif gücü değerlendiremedi şimdi bu noktalara geldi. Ronaldinho Brezilya futbolunun yetiştirdiği en büyük yeteneklerden ama Messi ve C.Ronaldo gibi futbolcuların yanında değeri epey düştü. Sezon sonunda Milan'dan da ayrılacağa benziyor. Ülkesine döneceğini sanmıyorum çünkü hala Avrupa'da üst düzey takımlarda iş yapabilir. Brezilya'da önce Ronaldo sonra Adriano şimdilerde de Ronaldinho'yu izleyememek bizler için büyük kayıp olacak. Samba futbolu kabuk değiştiriyor diyebiliriz. Ronaldinho hırslı futbolcudur başarı için herşeyi yapacaktır. İyi bir takımda sürekli forma şansı bulursa hem kendini hem oynadığı takımı hemde Brezilya Milli Takımını kurtaracaktır. 

Bu olayda sevindirici nokta şu olabilir bazı futbolcular Riquelme gibi sorun yaşıyor ve Milli Takıma alınmıyorlar. Ronaldinho'nun sorunsuz olması ve Milli Takım kapılarının ona açık olduğunun söylenmesi güzel gelişme. Bakalım Konfederasyon Kupasında Ronaldinho'suz Brezilya neler yapacak. Brezilya hücumları öncelikle Kaka'nın ellerinden öper.

3 yorum:

  1. Bu adam için 2 çift laf etmeyi bile gereksiz görüyorum...hala "en iyisi o" diyenlere selam ederim buradan...

    YanıtlaSil
  2. Yıldız olduğu dönemlerde futbol dışında herşeyle uğraştı. Ancelotti'ye de toslayınca iyice hayatı karardı.

    YanıtlaSil
  3. aynen öyle oldu.Ancelotti'nin de hakkını yiyemem burda :)
    Şimdi 13-15 m euro'ya Fenere geliceği yazılıp çiziliyormuş gazetelerde..Yakışır muhteşem ligimize!!!Carlos'la birlikte sakatlık bahanesiyle İstanbulda gezilmedik bar bırakırlarsa şerefsizim..Bu Brezilyalıların hepsi aynı!!!Lincoln'e de selam ederim burdan...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir