4 Haziran 2009 Perşembe

Amansız Olmanın Zamanı Geldi

Fatih Terim Fransa maçı öncesinde düzenlediği basın toplantısında birçok konuya açıklık getirdi. Öncelikle grubun ne kadar zorlu olduğunu göstersede Türkiye'nin bunu başarabilecek güçte olduğunu söyledi. İspanya maçlarında da gördük her iki maçtada iyi futbolumuz vardı. Özellikle Türkiye'de ki maçta İspanya'yı çok zor durumlara düşürdük. O maçı kazanabilirdik olmadı. Benim asıl kızdığım nokta İspanya'ya karşı bu motivasyonun içerideki Belçika ve deplasmandaki Estonya maçlarında neden gösterilmediği. Milli Takımımız işini zora sokmadan rahat edemez. Yine zor durumdayız ve amansız olmanın zamanı geldi. Bu yüzden Dünya Kupası'na katılacağımıza yürekten inanıyorum. Çoğu maçtada tam kadro çıkamadık çünkü birçok sakatımız vardı. Aurelio, Servet, Hamit gibi futbolcularımız Eylül ayına hazır olacaklar. Ayrıca alttanda müthiş futbolcular gelmeye başladı.

İkinci önemli konu isminin Galatasaray ile anılmasıydı. Milli Takım kampının bunları konuşmak için yanlış yer olduğunu söyledi. Fatih Terim'i ben Galatasaray'ın başında görmek istiyorum. Ama önümüzde 4 kritik sınav olduğu için Milli Takım'dan ayrılacağını pek düşünmüyorum. Federasyonda çift takım olayına soğuk bakıyor zaten. Bülent Korkmaz için söylediklerine harfi harfine katılıyorum. Galatasaray'da çalışmak herkese nasip olmaz ve Galatasaray en kritik zamanında kaptanına güvenerek duruşunu ortaya koymuştur. Bu yüzden Galatasaray'ı vefasız olarak suçlamak yanlıştır.

Önemli bir konuda Fifa'nın 21 yaş kuralını kaldırmasıdır. Avrupa'da birçok futbolcu var bu kural yüzünden Milli Takım'da oynayamayan. Şimdi bir liste hazırlanıyor ve Türkiye bu durumdan faydalanacak gibi. Önder Turacı aklımıza gelen ilk örnek. Ayrıca ülkemizdeki Türk futbolcuların Avrupa'ya açılmaları konusunada değindi. Aurelio ve Tuncay'ın takımları küme düşsede onlara küme düşen takımların futbolcuları olarak değilde Avrupa'ya gidebilmiş futbolcu olarak baktığını söyledi. Bu da çok doğru bir tespit. Avrupa'ya gidipte üst düzeyde forma giyen futbolcu sayımız çok az. Bugün Tuncay'ı bütün İngiltere konuşuyor ve gösterdiği bu performans belki Liverpool'a gitmesini sağlayacak.

Fransa ile çok önemli hazırlık sınavına çıkacağız. Sezon yeni bittiği için futbolcularda bir bitkinlik, tatil havası var. Ama bu hazırlık maçlarının önemi büyük çünkü Eylül ve Ekim aylarında önemli sınavlara çıkacağız. Futbolcularımızın birbirine alışması ve Fatih Hoca'nın bazı yeni isimleri görmesi şart. Bu yüzden bu maçın önemi büyük. Ayrıca Arjantin ile de bir hazırlık maçı planları var. Eylül ve Ekim dönemi Dünya Kupası serüvenimizi belirleyecek maçları içeriyor. Fatih Hoca ve Milli Takımımıza inanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir