25 Haziran 2009 Perşembe

Beşiktaş Transferde Şahlandı {Nihat Kahveci & İsmail Köybaşı}

Yıldırım Demirören ne yaptı etti 7 saatlik görüşmenin ardından Nihat Kahveci'yi yeniden Beşiktaş'a kazandırdı. Mehmet Topuz transferiyle büyük kan kaybeden ve bunu unutturmaya çalışan Beşiktaş geçen sezon Fenerbahçe'nin almaya çalıştığı ama başaramadığı eski öğrencisi Nihat Kahveci'yi 4.5 milyon euro karşılığında renklerine bağladı. Hatırlayın geçen sezon başında Fenerbahçe resmi internet sitesinden falan da yazmıştı almaya gidiyoruz demişlerdi ama transferde başarısız olmuşlardı. Bu şekilde Mehmet Topuz transferinin intikamı da alınmış oldu. Nihat elbette büyük fayda sağlayacak ama bu transferde saha içi performansından çok taraftarı arkasına alma, onlara güven verme duygusu ön planda oldu.

Nihat'la birlikte Beşiktaş'ın hücum gücü çok yükseldi. Mustafa Denizli'nin sistemi olan 4-2-3-1'de Nihat ileri uçta da oynayabilir, sağ açık gibi de oynayabilir. Santrafor alınması durumunda Nihat'ı sağ açık izleyebiliriz. Hiç transfer yapılmasa bile Nihat'ı en ileriye koysan arkasında Holosko - Tello - Yusuf üçlüsüyle müthiş işler yaparlar. Nihat hala Türkiye'nin en kaliteli hücumcularından birisi durumunda. Hala diyorum çünkü çok fazla sakatlıklar geçirmeye başladı. Zaten Villereal'in onu gözden çıkarmasının nedeni de yaşadığı sakatlıklardı. Bir sezon müthişse bir sezon hiç forma giymiyordu. Bu açıdan bakarsakta aslında transferi handikap gibi görünebilir. Nihat'ın devamlılığı çok önemli olacak. Şu an sakatlığı gözükmüyor ama son durumu hakkında bilgim yok. Ayrıca Beşiktaş'ta büyük sorun olan kaptanlık mevzusunda da bu transferle birlikte birşeyler aşılmış olacaktır. Delgado gibi futbolcuyu kaptan yapanlar ondan kaptanlığı derhal almalı Nihat'ın koluna takmalıdır.

Nihat Villereal'in onu gözden çıkarmasına rağmen hala Avrupa'da kalmak istiyordu. Yıllardır İspanya'da forma giydi ve bizi başarıyla temsil etti. Türk futbolcusunun Avrupa'da bunca başarı kazanması bizlere büyük gurur yaşattı. Real Sociedad'da, Villereal'de güzel sezonlar geçirdi. Bu sakatlık illeti olmasa Nihat çok farklı noktalarada gelecekti. Yalnız Avrupa'dan da teklifler almasına rağmen Beşiktaş'a gelmeye nasıl ikna oldu anlamadım. Ya ücret konusunda reddemeyecekleri şekilde geldiler ya da Beşiktaş sevgisi ağır bastı. Nihat'ı hala Avrupa'da izlemek isterdim ama onu tekrar Türkiye'de görmek güzel. Bu transferi Galatasaray yapsa ancak bu kadar sevinebilirdim. İnşallah sakatlık illetinden kurtulmuş şekilde, sağlıklı olarak Nihat'ı izlemeye devam ederiz. Beşiktaş için efsane 8 geri döndü diyelim.

Gelecek sezon Turkcell Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde güçlü bir kadro kurmayı hedefleyen Beşiktaş, sol kanadına takviye yaptı. Siyah-beyazlılar bir süredir görüştüğü Gaziantepspor'un 20 yaşındaki sol beki İsmail Köybaşı ile her konuda anlaştı. Siyah-beyazlıların İsmail Köybaşı ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi. Gaziantepspor'a ödenecek bonservis bedeli konusunda net bir açıklama yapılmazken, Beşiktaş'ın Köybaşı için bir miktar para ve genç bir futbolcuyu Gaziantepspor'a vereceği ifade edildi. Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, İsmail Köybaşı'nın transferini ''yılın transferi'' olarak değerlendirirken, bir Anadolu kulübü olarak bu transfer karşılığında Beşiktaş'tan iyi bir bonservis bedeli aldıklarını söyledi. Turkcell Süper Lig'de geçen sezon başarılı futboluyla dikkat çeken İsmail Köybaşı, 21'i ilk 11'de olmak üzere 24 maçta forma giydi. Sezonun sona ermesinin ardından 4 Haziran'da İstanbul'da bir fıtık ameliyatı geçiren genç futbolcu, şu sıralarda İskenderun'da ailesinin yanında dinleniyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray transfer bombalarını patlatırken Beşiktaş'ta boş durmadı ve Ümit Milli futbolcu İsmail Köybaşı'nı transfer etti. İsmail Köybaşı'nı birçok kulübün istemesine rağmen Beşiktaş tercihi sebebini hepimiz biliyoruz. İsmail Köybaşı daha önce Beşiktaş'lı olduğunu söylemişti ve İbrahim Kızıl ve Yıldırım Demirören'in yakın ilişkileri var. Gaziantepspor bu yüzden gelecek sezona güçlü gireceğiz, kadroyu koruyacağız demesine rağmen bu transfere izin verdi. Merak ettiğim konu bu futbolcunun bonservisinin ne kadar olduğudur. Ülkemizde bu ara yüksek fiyatlara sivrilen futbolcuları transfer etmek moda oldu. Mehmet Topuz'un, Özer Hurmacı'nın fiyatlarının bu kadar yükseklerde uçtuğu ülkemizde İsmail Köybaşı'da bu futbolculardan aşağıda kalmaz. İbrahim Kızıl'ın açıklamlarına göre de iyi bonservis bedeli ödenmişe benziyor.

Transferi değerlendirmek gerekirse İsmail Köybaşı potansiyelli, büyük gelecek vaad eden futbolculardan birisi. Beşiktaş'ı tercihide çok olumlu olmuş. Çünkü Beşiktaş'ın sol kanatına baktığımızda İbrahim Üzülmez'i ve Ekrem Dağ'ı görüyoruz. İsmail bu iki futbolcuyuda kesebilir genç yaşında Beşiktaş'ta banko oynayabilir. Beşiktaş'ta ihtiyaç duyduğu bölgeye nokta transfer yapmış oldu. O bölgeye yabancı transferi yapmak yerine İsmail Köybaşı'nın transfer edilmesi transfer başarısıdır. Ayrıca Beşiktaş'ta transferde bende varım mesajını vermiştir. İsmail uzun yıllar Beşiktaş'a hizmet edecektir ve Türk futbolu onu daha çok konuşacak.

1 yorum:

  1. Rıdvan'ıda aldılar.

    İsmail için para + oyuncu teklif etmişler.
    Bir hayli yüksek bir meblaymış..

    İsmail için daha önceden biz Antep ile 2oyuncu karşılığında anlaştık ama başkan satışa getirdi :-)

    Tabii birde Bay Sorun (N.Ateş) yine arıza çıkartmasaydı..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir