21 Temmuz 2009 Salı

2009-2010 Formaları {Juventus}

Bugünkü formalarımız İtalya'dan geliyor. Juventus formalarını yazmak istedim bugün. Son resmi bulmasaydım nerdeyse vazgeçecektim. Çünkü 3. forma kombinasyonunu çok araştırmama rağmen bulamadım. Bu yüzden 2 forma ve kaleci forması ile idare edeceğiz bugün. New Holland sponsorluğunda Nike tarafından hazırlanıyor Juve formaları bu sene. İlk forma deplasman forması. Açık mavi ve sol omuzdan sağ aşağı doğru inen siyah beyaz çizgileri var. Diğerine nazaran daha şık bir forma tasarımı olmuş. Zaten Nike forma tasarımları Adidas'a nazaran biraz daha başarılı oluyor bence. İkinci formamız ise yine Nike'ın klasikleşmiş çubuklu forması. Tabi Juve içinde geçerli bu çubuklu forma dersek yanlış birşey söylemiş olmayız. Siyah-beyaz çubuklu forma Juve'nin stadı Stadio delle Alpi'de giyeceği forma. Aslında birde stad konusuna eğilmek lazım hala yapım aşamasında malum. Neyse artık başka zaman onada bakarız. Çubuklu forma hakkında çok yazacak bir şey yok çünkü bildiğimiz, klasik çizgilerden oluşan Juve forması. Gözümü kapatıp Juve dediğim zaman ilk gördüğüm şey çubuklu forma içinde Del Piero oluyor zaten. Kaleci forması renginde de değişikliğe gidilmiş bu sezon. Geçen sene siyah olan kaleci forması bu sene yeşile dönmüş. Bakalım Buffon'un üzerinde nasıl duracak?

Bu sene forma tanıtımına Diego damgasını vurdu. Juve'nin uzun uğraşlar sonucu Werder Bremen'den transfer etmeyi başarmıştı anımsarsınız. Werder'de 10 numarayı giyen Diego'nun Juve'de kaç numaralı formayı giyeceği merak konusuydu. Zira 10 numara altında herhangi bir futbolcu değil Del Piero vardı ki Juve'nin efsanelerinden birisidir. Diego forma numarası mevzusunda "Bu gerçekten alakasız bir detay. Buna karar vereceğimiz zaman bir problem olmayacak. Del Piero bir deha. Onunla birlikte oynamak gerçekten ayrıcalık. 28 benim doğum tarihim(28-2-1985) ve 8 ile 2'yi topladığınız zaman 10 yapıyor. 10 numara ile özel bir ilişkimiz var." diyerek konuya son noktayı mukavelesini imzaladığı gün açıklamıştı zaten.

Diego forma mevzusuna karışınca yazı biraz uzadı. Konumuz 2009-2010 formaları ben nerelerde geziyorum. Juventus'a Serie A'da yeni formaları ile başarılar dilerim.





3 yorum:

  1. Klasik forma favorimdir. Diğer formada biraz fransız takımlarının etkisi var gibi..

    YanıtlaSil
  2. Deplasman forması çok güzel Juventus'un.

    YanıtlaSil
  3. Değişiklik denemişler aslında bu sene formalarda. Hani çubuklu artık klasikte, gerek deplasman gerekse kaleci forması değişik olmuş gerçekten şıkta.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir