4 Haziran 2009 Perşembe

Trabzonspor'un Teknik Direktör Tercihi

Trabzonspor, teknik direktör sorununu çözdü ve eski teknik direktörü Samet Aybaba ile her konuda anlaşmaya vardı. 2003-2004 yılları arasında Trabzonspor'da görev yapan Aybaba döneminde Karadeniz ekibi Türkiye Kupası'nın sahibi olmuştu. Aybaba'nın Cumartesi günü resmi sözleşmeye imza atacağı öğrenildi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Samet Aybaba'nın Trabzonspor'da çok çalışmak istediğini ve daha önce takımı çalıştırmış biri olarak yarım kalan işini tamamlar diye düşündüklerini söyledi. Şener, yabancı hoca yerine yerli hocayla çalışmayı tercih ettiklerinin altını çizerken, yabancı bir hocanın gelmesi durumunda 6-7 ligi tanımasının süreceğini ve kendilerinin de kaybedecek vakitleri olmadığını belirtti. Sadri Şener, Samet Aybaba'nın camiaya hayırlı olmasını dilediklerini söyledi.

Sadri Şener ve vizyonu hakkında söylediğim bütün sözleri geri alıyorum. Şenol Güneş mükemmel bir tercih olacaktı ama kulübünden ayrılamadı. Onun yerine kariyerli bir yabancı hoca getireceklerini tahmin ediyordum. Ama gittiler Samet Aybaba ile anlaştılar. Samet Aybaba eskiden yıldızını Trabzonspor'da parlatmıştı. Başarılı dönemi vardı ama sonradan yollar ayrılmıştı. Ligimizin belli teknik direktörleri var her sene bir takıma giderler Samet Aybaba'da o sınıfa giriyor. Trabzonspor'un ise bu trena dahil olmasını anlamadım. Elinde genç kadron var bu sezonda kadronu güçlendirmeye devam ediyorsun. Buna uygun yeniden yapılanmadan anlayan bir teknik direktörle anlaşman gerekiyordu. Samet Aybaba şimdi bu sisteme neresinden dahil olacak merak ediyorum. Trabzon'lular bu seçimden memnun olmayacaklardır. Herkes Sadri Şener'den daha büyük isim bekliyordu. Takımın Avrupa Ligi hedefide var bu hocayla o hedefe ulaşabilecekler mi merak konusu. Türkiye'nin içinden yetişen bir teknik direktörle anlaşmak doğru ama seçim yanlış. Madem Türk hoca getireceksin Ahmet Özen ile yola devam et. Hiç anlamadım Samet Aybaba tercihini. Veya bu kadrona uygun bir isim Abdullah Avcı tercihler arasında olmalıydı. Şöyle de bir durum olabilir Şenol Güneş'in 6 ay sonra sözleşmesi bitiyor 6 ay süresince Samet Aybaba ile idare etme, tutarsa devam etme düşüncesi olabilir. Bu da çok yanlış düşünce olacaktır.

Trabzonspor'un yaptığı bu teknik direktör yanlışından sonra transfer konusunda yanlış yapmayacağını düşünüyorum. Trabzon şehri uyandı artık hedefler şampiyonluk üstüne olacaktır. Takımın bir lidere ihtiyacı var Fatih Tekke transferi yapacakları en hayırlı iş olur.

4 yorum:

  1. Trabzonspor'da bugün neler oldu, neler. Vay anasını. Samet Aybaba geldi, gelmedi. Başkanım kongre kararı aldı. Bakalım, daha neler duyacağız..

    YanıtlaSil
  2. Sadri Şener'in gitmesi büyük kayıp olur. Yalnız bu Samet Aybaba yanlışını yağmayacaktı. Maşa olarak denedi olmadı. Trabzon'a nu yakışmaz.

    YanıtlaSil
  3. Telefonuma "Samet Aybaba'yla anlaılmadı, Sadri şener başkanlığı bıraktı" diye iki haber geldi dün akşam. Direk aklıma bu post geldi :D

    YanıtlaSil
  4. Bir kaç saatte nasıl alt üst olmuşlar böyle..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir