9 Haziran 2009 Salı

Mustafa Sarp İmzayı Attı {Basın Toplantısından İzlenimler}

Galatasaray Kulübü, Bursasporlu futbolcu Mustafa Sarp ile resmi sözleşme imzaladı. Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda gerçekleştirilen ve Galatasaray Futbol Şube Sorumluları Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile sarı-kırmızılı kulübe bir dönem futbolcu ve teknik direktör olarak hizmet veren Bülent Eken'in de katıldığı imza töreninde, Mustafa kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Sezon ortasında kendisiyle anlaşılan Mustafa Sarp resmi transfer dönemininde başlamasıyla Galatasaray'la sözleşmeyi imzaladı. Bu sezon Bursasspor'un çıkışında büyük faydası vardı. Orta sahada defansa dönük olarak oynuyor. Sağlam bir oyuncu yani kadroda olması gereken isimlerden. Her zaman rotasyonunuzda kullanabilirsiniz. Mehmet Topal, Ayhan ve Barış'la birlikte güzel bir orta saha rotasyonumuz oldu. Ayrıca kendisi stoperden devşirme olduğu için ihtiyaç durumunda o bölgeyede kaydırılabilir. Bazı eleştiriler var Galatasaray'a yakışan futbolcu değil diye bunlara bek katılmıyorum. Mustafa Sarp garanti futbolcudur yani üst düzey bir isim olmasada oynattığında istediğini alabilirsin. Mücadeleden kaçmayan, güçlü ve garanti oynayan futbolculardandır. Rijkaard'ın da ona katacağı önemli özellikler olacaktır bu sayede 28 yaşında da olsada futbolunu geliştirme şansı olacak. Belkide göstereceği futbolla takımın bankosu olur bunları bilemeyiz. Hazırlık döneminde daha rahat izleyeceğiz. Kendisi modaya uyup doğuştan Galatasaray'lı olduğunu söylüyor. Profesyonel futbolcuların aslında bu söylemlerden uzak durması lazım ama kendisinin Galatasaray'lı olduğuna inandım ben. Öyle olmasada iyi futbol oynasın bizler için yeterli. Sahada futbolun hakkını veren herkesin başımızın üstünde yeri var. Ayrıca yeni bir uygulama başlamış bundan sonra imza törenlerinde eski futbolcularımızda törende yer alacakmış. Onlara bir nevi saygı duruşu diyebiliriz. Çok güzel bir uygulama bugünde Bülent Eken imza törenine katıldı.

Gelelim imza töreninde asıl dikkatimizi çekenlere. Bülent Korkmaz ayrıldığından bu yana pek ortalarda olmayan Adnan Sezgin iyice ortadan kaybolmuş. İmza töreninde kendisini göremedik. Rijkaard faktörü işlemeye başladı sanırım bazı kafalar uçmaya başladı. Futbolda çok başlılık dönemi bitti. Ayrıca Haldun Üstünel futbol şubesinde ipleri ele almışa benziyor. Bu imza töreninde çok otoriter konuşmaları vardı. Yöneticiliğiyle büyük beğeni topluyor umarım daha büyük işlerede imza atacak. Transferi Rijkaard'a bıraktıklarını söyledi ve kamp dönemi bitene kadar transferi bitireceklerini belirtti. Rijkaard'da takımı fazla tanımıyor kamp döneminde takımın eksikliklerini görecekki ona göre kararlar verecek. Doğru bir transfer politikası izliyoruz ayrıca Rijkaard'ın istekleri doğrultusunda takıma yakışan isimleri kadroya katacağımızdan eminim.

Emre Aşık'ın sözleşmesinin uzatılmasını çok yararlı buldum. 35 yaşına gelmesine rağmen geçen sezon görev aldığı bütün maçlarda önemli işler yaptı. Benim çok saygı duyduğum futbolculardan. Gerçek bir profesyonel diyebiliriz bu arada sanırım kendisinin son sezonu olacak. Hasan Şaş, Ümit Karan ve Aykut Erçetin'le de yolların resmen ayrıldığı söylendi. Hasan Şaş ve Ümit Karan hakkında zaten yazdık geçen sezon hiçbir şey vermediler bu yüzden yapılanmanında devam etmesi açısından yollar ayrıldı. Aykut'tan ise beklenen bir türlü alınamadı ya da kendisine güvenilmedi yeni kaleci arayışlarıda var bu yüzden Aykut'un daha fazla yedek oturmaması gerekiyor. 26 yaşına geldi ve yıllardır yedek. Aykut'un sürekli oynaması adına takımdan ayrılmasını onun açısından yararlı gördüm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir