9 Temmuz 2009 Perşembe

Ezeli Rakiplerden Bombalar

Hakan Şükür ise olaya açıklık getirdi ve Shevchenko'nun kendisiyle konuşup Fenerbahçe'yi sorduğunu doğruladı. "Konuşmamızda Türkiye ile ilgili bilgi almaya çalıştı. Bilhassa da Fenerbahçe hakkında. Bütçe ile ilgili sorular sordu. Ben de yabancılarla ilgili bir sorun yaşanmadığını söyledim" dedi. Kendisine 'Fenerbahçe'den teklif aldığı' hakkında bir yorumda bulunmadığını belirttiği oyuncuyla Türkiye ve sarı lacivertlilerin Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kalması gibi konuları da konuştuklarını belirten Şükür; "Tekliften bahsetmedi ama böyle bir bilgi almaya çalışınca, Fenerbahçe ile ilgili dedikodulardan ötürü ben de böyle bir görüşe vardım. Soyunma odasındaki konuşmada Hasan da vardı"

Profesyonel futbol hayatına Dinamo Kiev'de başlayan Ukrayna'lı oyuncu 1999 yılında Milan'a transfer oldu. 2004 yılında Milan forması altında Avrupa'nın en iyi futbolcusu seçilip Ballon d'Or (altın top) ödülünü aldı. 23 Kasım 2005'te oynanan Fenerbahçe-Milan maçında attığı 4 gol ile gönlümüzde yer etmiş bir forvettir. Milan'da geçirdiği 6 sezonda 296 maçta 173 gol atarak atarak Chelsea'nin dikkatini çekmiş ve 2006'da 31 milyon sterline Chelsea'ye transfer oldu. Havasından mıdır suyundan mıdır nedir Chelsea Sheva'ya pek yaramadı. Chelsea'de geçirdiği 2 sezon boyunca oynadığı 75 maçta 29 gol kaydetti. Geride bıraktığımız sezonu Milan'da geçiren Sheva pek forma şansı bulamamıştı. Geçtiğimiz haftalarda Kazakistan'da yapılan Astana Arena stadının açılışında bir araya gelmiş iki yıldız. Hakan Şükür'e Türkiye'deki ekonomik durumu ve futbolu sormuş Sheva. Kraldanda onayı almış. Haber yalan değil aslında. Şöyle yalan değil Shevchenko Hakan Şükür'e gerçekten sormuş bunları. Ama direkt Fenerbahçe adını vermemiş. Bekleyip göreceğiz kimin için sorduğunu yada kararının ne olacağını.

Harika bir hazırlık süreci geçiren, ancak sezonu yarıda bırakma olasılığı göz önüne alınan Linderoth’un güven vermemesi sebebiyle orta sahaya bir transfer yapılması planlanıyor. Listedeki adaylar sır gibi saklanırken, Inter’in satın almaktan vazgeçtiği Chelsea’nin orta saha oyuncusu Deco’yla temas kurulabileceği öne sürüldü. Deco, Rijkaard’ın Barcelona’dan öğrencisiydi ve Chelsea tarafından satış listesine konulmuştu.

Deco benim en sevdiğim orta saha oyuncularından biriydi Barcelona'da görev aldığı süre içerisinde. Fakat Sheva gibi Chelsea'nin yaramadığı isimlerden diğeride Deco oldu. Chelsea'de pek forma şansı bulamadı. Bu sezon bittiğinde İnter ile adı uzun bir süre anılmıştı. Porto'da birlikte çalıştığı Mourinho'nun yeniden takımında görmek istediği isimdi. Fakat daha sonra vazgeçildi. Haberimizde tam burdan çıkıyor işte. Mourinho ile yeniden çalışma imkanı iptal olunca Deco'nun diğer eski hocası olan Rijkaard ile adı anılmaya başlandı. Deco'yu severiz falan ama bu kadar başarıya doymuş bir futbolcu Galatasaray'a gelip ne yapsın? Deco; 2 Şampiyonlar ligi kupası, 1 UEFA kupası kaldırdı. Daha ne istesinki kariyer olarak doyuma ulaşmış bir futbolcu o artık. Birde şöyle bir şey varki Galatasaray bazı isimleri piyasaya yem olarak atıyor. Mesela günlerce Dos Santos dedik Keita çıktı geldi. Haldun Üstünel ve Adnan Polat dışında hiç kimse ama hiç kimse bilmiyor gelecek olan futbolcuyu. Bakalım hangisi tutacak?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir