19 Haziran 2009 Cuma

Galatasaray' da Bayan Basketbol Gündemi

Galatasaray Bayan Basketbol Takımı geçen sene yaşadığı sıkıntıları yaşamamak için tranfer çalışmalırın sürdürüyor. Takımın başında Okan Çevik' in kalacağı açıklanmıştı daha önce ve bütün planlar buna göre yapılmıştı. Koç takımın hemen hemen tamamının kalmasını istemişti. Şimdi Çevik sürpriz bir şekilde Erkek Takımı' nın başına geçince yeni koçun tercihinin ne olacağı da merak konusu. Biz gündemdeki adayları kısaca değerlendirmeye çalışalım:

Önce koç ile başlayalım. Daha önceki haberlerimizde Zafer Kalaycıoğlu ile anlaşıldığını duyurmuştuk. Bu transfer henüz resmi olarak açıklanmadı. Çünkü Zafer Kalaycıoğlu' nun sözleşme bitiş tarihi 30 Haziran. Umarım 30 Haziran' a kadar bir mucize olur da resmiyet kazanmadan sona erer bu anlaşma. Ve benim duyduğuma göre bu mucizenin olma ihtimali de var. Çok az ama ihtimal var. Tek dileğim bu mucizenin gerçekleşmesi.

Transfer adaylarında ise ilk sırada Nilay Yiğit var. Malesef bu oyuncuyu da istemiyorum kendi adıma. Her fırsatta ben Fenerbahçeliyim diye konuşan, gidip taraftara şirin gözükmek için bir baba hindi çektiren oyuncu karakteri Galatasaray' a yakışmaz. Julie McBride ismi geçiyordu ama artık Nilay Yiğit ağırlık kazandı. Türk statüsündeki Julie' yı Nilay' a tercih ederim ben. Hem daha yararlı olacağına inanıyorum hem de Nilay gibi vukuatlı bir oyuncu değil. Umarım Julie yerli statüsüne geçer ve Galatasaray' da izleriz onu.

Adaylar içinde taraftarı en çok heyecanlandıran isim ise Yelena Leuchanka. Belaruslu oyuncuyu Milli Takımı' nda izleme fırsatı buluyoruz. Kress ile karşılaştırısak çok daha iyi bir oyuncu olduğu tartışılmaz Leuchanka' nın. Uzun kolları, iyi yaptığı pivot hareketleri ile takıma mutlaka yararı olacaktır. Leuchanka ile Okan Hoca takımın başında iken anlaşılmış ancak daha sonra Okan Hoca' nın Erkek Takımı' na geçmesiyle transfer şimdilik dondurulmuş. Tahminim transfer önümüzdeki günlerde netlik kazanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir