1 Mayıs 2009 Cuma

Sonunda Başarısızlığı Kabul Etti


Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, ''Sıkıntı varsa, yaratıcısı benim'' dedi. Fenerbahçe Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Fenerbahçe dergisinin mayıs sayısına değerlendirmelerde bulunan İspanyol teknik adam, ikinci yarıdaki Kocaelispor ve Bursaspor maçlarının Fenerbahçe için sezonun kilit ve kırılma maçları olduğununa dikkat çekerek, bu maçlarda son dakikalarda yenilen goller olmasa, Fenerbahçe için şimdi çok daha farklı şeylerden söz ediliyor olacağını ileri sürdü. Sezon boyu tartışılan Güiza ve Semih tercihlerine değinen, yaşanan sıkıntıların sorumluğunu üstüne alan Aragones, Fenerbahçe'nin önünde en somut hedef olarak kalan Fortis Türkiye Kupası'nı kazanıp, camiaya hediye etmek için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Geçen sezon ligde her ne kadar şampiyon olmasada Şampiyonlar Ligi'nde gösterdiği müthiş performansla çok başarılı bir sezon geçirmişlerdi. Yani ellerinden kaçırdıkları Chelsea son anda kupayı alamamıştı. Fenerbahçe'de Zico yönetiminde 2 senede müthiş bir hava ve uyum yakalanmıştı. Sezon sonunda Zico ile neden anlaşılmadı, gönderildi kimse anlamadı. Tepkiler oluştuğunda Aragones gelince herkes sustu. Çünkü herkesin takdir ettiği İspanya Milli Takımının antrenörü idi. Avrupa Şampiyonu hoca bir yerde. Yalnız unuttukları bir şey var Aragones'in kariyerine bakarsak başarıları hep Milli Takım düzeyinde. Milli Takım ile de kulüp takımı çok farklı olaylar. Aragones ayağının tozuyla Fenerbahçe'ye geldi. Neredeyse çoğu futbolcuyu tanımıyordu. Bu şartlarda Güiza'da transfer edildi, Aurelio ayrıldı falan. Fenerbahçe'nin 2 sezonda oturan bütün sistemi çöktü, Aragones Fenerbahçe'ye uymadı sezona kötü başladılar ve öyle gitti. Şimdi bütün başarısızlığı kabul etti. Bundan önce hala şansımız var, o, bu, şu gibi pozitif ifadeleri vardı. Aragones Fenerbahçe'yi bir enkaz haline getirdin. Her an olay, her an tartışma. Ama hala Fenerbahçe'nin bir şansı var. 1983'den beri hasret oldukları Türkiye Kupasını alırlarsa şampiyon olmuş kadar sevinirler. Aragones'in eğer kupayı alırlarsa yapacağı açıklamaları merakla bekliyorum. Kendini müthiş başarılı da ilan edebilir yani beklerim ben.

1 yorum:

  1. Mrh,

    FB bu sezon sadece futbolda gümledi. Aragones'i gönDERMEMELERİ, bu işi sezon sonuna bırakmaları çok mantıklı. FB'de bir düzen ve sadece bu sene bozulmuş olan bir devamlılık var. Takım kötü gitti, hatta berbat...Ama UEFA kupasına gitmeleri garanti. Seneye çok çok iyi olacaklar. Türkiye Kupası konusunda ise, bizden yani Beşiktaşımız'dan, ligde puan alırlarsa o kupayı unuDuversinler.

    Tolga

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir