16 Temmuz 2009 Perşembe

Milli Takımdan Haberler

Polonya'da 7-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Basketbol Takımı'nda, Cemal Nalga kadrodan çıkartıldı. Basketbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, sağlık kontrollerinde sağ ayak tarak kemiğindeki stres kırığı tespit edilen Cemal Nalga'nın, 1.5 ay boyunca tedavi göreceği ve bu nedenle de (A) Milli Takım aday kadrosundan çıkartıldığı kaydedildi.

Galatasaray'lı pivotu milli takıma neden aldı Tanjevic anlamak güç. Evet ben Galatasaray'lıyım ama takımda Kaptandan (Hüseyin Beşok) fırsat kalmıyor ki Cemal'in forma giymesine. Belki gençleri tercih etmesinden olabilir ama yinede takımında forma giyemeyen adamın milli takımda oynuyor olması bana hep saçma gelmiştir. Futbolda da böyleydi basketbolda da. Tabi Tanjevic bu ne yapacağı pek belli olmuyor açıkçası. Şimdi büyük ihtimal yerinde bir pivot davet edilecek takıma. Bu pivot Hüseyin Beşok, Kaya Peker ve Cevher Ozer üçlüsünden birisi olabilir. Fakat Hüseyin yaşı itibariyle Kaya ve Cevher'den bir adım geride kalıyor malesef. Cevher ise Beşiktaş Cola Turka'nın bilhassa Türk Telekom ile oynadığı maçta kaydettiği 25 sayı ile takımın ayakta kalan nadir isimlerinden birisidir. Yinede ben Kaya ile Cevher arasından Kaya'yı tercih ederdim. Tamam takımı genç isimlerden oluşturmak isteyebilirsiniz ama bu takıma tecrübelerini aktaracak oyuncularada ihtiyacınız var sonuçta. Bu isimde Kaya'dan başkası olamaz.


7-20 Eylül tarihlerinde Polonya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek olan A Milli Takım’da bugün 4 oyuncu sağlık kontrolünden geçti. International Hospital’da gerçekleştirilen sağlık kontrollerinin ilk gününde oyunculardan, Fatih Solak, Sinan Güler, Engin Atsür ve Barış Hersek sağlık kontrolünden geçti. Kan örnekleri alınan milli basketbolcular, kardiyoloji, kulak, burun, boğaz, ortopedi muayenelerinden geçtikten sonra efor testine tabi tutuldular.

Buda ikinci haberimiz Milli Takımdan. Avrupa Şampiyonası öncesi ilk fireyi Cemal ile verdik. Ama Allahtan Engin, Fatih, Barış ve Sinan'dan kötü haber gelmedi. Kamp resmi olarak 17'sinde başlayacak. Yani cuma günü. Cumaya kadar sanıyorum bu sağlık kontrolleri falan bitmiş olur. Şöyle bir kaç hazırlık maçı yapsakta takımın son durumunu görsek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir