21 Temmuz 2009 Salı

Nilay Yiğit Resmen Galatasaray' da


Galatasaray Bayan Basketbol Takımı, geçen sezon Panküp TED Kayseri Koleji'nde forma giyen milli oyun kurucu Nilay Yiğit ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

13 Ocak 1979 İstanbul doğumlu Nilay Yiğit, 1.70 metre boyunda ve 132 kez A Milli Takım forması giydi.

Transferi değerlendiren Galatasaray Bayan Basketbol Bölümü Direktörü Mihriban Oğuz, takımımızda Işıl Alben ve Yasemen Saylar ile birlikte artık üç milli guard olduğunu vurgularken, artık bu mevkide çok güçlü olduğumuzu söyledi.

Aylar önce anlaşıldığını duyurmuştuk ve resmi açıklama da geldi sonunda. Nilay Yiğit en az bir sene Galatasaray forması giyecek. Transferin taktik kısmından önce farklı boyutlarına değinmek istiyorum. Şaziye' de yaptığımız hatayı şimdi de Nilay' da yaptık. Her fırsatta Fenerbahçeli olduğunu söyleyen bir oyuncu ile anlaştık. Aslında profesyonellik olarak düşünürsek, formanın hakkını verdikten sonra tuttuğu takım önemli değil ama Nilay Yiğit' in yaptığı açıklamalar da profesyonellikle bağdaşmıyordu. Eğer profesyonel sporcuysan tuttuğun takımı her fırsatta belirtmezsin, gittiğin takımlarda da paşa paşa oynarsın. Çıkıp her fırsatta ben Fenerbahçeliyim diye bağırırsın da bir zahmet gelip bizde oynama.

Ahmet Dedehayır; yani Fenerbahçe' den oyuncu almam diyen Ahmet Dedehayır' da Zafer Kalaycıoğlu' nun ardından, Nilay Yiğit' i de takıma kazandırdığı için çok mutludur artık. Bakalım bize daha neler yaşatacak. Sırada Nevriyeler falan vardır herhalde.

Eğer işin taktik boyutunu düşünürsek ülkedeki guardları sayın deseniz herkes Işıl, Birsel, Esmeral ve Nilay' ı sayar. Birsel ve Esmeral' i kadroya katma şansı olmadığı için Nİilay ile anlaşılmış. Ama iş Nilay' ı kadroya katmakta değildi. Yasemen' den yeni bir guard yaratsaydınız da bizde sizin büyük koçluğunuzu görseydik.

Neyse her zaman olduğu gibi mecburen bunu da sindirmeye çalışacağız. Diyecek fazla bir şey yok; zaten ne dersek diyelim sonuç değişmeyecek. Hayırlı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir