21 Mayıs 2009 Perşembe

Shakhtar Son Uefa Şampiyonu


Futbol adına zevkli, güzel mücadele oldu. Finale yakışacak maçtı diyebilirim. Shaktar'ın bu başarıları takdir edilmesi gereken şeyler. Lucescu geldiğinden bu yana belirli çizgileri var Avrupa'da önemli işler yapıyorlar. Çıtalarının altına hiç düşmediler ve sürekli üzerine koyuyorlardı. Sonunda zirve noktaya ulaştılar ve Ukrayna futbolu Avrupa kupası görmüş oldu. Üstelik iki takımı yarı finalde eşleşmişti bu da ayrı bir gurur tablosu. Shakhtar kağıt üzerinde piyasa değeri düşük ama saha içinde çok değerli kadro kurmuş. Fernandinho, Ilsinho, Luiz Adriano, Jadson çok kaliteli oyuncular. Birbirlerini o kadar ezberlemişlerki sahada kimin nereye adım atacağını ezbere biliyorlar. Srna desek maça damga vurdu. Sağ bek olarak hem hücumda hem savunmada anca bu kadar iyi oynayabilir bir insan. Tabi yabancı kontenjanında etkisi var ama bu başka yazı konusu. Türkiye ile Ukrayna'yı bu anlamda da karşılaştırmak lazım. Son derece kontrollü oynadılar, sabrettiler, gerektiği gibi hücum ettiler ve çok az hatayla maçı tamamladılar. Lucescu'nun sabırlı oyun anlayışı Shakhtar'da mükemmel oturmuş. Buna uygunda bir kadro kurmuş az paraya büyük işler yapılabileceğini güzel kanıtladı. Şimdi bu kadrodan birçok yıldız isim Avrupa'ya gidecek.

Werder Bremen ligdeki kötü durumunun ardından komple Uefa Kupası'na odaklandı. Diego ve Almeida'nın olmayışı hücum yönlerini bitirdi. Organize bir atakları olmadığı gibi saldım çayıra hücum anlayışları vardı. Mesut Özil bir oyun kurucu değil gole yönelik bir orta saha bunu anladım. Diego ile çok farklı stilleri var Mesut Özil Diego'nun boşluğunu zor doldurur. Pizarro ise Shakhtar savunmasının arasında kayboldu. Almeida güçlü fiziğiyle bu maça uygun futbolcuydu. Naldo'nun frikiğinde rakip kaleci hatalı golü yemese hiç uzatmalarıda yaşamayacaktık. Bremen mağlubiyeti hak etti. Bu mağlubiyette tamamen organizasyon sıkıntılarından geldi. Ayrıca yine yazmak zorundayım şu iki takıma bakınca Galatasaray'ın burada olmayışı çok sinir bozusu. 

Uefa Kupası'da böylece tarihe karıştı. Gelecek sezona farklı konseptte, daha güçlü, daha heyecanlı Avrupa Ligi geliyor. Şimdi takımlarımızın işleri daha zor çünkü bu kupa çok daha güçlü takımlarla oynanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir