19 Haziran 2009 Cuma

Servet Gider Senderos Gelir

Galatasaray'da Servet'in ayrılmasının kesinlik kazanmasından sonra savunmanın ortasında oynayacak oyuncu arayışları yoğunluk kazandı.Sarı-Kırmızılı kulübün futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel'in, İsviçre Milli Takımı'nın yıldız savunmacısı Philippe Senderos'un transferi için girişimlere başladığı iddia edildi. Bu sezon oynadığı kulübü Milan'da fazla forma şansı bulamayan 24 yaşındaki Senderos sarı kırmızılıların teklifine sıcak bakıyor. Kadrosunda ciddi bir revizyon yapmak isteyen İtalyan kulübü de, İsviçreli yıldıza gelecek sezon kadroda düşünmediklerini açıkladı. Bu gelişme sonrasında Haldun Üstünel'in Senderos ile olan görüşmeleri daha da olumlu bir hal alırken, Servet'in Marsilya'ya imzası sonrasında transferin olumlu sonuçlandırılacağı öğrenildi. 

Turkspor'un haberlerine pek güvenmem ama bu haberi DHA falanda yazınca iyice inanmaya başladım. Servet Çetin'in Marsilya'ya gidişi henüz kesinleşmese de büyük ihtimalle o iş olacak. 28 yaşındaki futbolcu için kazanacağımız 8 milyon euro çok iyi. Bu sayede transfer bütçemizde artmış olacaktır. Servet'in boşluğunu doldurmak içinde Servet tarzı savunma oyuncusu arayışlarımıza başladık. Senderos'un ismi çok fazla geçmeye başladı. Arsenal ve İsviçre Milli Takımı'nda oynadığı futbolla göz dolduran sonrasında Milan'da forma giyen Senderos Milan'da kalmayacağa benziyor. Bonservisinin de 3 milyon euro olduğu söyleniyor. Bence kaçırılmamalı hemen transfer edilmeli. Senderos Servet'e göre daha güçlü ama ayakları biraz daha yavaş. Servet'in en önemli özelliği çalımı yiyince çabuk geri dönebilmesiydi (o vücutta o özellik beklenemez) Senderos biraz daha ağır gibi. Ama sağlam savunma oyuncusudur ve önemli işler yapacaktır. Ayrıca Galatasaray'ın yabancı futbolcu konusundaki transfer politikası harika 26 yaş altı futbolculara yöneliyoruz. Tabi sadece Senderos yetmeyecek onun yanına iyi bir yerli stoperde almak zorundayız. Çünkü Emre Güngör, Emre Aşık veya Semih Kaya'ya koskoca sezon güvenilmez. 

4-3-3'de stoperlerden birinin lider özelliklerde olması gerekiyor. Çünkü savunmayı orta sahaya kadar çıkartacak ve organize edecek futbolcuya mutlaka ihtiyaç var. Servet'in yanına yabancı stoper aranıyorken bu özelliğe önem gösteriyorlardı. Servet'in ayrılmasıyla beraber hem Servet'in açığını kapacak hemde ayağı biraz daha top yapan, pas yapabilen futbolcuya sahip olacağız. Yanında sağlam bir stoperle daha Senderos Galatasaray'da büyük yarar gösterecektir. 24 yaşında olduğu içinde Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edebilecektir. Ayrıca Senderos gelirse Allah karşısında oynayacak hücum futbolcularına güç versin. Çünkü Senderos Hulk gibi vurduğunu deviren tipte futbolcu. Galatasaray'da vurduğunu devirenen son Van Gobbel'i hatırlıyorum. Her zaman bu tip savunmacılar taraftar tarafından çok sevilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir