27 Mayıs 2009 Çarşamba

Süper Kupa'da Beşiktaş'a mı?

Son haftaya girdik artık Turkcell Süper Ligde. Şampiyonluk matematiksel olarak kesinleşmesede Beşiktaş'a artık şampiyon gözüyle bakılıyor. Eğer cumartesi akşamı oynanacak maçlarda Beşiktaş Denizli'ye yenilir, Sivas'ta Cimbom'u Samiyen'de 3 ve üzeri farklı skorda yenebilirse işte o zaman Beşiktaş'ın şampiyonluğu gider. Ki bu çok ama çok uzak bir ihtimal.

Şimdi merak edilen konu şu; Fotris Türkiye Kupasını'da alan takım Beşiktaş şampiyon olacak olan takımda Beşiktaş. Peki Süper Kupa ne olacak? Direk Beşiktaş'a mı gidecek? Hayır. Federasyonun kuralları der ki; "MADDE 5 - KUPAYA KATILIM 5.1 Kupa müsabakası aşağıdaki takımlar arasında oynanır:
a) 2006 - 2007 Futbol sezonu Turkcell Süper Lig'ini 1.sırada (Şampiyon) tamamlamış kulüp,
b) 2006 - 2007 Futbol sezonu Fortis Türkiye Kupası'nı kazanmış olan kulüp.
Turkcell Süper Lig'i 1. (şampiyon) tamamlamış kulüp, aynı zamanda Fortis Türkiye Kupası'nı da kazanmış ise; Fortis Türkiye Kupası'nda final oynayan kulüp Kupaya katılır."


Yani kurallar der ki eğer Beşiktaş kupayı aldıktan sonra şampiyonda olursa Süper Kupa maçını Fortis Türkiye Kupası'nda final oynadığı takım ile oynar. Ki bu takım Fenerbahçe malum. Yani ikinci bir Beşiktaş-Fenerbahçe finali bizi bekliyor. Bu sene 4. karşılaşmaları olacak artık. Ama yeni sezonun başlamasına yakın olur sanırım. Bir nevi yeni sezona hazırlık maçı. Hayırlısı olsun ne diyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir