3 Nisan 2021 Cumartesi

Hatayspor 3-0 Galatasaray, yeni cami avlusunda ezan sesi var


Maçı mı konuşalım? Konuşacaksa da ne konuşacağız? Ozornwafor konusuyla başlarız mesela. Elinde stoper yok, oynaması gereken isim kendisi. İlk 11 açıklandığında kendisini görememek yine de beni şaşırtmadı. Fatih Hoca yani, yapar dedik. Etebo bekliyordum ben, Gedson Fernandes sürpriz oldu o ayrı. Ozornwafor oynamalı dedik diye de bazı kesimlerden yemediğimiz laf kalmadı. Yok 2 yıldır top oynamıyor, yok sadece birkaç dakikası var. O zaman neden kadroda?

Kadrodaysa beklentin var yani. Beklentin yoksa da neden kadronda. Sezon ortasında dahi tonla adam aldın, 1 tane stoper alsaydın. Gedson Fernandes'i stoper başlatmak büyük bir fanteziydi ve elinde patladı işte. İlk yenen gol ona ve Saracchi'ye yazar da, Gedson Fernandes'e ne diyebilirsin ki? Ozornwafor oynasa 6 mı yiyecektin yani, ne olacaktı? Onun pozisyonu işte, o oynasın ve yine kaybet. Futbolcuyu kaybetmek istemiyorsun desem, adamın yüzüne de bakmıyorsun ki.

Hatayspor, sezonun en rahat maçlarından birini oynadı.10 kişi kaldılar, yine Galatasaray'dan çok pozisyona girdiler. İlk yarıda varlığın dahi yok. Bakıyorum da ihale Mostafa Mohamed'e kalmış. Sen üretemiyorsun, topu oraya getiremiyorsun ki. Kötü o mu oldu şimdi. Bu öyle bir düzen ki (lafın gelişi düzen diyorum), elindeki en iyi forveti dahi hiç edecek tipte. Bu takımın herhangi bir hücum organizasyonu yok. Haliyle de tablo bu.

2. yarıda olanları hiç anlamadım bile. İlk dakikasını kaçırmışım zaten. Değişiklikler gelmiş, forvet çitlenmiş ama Mostafa Mohamed çıkmış, Şener Özbayraklı stopere geçmiş. İnanın kim nerede, nasıl oynadı anımsayamıyorum bile. Babel biraz çabaladı, Falcao da topla buluştukça etki oluşturdu. Yine organizasyonsuz tabii, tamamen bireysel çaba. Kaos içinde maç çevirmeye çalışmaya devam ediyoruz. Bu maç 3'e geldi, 4 ya da 5 dahi olurdu. Rakip 10 kişi, yine senden daha organize.

İflas yani, neresinden tutsak elimizde kalacak. Fatih Hoca'nın ligin ilk yarısında oluşturduğu bir düzen ve beklenmeyen şekilde çıkardığı değerler vardı. Ocak ayıyla birlikte hepsini bir kenara itti ve yepyeni bir düzen oluşturma çabasına girişti. Takımı yukarıda ve farklı kılan herkesi unuttu, kimine garip cezalar kesti. Bugün de geriye hiç bir şey kalmadı. Sezona daha öncesinden havlu atmıştık. Bugün ise son 9 hafta nasıl geçecek diye düşünüyoruz. Maalesef acı verecek.

43 yorum:

  1. Hatay karşısında stoperde gedson la başladı hoca diyorum başka bir şey söylemeye de gerek yok bence.

    YanıtlaSil
  2. Ozornawafor yok... ogulcan düşünülmemiş bile... gedson stoper oynuyor. Sahada oynayanlar tam olarak ne oynuyor belli değil. Organizasyon adına ne hücumda ne savunmada hiç bir şey yok. Kötü oynadık yenildik diyeyim diyorum ama bir oyun yok ki! Oyuncu değişiklikleri facia... muslera olmasa 5 6 fark olacak ama buna rağmen kenardan oyuna mudahele sıfır! Takım fizik olarak bitik zaten. Arda niye oynarda ogulcan oynamaz mesela anlamak çok güç. Rakip takımın teknik direktörüne galatasaray kadrosunu sen yap desen bunun kadar kötü kadro cikarmaz sahaya yemin ederim. Neresinden tutsan elinde kalıyor. Şener niye bek oynuyor da linnes kenarda? İkinci yarı Şener niye stoperde? Şu hamleleri asgari bir mantık çerçevesinde biri açıklasa da neyi anlamamışız bilelim biz de. Tamam antrenör falan degilim de bunca yıldır bu takımı ve futbolu takip ederim futbolun doğruları adına yapılmaması gereken her şey nasıl yapıldığını sorumlu olan biri açıklasa da neyi amaçladıklarını anlasak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tükenmişlik olduğu açık. Sezon bitene kadar acı çekeceğiz.

      Sil
  3. madem ozornwafor'a zerre güvenin yok , o zaman neden emin bayram'ı gönderiyorsun neden ??? emin bu takımda gayette oynar, hatta bi başakşehir maçı hatırlayın ikinci yarida girip çok iyi oynamışti, demba ba'yi sahadan silmişti. sen hem o emin'i gönderiyorsun hem de ozornwafor'u oynatmiyorsun. yani benim aklımı da zorlayarak buradan anladığım ve çıkardığım sonuç şu ; gedson ve şener daha iyi stoperler ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da tartışılması konu zaten ama Emin Bayram varken de stoperde Lemina, Taylan Antalyalı denemeleri izliyorduk :(

      Sil
  4. Hocam bizimle eğleniyor...

    YanıtlaSil
  5. Kötü maç bekliyordum umudum yoktu ama bu kadarı cidden aklıma gelmezdi. Çok kötüydük.

    YanıtlaSil
  6. zemin. hakem. hava sıcakmış. uzaylılar da olabilir. ama hocanın hiç payı yok emin olabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  7. bjk-fb derbisini fb kazansın diyenler vardı bi de. haha yatın kalkın bjk gaza basıp gitsin diye dua edin. bu takımdan "hiçbir şey" olmayacağı o zaman da belliydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe de bizi geçecek bu görüntüde.

      Sil
  8. her devir biter. ayıp değil günah değil. hayatın gerçeği. capello lippi van gaal wenger. hatta mourinho. bittiler artık. terim de bitti.

    ailemle olmak istiyorum demeli ve bırakmalı. okan buruk vakti geldi.

    YanıtlaSil
  9. kolay fikstürde 15 puan alıp milli ara sonrası bunca eksik de varken hatay a güzel güzel yenilecektin. o zaman kimse umursamazdı. ama sen zaten kredini tükettin. şansını kendin yok ettin.

    YanıtlaSil
  10. İflas... İflas... İflas... haftalardır geliyorum diyen sürekli düşen hoca bu maçla birlikte dibe vurdu. Bundan sonraki tüm maçları kazansa bile takım bu hocanın taktiksel anlamda bittiğinin göstergesidir. Emekli olup torun sevmeye başlaması gerekiyor sezon sonu ile birlikte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer maçları kazanmak, gelecek sezon için acaba mı demek. Artık bunu ben de istemiyorum.

      Sil
  11. Onyekuru nun neden Fransa da tutunamadigi ve bizim de bonservisini neden almamamiz gerektiğini bir kere daha gördük sanırım. Halil dervisoglu nun neden bonservisini verip almayı bırak kiralanmamasi gerektiğini de. Ayrıca Falcao yu oynatabilmek için mostafa yi kusturmemek gerektiğini de. Ve asıl önemlisi bu akşam bence fatih terim in neden artık bu takıma teknik direktör olmaması gerektiğini gördük. Her hafta hatalarını düzeltmek yerine katlanarak üzerine 10 koyarak hata yapan biri teknik direktör olmamalıdır bu takıma. Başka bir teknik adam olsa teneke bağlanıp gönderilmişti şimdiye kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onyekuru konusu çok ilginç. Transferiyle alakalı korkularımı, bu haberler konuşulduğunda yazmıştım. Bunlar gerçekleşiyor.

      Sil
  12. Valla hoca biraz da hakketti bence bu tabloyu, iyi oynayan oyuncuları tek hata da silip attı,kiralık ve geleceği olmayan oyuncuları hep el üstünde tuttu, Halil mesela oyuna giriyor oğulcan girmiyor bu bile yete bence durumumuzu açıklamak için,forma adaleti performansa göre değil cvye göre var, oyuncular moral olarak btimişler zaten belo gidince belliydi böyle olacağı, takımdaki havayı hissediyorsunuz tv başında, kadroya falan laf etmesin kimse bjkden daha geniş ve daha iyi kadron var..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi oynayan isimleri de iyi kılan hocaydı. Üzüldüğüm taraf bu.

      Sil
  13. Tudor zamanında en azından takım 90 dk mücadele ederdi. Doğru/yanlış bir sistem vardı. Ama 4 seneden beri ne bir taktik ne bir sistem ne bir dayanıklılık. 4 seneden beri diğer takımlara kiralık topçu yetiştirdiği kadar kendi takımına 3 tane topçu sokamadı ki belkide denese en azından bir iş yapmış olacaktı. Şuan da halen orada olmasının tek nedeni İsmi. Kimse vazgeçilmez olmamalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor zamanı da şampiyon olamayacaktın, o da ayrı bir gerçek.

      Sil
    2. Tudor dönemi ilk sezon şampiyon olamayacaktın belki evet ama takım bir felsefe oluşturuyordu. Tudor a terime gösterilen sabrın ne kadarı gösterildi? Nerede kalmıştık lafları ile geri döndükten sonra bu takımda ne yoluna girdi? Nerede kalmıştık, işte tam olarak burada kalmışız hatta o kaldığımız yerden de daha gerideyiz.

      Sil
    3. Oluşmuyordu, aksine takım aşağı doğru gidiyordu. Futbolcularla arasında ipler koşmuştu, Maicon ile olan hikayesini bilmiyorsun sanırım. Nerede kalmıştık dedi hoca, net 2 şampiyonluk getirdi. Başarı.

      Sil
  14. Gedson u oynatma garantili mi kiraladık arkadaş. Adam orta sahada bile bir şey vermiyor ama tutup stoper oynatıyor hoca? Çıksın desin oynatma garantisi verdik mecbur oynatıyoruz. E peki bizim kiraliklara niye böyle bir şey istemiyorsunuz? Yahu hadi geçtim Gedsonu diyelim ki mecbursun oynatiyorsun. Arda niye oynuyor da ogulcan oynayamıyor bu takımda!!!! Arda adam geçmekten aciz ama mohammed bile alınıyor Arda oynuyor. Forvet top alamıyor kim top getirecek mohammede? Arda nin bunu yapacak gücü mü var tekniği mı kalmış? Evlat kontenjanından oynayıp duruyor işte. Şener ne alaka mesela? Hem sağ bekte hem stoperde oynattın daha düne kadar kupa maçında bile oynatmiyordun bu adamı şimdi ne alaka yahu. Linnes var tamam iyi değilde Şener den bile kötü mü? Olmuyor hocam Olmuyor. Kaç senedir o topçu bu topçu o transfer bu transfer yok ocakta yok yazın derken yedin bitirdin bizdeki kredini.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson konusu çok ilginç, açıklayanı da yok.

      Sil
  15. Fatih hocanın aklında bırakmak varsa bunu hemen Burak elmasla (şu an favori başkan adayı olduğu için) paylaşmalı ki o da ona göre hoca arasın. eğer şimdi söylemeyip sezon bitince Haziran'da falan söylerse bir de hoca kaosu yaşarız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Favori başkan adayı o mu bu arada tartışılır.

      Sil
  16. eren diagne falcao mohammed.. hepsi ne kadar kötü oyuncular değil mi?

    özellikle mohammed gs idmanları sonrası ne kadar kuvvetlendi değil mi?

    YanıtlaSil
  17. Abi geçen yazının altına geriye düşünce forveti ikilemeyiz inşallah yazmıştım dün onyekuruyu da sayarsak dörtledik :)

    YanıtlaSil
  18. hem türk futbolunda hemde galatasarayda fatih terim dönemi bitiyor,son 2 yıldaki başarısızlık ve kaos ayrıca terimin zaten yaşı da geçiyor,

    galatasarayda yenilenme gerekiyor,hem yönetim yenilenmeli hemde teknik kadro ve futbolcular

    önce yeni yönetim (seçim olacak)
    sonra yeni teknik direktör (okan buruk)
    sonra yeni, aç, başarıya ve maddiyata doymamış oyuncu transferleri

    maaş dengesini mutlaka düzeltmek gerekiyor,son 10 yılda acayip lüks kadrolar kuruldu,sadece günü kurtarmak hedeflendi,bunu değiştirmek gerekiyor

    saha içi teknik hataları saymakla bitmez,nerden tutsan elinde kalıyor,çimi eleştirdiği için sözleşme bitimine 2 ay kalan belhandanın sözleşme tek taraflı feshediliyor,akıl almaz işler
    gomis in satılması sonucu kaç tane forvet alındı ve ne kadar para gitti,kimse sorgulamadı,

    elinde bonservisi sende olan kerem aktürkoğlu gibi bir yetenek varken kiralık oyuncuları başka takımlara yetiştirmekte neyin nesi ?etebo ve gedson,seneye yoklar,niye sürekli günü kurtarma peşinde oluyorlar,anlamak zor
    hatayspor maçında linnes sağbek, etebo donk stoper, gedson ömer bayram feguli üçlü orta sahası neden tercih edilmedi,
    hatayspora yenilmek anormal değil,gayet iyi bir takım,ama ankaragücüne rizespora yenilmek takımın ne durumda olduğunu özetliyor

    bu takımın pres gücü çok düşük hocam,dün akşam arsenal liverpool maçını izliyorum,deli danalar gibi pres yapıyorlar,toplu halde,kaymalar muazzam,topun olduğu alanda çoğalıyorlar,bizde böyle bişey yok,emekli takımı gibi,bu takımın gelecek sezon gençleşmesi gerekiyor

    olumlu olan tek şey var gelecek sezon adına,takımda sözleşmesi devam edip ayrılmak istenilecek sadece 2 isim var,maaş ve yaştan dolayı tabi,babel ve falcao,2022 de sözleşmeleri bitiyor,en az zararla ayrılmakta fayda var,çoğu oyuncunun zaten sezon sonunda sözleşmesi bitiyor,yeni kadro mühendisliği yapmak zor olmayacak

    2 sezon kazanılan cl geliri maalesef kötü harcandı,geleceğe bir yatırım yapılmadı,aysal döneminde de aynı durum yaşandı,hep günü kurtarma transferleri ve yaşlı oyuncular

    tudorla başlayan kadro mühendisliğinin sonuna gelindi,o mühendislik 2 şampiyonluk getirdi bir şekilde,ama ideal değildi,kötü değildi tabi,kaliteli oyuncular alındı,
    gelecek sezon daha fazla genç oyuncunun forma giyeceği aç ,genç,ve yetenekli oyuncunun forma giyeceği bir kadro mühendisliği gerekiyor,
    misal kerem aktürkoğlu nun ilk 11 oynayacağı bir takım olmalı,bence kerem sadece geniş alan oyuncusu değil,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık yerli teknik direktör istemiyorum ben bu takımda. Yabancı mümkünse de alman. Takımın fiziksel olarak ciddi sıkıntıları var. Bir alman disiplini dokunuşu şart bu takıma. Hem altyapı için hem de a takım için.

      Sil
    2. Yerli çok iyi teknik adamlar var, hatta genç diye görülen isimler oldukça potansiyel sahibi.

      Sil
  19. Mayıs'daki kongreyi beklemek lazım. Galatasaray'ın her anlamda bir yenilenmeye ihtiyacı var.
    Fatih Hoca, 4 yıldır bu takımın başında. Bütün GS taraftarları için konu Fatih Terim'se meselenin sadece başarı ve şampiyonluk olmadığı aşikardır. Hepimizi iyi futbol, göze hoş gelen baskılı oyun bekliyoruz. 4 senede hoca bize bu oyunu çok az verebildi. Odada bir fil var ve biz bunu artık konuşalım. Hoca, 4 senedir gidenler ve gelenlerle birlikte kendisinin bile anlamlandıramadığı bir sonuç üretti. Maruinho'nun da kaderi bence aynı. Artık ne yapsa dikiş tutmuyor. Artık hepimizi meselenin, FFP, bütçe, sadece kiralık oyuncu alma mecburiyetimiz olmadığını biliyoruz. Çok daha azına bizden kat be kat iyi top yapan, güzel oyun oynayan bir sürü takım var. Mesele hocanın artık demode kalmış olması. Aklını saha içinden daha çok saha dışı meselelere vermiş olması.
    İçinde istek varsa gelsin, mayısta kongrede aday olsun, yoksa da emekliye ayrılsın. Ben bu saatten sonra onun verebileceği bir şey kalmadığına artık ikna oldum. İnşallah kendisi de onu sevenler de ikna olurlar.
    Eğer olmazsak, seneye bundan çok ama çok daha kötü ve çirkin bir şekilde ayrılık yaşamamız olası. Umarım yeni yönetim - mevcuttakiler olmaz - yeni bir hoca ile anlaşırlar, yaşamamız gereken dönüşümü doğru düzgün bir şekilde yaşarız. Yerli olacaksa aday belli; Okan Buruk. Yabancı olacaksa da, taktik bilen, bir oyunu olan iyi bir hoca bulmamızı ümit ediyorum.
    Hepimizin çok iyi bildiği gibi sezonun geri kalanında ligi büyük ihtimalle 5 veya 6. sırada bitireceğiz. Süpriz olmazsa da maç kazanabileceğimizi sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kongre olsa da, yeni başkanın da farklı şeyler yapmasını beklerim.

      Sil
  20. birde şöyle bir yorum var katılmadığım:

    terim boşta olursa yeni gelecek teknik adama terim demoklesin kılıcı gibi olacak,
    bu eskiden doğru ise de (tudor un başına gelenler misal) şu anda geçerli değil,neden?
    terim 68 yaşına geldi artık,bu bir
    ikincisi terim son 2 sezon başarısız olarak ayrıldı(ayrılacak),yani terim=başarı durumu akıllarda tamamen bitmese bile azalmış durumda

    haliyle bu iki sebebten dolayı yeni gelecek teknik adama terim eskisi gibi demoklesin kılıcı olamayacak
    terimin bundan önceki ayrılığında 2 şampiyonluk görmüş,ve üçüncü yılında beşiktaş galibiyeti sonrası ayrılmıştı,başarılı iken ayrıldı,haliyle yeni gelecek teknik adam üzerinde demoklesin kılıcı gibiydi ve tudora bu kılıç indi

    bu sezon şampiyon olamadığında son 2 sezonda başarısız bir terim olarak ayrılacak,
    yeni gelecek teknik adam üzerinde bir terim baskısı olacağını sanmıyorum

    terim neden başarısız? cevabı basit,maaş bütçesi en fazla olan takım galatasaray,haliyle şampiyonluk dışındaki her sonuç başarısızlıktır mantık olarak,diyelim 20 milyon avro maaş bütçesi ile ligde 2. olur o zaman başarısızlık diyemeyiz

    özetle bu maaş bütçesi ve günü kurtarma politikaları nedeniyle skor ve sonuç üzerinden değerlendirme yapmak mantıklıdır,bu tarz proje olmayan ve hemen başarı istenen maddi olarak lüks kadrolar içinde olan teknik adamlar için iki seçenek vardır,başarı yada ayrılık

    taraftar unutkandır,gene unutacaklar,neyi?
    misal okan buruk geldi ve eline 20 milyon toplam maaşlı kadro verildi?şampiyonda olunamadı,hemen kıyaslama yapılacak,ama terime verilen 50 milyon avro maaşlı kadrosu konuşulmayacak,
    bence yeni gelecek yönetimin bu konularda da taraftarı bilgilendirmesi gerekiyor

    maalesef türkiyede bazı teknik adamlara düşük maaşlı kadrolar verip sanki 50 milyon avroluk maaşlı kadroyu yönetiyormuş gibi kıyaslamalar yapılıyor,
    terim sonrası yeni gelecek teknik adamı bekleyen tehlikelerden biri de budur,
    oysa terim son 4 sezonda 2 şampiyonluk kazansada son 4 sezonda bol maaşlı kadrolarla çalıştı,zaten galatasarayın matematiksel olarak 3 sezonda 1 şampiyonluğu var,misal okan buruk un 20 milyon avro maaş bütçesi ile 3 sezonda 1 kez şampiyon olması bana göre başarısızlık olarak adlandırılmaması gerekir
    ama taraftar bilgilendirilmezse terim 4 sezonda 2 kez şampiyon oldu kıyaslaması yapacaklardır gene

    bu arada galatasaray son dönemde geleceğe dair hiçbir proje yapmadı,artık zamanı geldi,bu proje çok muhtemel okan buruk önderliğinde yapılacak,yapılmalı
    96-2000 iyi bir proje idi,başarılı oldu
    lucescu dönemide bence iyi bir proje idi,o da başarılı oldu,özellikle cl de çok başarılı oldu,ama devam ettirilmedi,şaktar da luçe projesi uzun sürdü misal,tabi türkiyede saha dışı etkenler uzun projeler için olumsuz bir etken,çünkü şampiyonun değişmesi gerekiyor,heyecan reyting kaygısı vs,içten ve dıştan çökertme oluyor,
    sistem tahterevalli şeklinde işliyor türkiyede,başarılı olanı geçme değil başarılı olanı aşağı çekme ve diğerini yukarı çıkarma şeklinde işliyor,böyle olunca uzun soluklu projeler içten ve dıştan yıkılıyor,
    luçe bunun en belirgin örneği,luçe türkiyede değilde ukraynada uzun soluklu bir projeye dahil oldu,ne galatasarayda ne de beşiktaşta barındırmadılar,çünkü diğer takımlarda şampiyon olmalı idi,bunun içinde sistem yukarıda olanı aşağıya çekmek şeklinde işliyor

    evet projeden nerelere geldik :)
    türkiyede uzun vadeli proje olamayacağı için orta vadeli 3 yıllık projeler yapılması mantıklı,zaten yönetimlerde 3 yıllık seçiliyor,

    ekonomik olarak cl geliri olmayacağı için maaşlar düşecek,bu durumda düşük maaşla iyi işler yapmış olan iki isim ön plana çıkıyor son dönemde,okan buruk ve ömer erdoğan
    önümüzdeki 3 yılı sabrederek ve bu teknik adamların yanında durarak geçirmek doğru bir proje olabilir,malum saha dışında güçlü olmayan teknik adamları yönetimler çabuk yok ediyorlar,buna dikkat etmek gerekiyor
    ömer erdoğan yada okan buruk,birisini tercih edersin ve 3 yıl destek olursun yönetim olarak,
    bu olmadığı takdirde fb nin son 3 yılına benzer şeyler yaşaman işten bile olmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Terim her zaman kılıç olacak, bu kaçınılmaz. Buna katılmasan da böyle olacak, bu bir kader. Ta ki hoca aktif futbol yaşantısını bitirene kadar.

      Sil
  21. Galatasaray fatih terim in deneme tahtası mıdır? Pas oyunu oynayacağım deyip ona göre transfer yaptırdı daha sezon ortasında olmayacağı anlaşılır anlaşılmaz vazgeçtim dedi ocakta gelsin yeni transfer. Sezon ortasında takım kötüye gitmeye başlamışken canı istedi çift forvet oynayacağım dedi takımda kaçırdığı maç sayısı oynadığından fazla olan Falcao yu oynatabilmek adına çift forvete döndük mohammed in oyununu da düşürdü. Geçen sezon 2 3 maç harici takıma katkısı olmayan onyekuru yu tekrar istedi aldırdı. Ne verdi onyekuru? Bu değişikliklerin hiç biri de bir hazırlık olmadan bir anda yapılmaya çalışılıyor. Böyle mi oluyor yani bu işler? Bırak boyle büyük formasyon değişikliklerini kaç sezondur bu takımın doğru düzgün bir duran top organizasyonu bile oluşmadı. Her top ön direğe her topu ceza sahasina doldur başka bir taktiği yok. Lig sonuncusuna yenildi bu takım düşün işte. Kapanan rakipleri açacak bir taktik gelistiremedi hala daha kaç sezondur. Sen Galatasaray sin ve bu ligdeki takımların %90 ı sana kapanacak bu belli çözüm üretmek adına ne yaptı hoca? Geriye düştüğün hiç bir maçı kazanamamissin bu konudaki tek çözümünde orta sahayı boşalt forveti ikile stoperlerin birini de ileri at o kaos ortamında belki bir gol bulursun. Böyle taktik mi olur? Bunu yaparsın belki sana bir maçta skor getirir o da belki. E her seferinde bundan farklı bir şey gördük mü? Bu maçta ise rakibi biliyorsun zaten
    Hatay taş gibi takım. Fizik güçleri yüksek koşuyor tempo yapıyorlar. Kim oynuyor? Gedson. Hem de stoperde. Kim oynuyor? Şener. Hem de sag bekte ikinci yarıda stoperde. Bak bu hamlelerin hiç bir izahı yok işte. Linnes otururken Şener oynamaz. Ozornwafor varsa Gedson stoper oynamaz. Arda yi oyunda tutarken mohammed i çıkaramazsın. Mohammed i çıkarıp neredeyse hiç oynamayan halil i oyuna alamazsın. Bu kadar hatayı tek maçta yapamazsın yapmamalisin. Bundan sonra ki tüm maçları kazansa bile yönetimle birlikte teknik ekibin de değişmesi gerekiyor artık. Fatih hocaminda artık kendi futbol anlayışının geçmişte kaldığını kabul edip ayrıldığını açıklaması gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray, Fatih Terim'in başarılı kıldığı, efsane işler yaptığı takımdır. Bugünü eleştirirken, dünü unutup, x ismi eleştirir gibi eleştiri yapılmaz. Ben buna katılmıyorum işte. Bunu da yapanlar genç arkadaşlar maalesef. Ben de eleştiriyorum yoksa, bugünü yerden yere vuruyorum. Yazdıkların haksız değil asla ama girişin yanlış bence.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir