22 Temmuz 2009 Çarşamba

Lincoln'de Sonun Başlangıcı

Lincoln'de sonun başlangıcına hepiniz hoşgeldiniz. Her hazırlık döneminde takımını yalnız bırakan, kaprisleriyle, sorunlarıyla bir devrim yaratan, bu sefer Rijkaard'dan çekinir erken gelir takıma dediğimiz ama takımla işi olmayan son olarakta resmi sitesinde Tobol önünde avantajlıyız falan deyip yüzsüzlüğüne yüzsüzlük katan Lincoln operasyonu resmen başladı. Bugün çeşitli internet sitelerinde okuduktan sonra Futbol Federasyonunun resmi sitesine girdim ve Lincoln'ün sözleşmesinin fesih edildiğini öğrendim. Öncelikle bu çok iyi haber çünkü Lincoln kamburundan kurtulmuş olduk.

Galatasaray Fifa'ya yapacağı Lincoln başvurusu öncesi bütün hazırlıklarını tamamladı. Lincoln'ün bütün olayları belgelendi ve ilk önce bu Federasyona sunuldu. Bundan sonra süreç Fifa'nın diyelim. Lincoln'e elbet karşı dava açacak ve delilleri varsa sunacak ama burada Galatasaray haklı taraf olarak gözüküyor. Lincoln'ün hem sözleşmesi feshedilecek ve Galatasaray bundan tazminat alacak hemde Lincoln başka bir kulübe transfer olursa Galatasaray'ın istediği bonservis konusunda anlaşmak zorunda. Yani Lincoln geçici lisansla da futbol oynama şansını kaybedebilir. Lincoln geçenlerde kampa geldiğini ama alınmadığını belirtmiş. Bu ne kadar gerçek bilmiyoruz ama Lincoln'ün Galatasaray'da yaptığı herşey ortada.

Lincoln'ün bunca skandalını bile bile bu adamı nasıl takıma kazandırdılar anlamış değilim. Lincoln için Galatasaray olmadık paralar ödedi, çeşitli haklarını sattı. Lincoln'ün Galatasaray'a verdiği yarar 6-7 maçı geçmedi. Bu takımda Kewell ve Baros gibi kariyerleri doruk noktasında olan futbolcular olmasına rağmen onlardan bir kapris göremezken Lincoln'de Messi'de, Ronaldo'da olmayan kaprisler gördük. Avrupa'da başka bir takımda bunları yapsa zaten şimdiye kadar kendisini yaşatmazlardı. Hatırlıyorum Özhan Canaydın Çorlu'da Galatasaray Derneğini açarken Avrupa'nın en büyük futbolcusu diyordu. Teşekkür edelim Özhan Canaydın'a gider ayak son vurgununu Galatasaray'a vurduğu için. Birde bu adam Galatasaray'da iki maça kaptan olarak çıkmıştı. Metin Oktay'ın, Hagi'nin 10 numarasıı giyip bu formayı kirletti. Sportif Cümlelerin en sevmediği futbolcuların başında gelen Lincoln'ü bu blogda çok yazdık. Artık bende yazmaktan sıkıldım. Bu Lincoln hakkında sondan birinci yazım, son olarakta Fifa'da davası görüldükten sonra yazacağım ve bütün kinimi yazıda kusup Lincoln'ün adının bu blogda anılmasını yasaklayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir