18 Temmuz 2009 Cumartesi

Galatasaray’ da Neden Bayan Basketbolu Daha Çok Sevilir?


Herkese göre farklıdır bu durum tabi; ama benim gözlemlediğim insanların Bayan Basketbolu kendilerine daha yakın buldukları; daha çok benimsedikleri. Bunun birden fazla nedeni var aslında. Ben kendime göre bu nedenleri sıralamaya çalışayım:

İlk sırada bana göre ‘’amatör ruh’’ var. Yani amatör ruhtan kastım, oyuncuların daha samimi olması. Para için saçma saçma açıklamalar yapmaması. Her gittiği yerde ben doğuştan bu takımı tutuyordum aslında dememesi; arma için canını dişine takması… Ve doğal olarak bizim de, böyle samimi sporcuları kendimize daha yakın hissetmemiz.

Amatör ruhla ilişkili olarak sembol oyuncuların varlığı. Örneğin bir Işıl Alben. Hayatında basketbol maçı izlememiş kişiler bile Işıl Alben’ i tanıyor. Kendisi için tribüne gelen taraftar sayısı bir hayli fazla. Hatta Işıl’ a adeta tapanlar bile var. Böyle olunca tabii ki bayan basketbola ilgi de artıyor.

Yine amatör ruhla ilişkili olarak sponsorların mide bulandıracak seviyeye gelmemesi. Formamızın reklam panosuna benzememesi; takımın adının ‘’Galatasaray’’ olması. Aslında sponsorla ilgili görüşler de kişiden kişiye değişebilir. Kimileri formanın sade olmasını; takımın adının sadece Galatasaray olmasını isterken, kimileri de kulübün bundan maddi gelir sağladığını bu yüzden her türlü reklamın alınabileceğini savunur. Benim görüşüm bunun ortasını bulmak. Ne sponsorsuz kalalım ne de formamızı santim santim satalım.

Menajerlerin taraftarla olan ilişkileri de çok önemli aslında. Gerek Mihriban Oğuz, gerek de Müge Erdem taraftarlar tarafından çok seviliyor. Neden; çünkü taraftara karşı samimiler. Onların isteklerini, mantıklı olması durumunda asla geri çevirmiyorlar. Birçok taraftar Mihriban Abla, Müge Abla der. Bunun nedeni ne sizce?

Bir de takımın geçtiğimiz dokuz on yıl öncesine kadar adeta ‘’yenilmez armada’’ olması. Taraftarların daima o günlere özlem duyması. Her sene yola çıkarken yine Yenilmez Armada sloganları ile yola çıkarız. Hep o günlerin özlemi içindeyiz. Umarım en kısa zamanda o günlerimize tekrar döneceğiz. Yeniden lig şampiyonlukları kazanıp, Euroleague’ te final four yapacağız. O günler çok uzakta değil…

Ve gelen yabancıların samimiliği… Bu bayanların genel özeliği sanırım. Her sene mutlaka arma için terinin son damlasına kadar mücadele eden yabancılar kadromuzda bulunuyor. Vickie Johnson olsun, Seimone olsun, Sophia olsun… Böyle savaşan yabancıları görmek insanların takıma daha fazla bir sempati duymasını sağlıyor ve onları salonlara çekiyor. Hiçbir zaman böyle oyuncular kadromuzdan eksik olmaz umarım.

Bu ve buna benzer birçok örnek daha verilebilir aslında. Ben kendime göre neden sevdiğimi yorumlamaya çalıştım çünkü. Her insana göre farklılık gösterir sevginin nedeni. Diğer yazımızda da bağlılığımızı azaltan kişileri, nedenleri anlatmaya çalışacağız.

2 yorum:

  1. Bir zamanlar sevilirdi diye update gerek bence başlığa..

    YanıtlaSil
  2. Düşündüm onu da Çağlar Abi :) Son paragrafta belirttim bir yazı daha olacağını:

    ''Diğer yazımızda da bağlılığımızı azaltan kişileri, nedenleri anlatmaya çalışacağız.''

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir