5 Haziran 2009 Cuma

Mehmet Topuz Kartal Oldu

Şampiyonlar Ligi'ne katılarak gelecek sezon güçlü kadro kurmayı hedefleyen Beşiktaş ilk transferini Mehmet Topuz'u alarak gerçekleşti. Futbolcunun bonservisine 6 milyon euro verilecek ve futbolcu yıllık 1.5 milyon euro alacak. Mehmet Topuz 3 sezondur üç büyüklerin gözde futbolcusu konumundaydı. Şu takıma gitti gidecek denilirken Kayserispor'da kalmıştı. Hatta Kayserispor başkanı herkese savaş açmıştı futbolcumuzu satmıyoruz diye. Şimdi ise önce Gökhan Ünal'ı sonrasında Mehmet Topuz'u sattılar. Futbolcularda ayrılma konusunda haklılar bir yerde. Kayserispor olarak potansiyeliniz olmasına rağmen senelerce yerinizde saydınız. Şampiyonluk için bir hamle yapmadınız. Bakın Sivasspor'a iki sezondur kafaya oynuyor. Elindeki kaliteli futbolcuda haliyle üst düzey takımlarda forma giymek, Avrupa kupalarında oynamak istiyor. Mehmet Topuz transferini isteme konusunda geç bile kaldı.

Ligimizdeki yabancı kontenjanı neticesinde ülkemizde yıldızını parlatan yerli futbolcuların değerleri oldukça yüksek oluyor. Değerlerinin kat ve kat üstü paralara transfer oluyorlar. Geçen sezon Gökhan ünal 6 milyon euro'ya gitti sizde o kadar değeri varmı. Aynı şekilde Mehmet Topuz 6 milyon euro'luk futbolcumu. Kalitesine asla lafım yok Beşiktaş çok önemli transfere imza attı ama bu bonservis çok fazla. Yıldırım Demirören bu transferi çok istiyordu hatta ligin devre arasında bundan daha büyük bir teklif yapmıştı, gerçekleşmedi. Uzun zamandır Mehmet Topuz Fenerbahçe'de gibi laflar duyduk. Futbolcuyu kim daha çok istiyorsa o alır. Demirören bu transferle bizzat ilgilendi, gitti kulüp başkanıyla konuştu ve transferi halletti. Bu bir transfer başarısıdır bu yüzden Demirören'i kutlamak lazım. Verilen bonservisde başkana asla lafım yok ülkemizin malesef gerçeği bu. Yıldızını parlatan kaliteli Türk futbolcular çok uçuk fiyatlara satılıyorlar.

Beşiktaş çok kaliteli bir sağ kanat futbolcusunu kadrosuna kattı. Holosko - Tello - Mehmet Topuz hücum hattını düşünüyorumda büyük iş başardılar. Mehmet Topuz günümüz orta saha tanımına uyan futbolcu. Hücum olarakda savunma olarakda takımına üst düzey katkı verecektir. Ayrıca kadronunda zenginleşmesi açısından önemli. Yeri gelir sağ bek oynar, sağ açık oynar futbolu bizim Ümit Davala'la benziyor biraz. Böyle yönlü futbolcular her zaman iş yapar. Mehmet Topuz'da bu arada modaya uydu Beşiktaş'lı oluşum kararımı falan etkiledi dedi bırakalım bu lafları. Kimse inanmıyor artık. Mehmet Topuz'un Beşiktaş'a hayırlı olmasını diliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir