13 Temmuz 2009 Pazartesi

Ankaragücü'nün 2. Hamlesi: Maniche


Portekiz'de yayın yapan portugoal.net adlı internet sitesinde yer alan haberde; Atletico Madrid'deki sözleşmesi disiplin problemleri nedeniyle feshedilen ve Mayıs ayından bu yana boşta olan 31 yaşındaki Maniche'in peşinde birçok kulübün olduğu ancak Ankaragücü'nün transferi bitirme aşamasına geldiği belirtildi. Ankaragücü'nün Maniche ile yıllığı 2.5 milyon euro olmak üzere 3 yıllık anlaşmaya vardığı ifade edildi. Portekizli oyuncunun imza öncesinde Türkiye'ye gelmesi ve son detayların çözüme kavuşturulmasının beklendiği kaydedildi. Ankaragücü'nün Darius Vassell'den sonra ikinci büyük transferini gerçekleştireceği belirtildi. Geçen sezonu 13. sırada bitiren Başkent ekibinin buna rağmen bu sezonu üst sıralarda bitirmek için çalışma içinde olduğu ifade edildi. Ayrıca İspanya’nın saygın gazetelerinden Elmundo Deportivo’nunda bu haberi yazdığı gelen haberler arasında.

100. yılında kadrosunu önce Darius Vassell ile güçlendirerek transfer piyasasına bomba gibi düşen Ankaragücü şimdi yeni bir bomba patlatmaya hazırlanıyor. Kariyerine Benfica'da başlayan Portekizli oyuncu 2002-2005 sezonu arasında Mourinho'nun Porto'sunun en önemli isimlerinden biriydi. 3 sezonda oynadığı 80 maçta attığı 16 gol ile bir orta saha oyuncusunun yapabileceği herşeyi yapmış ve başarılı Porto macerasından sonra 2005 yılında 16 milyon euroya Dinamo Moskova'ya transfer oldu. Fakat Moskova macerası sadece 12 maç ile sınırlı kaldı. 2006 sezonunda Chelsea'ye kiralık gönderilen oyuncu aynı sezonun sonundan beri Athletico Madrid forması giymekteydi. Maniche 2004 Avrupa Şampiyonası'nın yıldızlarındandı. Orta sahada oyunun iki yönünde de oynayabilen oyuncu şu anda 31 yaşında. Portekiz Milli Takımı formasını 49 kere terleten Maniche 7 gole imzasını attı.

Athletico Madrid ile anlaşmadan önce adı sık sık Galatasaray ile anılıyordu. Ki en son 17 Haziran tarihinde prensipte anlaşıldığı ve Rijkaard'ın onayı halinde takıma geleceği yazılıp çizilmişti. Bu arada Ankaragücü Genel Sekreteri Osman Gençtürk, Maniche ile görüştüklerini doğrulayarak, “Bu futbolcuyla gerçekleştirdiğimiz ilk görüşmeden olumlu ayrıldık. Vassel’de de iddia edildiği gibi bir problem yok. Yalnızca menacerlerde yaşanan bir sıkıntı var. Bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz” diye konuştu. Aslında Vassell ile kıyaslamak gerekirse Vassell'in Ankaragücü'ne daha faydalı olacağını söyleyebiliriz. Ankaragücü önümüzdeki sezon 100. yılını geçirecek ve 100. yılını en iyi şekilde bitirmek istiyor. Şu anda tüm camia yapılan transferler ilede şampiyonluk yemini etmişcesine şampiyonluktan başka bir şey demez oldular. Anadolu takımlarının başarılı olması ligimize yeni bir heyecan getirecektir. Bununla birlikte Avrupa'da isim yapmış futbolcularında Türkiye'ye gelmesi hem iki defa düşünen diğer yabancıların daha az düşünmesine hemde ligimizin kalitesinin artmasına neden olacaktır. Dilerim Maniche transferi gerçekleştirilebilir. Başarılar Ankaragücü'ne..

9 yorum:

  1. Maniche ile görüşme yapıldığı doğru ama haberde yazan 2.5 mio euro tamamen hayal ürünü. Ankaragücü'nün transfer için ayırdığı tutar zaten 3 mio euro. Kendisi o kadar değil ama yüksek bir rakam istemiştir ve görüşmeler dondurulmuştur. Asıl yöneticilerin ilk hedefi Sol Campbell. 34 yaşındaki futbolcu ile büyük ihtimalle 1+1 yıllık sözleşme yapacaklar ve ortalama Vassell kadar para alacak Campbell da. Diğer taraftan yöneticiler yaklaşık 5 gündür Campbell'a ulaşamıyorlar. Normalde geçen hafta Cuma günü Türkiye'de olması gerekiyordu. Ama yok ortalıkta.

    YanıtlaSil
  2. Ankaragücünde ilginç gelişmeler oluyor zaten. Şüphesiz transfer döneminin en dikkat çekici ekibi oldular bir anda. Vassell, Maniche şimdide Campbell.. Belki Avrupa'da popularitesini yitirmiş yıldızlar bunlar fakat Ankaragücü'de Man U değil yani. Yinede çabalarını takdir etmek lazım.

    ps: Campbell haberinide yazmaya çalışacağım (:

    YanıtlaSil
  3. Diğer taraftan yöneticiler yaklaşık 5 gündür Campbell'a ulaşamıyorlar cümlesi Vassell'e ulaşamıyorlar olacaktı. İsim yanlışlığı yapmışım.Vassell ortalıkta yok anlayacağın.

    YanıtlaSil
  4. O konudada Kayserispor menajerinin bir açıklaması var. Diyorki menajeri ile ufak bir pürüz yaşandı ama transferde sorun yok bu hafta içinde Türkiye'ye gelip imzayı atacak.

    YanıtlaSil
  5. Kayserispor menajeri? Bu da bir isim karışıklığı oldu herhalde:D

    YanıtlaSil
  6. Aman ya sekreter olacak işte o :D

    YanıtlaSil
  7. oldu... Vassell ve KAYSERİSPOR menajeri ya da sekreteri her neyse. Ben Ankaragücüne geliyor biliyorum Vassell'i ama sen inatla KAYSERİ diyorsan vardır bir hikmeti. Yoksa Troisi gibi Ankaragücü'nün elinden mi alacak Vassell'i de Kayserispor? Aklın başka yerlerde sanırım senin ama benim de çok oluyor ardarda yazdığım postlardan sonra...

    YanıtlaSil
  8. Haydaa :D :D sıcak çarptı herhalde bugün beni :D

    Tamam son kararımı açıklıyorum :p açıklamayı yapan şahıs Ankaragücü Genel Sekreteri Osman Gençtürk :D Kayserinin menajerlerin falan konuyla uzaktan yakından alakası yok. Ben bi yüzümü yıkasam iyi olacak sanırım :D

    YanıtlaSil
  9. :D. Şimdi oldu işte.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir