25 Haziran 2009 Perşembe

Shaq: En İyisi LeBron {Muhtemel Senaryo}

NBA’de drafta saatler kala takımların hamleleri devam ederken, Cleveland Cavaliers ve Phoenix Suns arasında yapılan takas geceye damgasını vurdu. Phoenix Suns’ın yıldız pivotu Shaquille O’Neal Cleveland Cavaliers’a giderken; Ben Wallace ve Sasha Pavlovic de Phoenix’in yolunu tuttu. Cleveland, takası tamamlamak için 2009 NBA Draftı’ndaki 46. sıradan seçme hakkını Phoenix’e devreden, Suns ayrıca 500 bin dolarlık nakit parayı kasasına koyacak. Cleveland böylece şampiyonluk adına önemli adım atmış oldu. Shaq 37 yaşına gelmesine rağmen hala ligin en önemli uzunları arasında yer alıyor. Cavs adına en önemli eleştiriler LeBron'un yalnız kalması ona yeterince desteğin gelmemesiydi. Normal sezonda Cavs adına işler iyi gidiyorken Doğu finalinde Orlando az daha Cavs'ı süpürecekti. Çünkü büyük maçlarda işler daha da sıkışınca LeBron iyice yalnız kaldı. Mo Williams'ı bu durumlar için getirdiler ama ondan da bu noktada yeterli katkıyı alamadılar. Ayrıca Varejao, Ben Wallace, Ilgauskas pota altı da epey zayıf kaldı. Bu yüzden D.Howard'ın önderliğinde Orlando NBA finalini görmüş oldu. Gerçi finale çıkıp Lakers'la da eşleşselerdi durum farklı olmayacaktı.

Cavaliers'de şampiyonluk görmüş, üst seviyede bir basketbolcunun daha takıma katılması önemli hamlelerden birisi oldu. Şimdi sınıf atladılar ve tam anlamıyla şampiyonluğun en önemli adaylarından diyebileceğiz. İşler kritikleştiğinde sadece LeBron'un eline bakmaktan da kurtuldular. Shaq'ın pota altına getireceği dinamizmle D.Howard gibi isimleride durdurmak daha kolay olacaktır. Takasta Ben Wallace, Pavlovic'i Phoenix'e gönderdiler. Ben Wallace eski görüntüsünden çok uzak olsada savunmaya ayrı bir hava getiriyordu. Pavlovic ise bazı anlarda süre bulup katkı veren isimlerdendi. Bu yüzden benchleri hafiften sarsılmışa benziyor ama Cavs bu durumu toparlayacaktır. Cavs için tek sorun Shaq'ın kontratının uzun vadede yaratacağı sıkıntılar olacaktır. Ama şampiyon olmak içinde bunu göze almak zorundasınız.

Phoenix açısından bakarsak Shaq'ı uzun süredir takas etmek istiyorlardı ve bunu başarmış oldular. Gerçi onlar için en önemli durum Kerr'i göndermek olacak. Çünkü öyle hamleler yaptı ki Suns şu an bataklıkta gözüküyor. Ben Wallace ve Pavlovic Phoenix'e ne verebilir bilmiyorum. İyice averaj takımı görüntüsü çizeceklerdir. Shaq geçen sezon önemli işler yapmıştı şimdi o da olmayınca iyice güçsüzleştiler. Nash'in de yaşlandığını düşünürsek Suns birkaç sene draft hakkı kovalayacaktır.

Shaq'ın sezon bitiminin ardından LeBron'la birlikte oynamak istiyorum gibisinden açıklamaları vardı. Şimdi bu hayaline de kavuşmuş olacak. Zamanında Kobe ile birlikte şampiyonluklar yaşadı, Miami'ye gitti Wade ile şampiyonluk yaşadı şimdide LeBron'un yanında şampiyonluğa ulaşabilecek mi merakla bekliyoruz. Bu takımlarda ortak özelliği Kobe varken en iyisi o diyordu, Wade varken en iyisi o diyordu şimdi de LeBron için aynısını diyecektir. Cavs şampiyonluk yolunda önemli hamle yapmış oldu bu sene bazı takımlar yaptığı takaslarla çok güçleniyor. San Antonio, Washington'un ardından Cavs'da hamlesini yapmış durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir