3 Temmuz 2009 Cuma

Ron Artest Lakers'da, Ariza Houston'da {Al Gülüm Ver Gülüm}

Neredeyse hergün NBA'den transfer haberleri yazmaya başladık. 2010 kadar olamasa da 2009 yaz döneminde de birçok serbest önemli isimler var ve bir çoğu takım değiştiriyor. Veya takımlar şampiyonluk hamlesi yapmak için önemli takaslara imza atıyorlar. Yalnız bugünkü transfer haberi biraz ilginç geldi. Ron Artest'in ismi Lakers'la geçiyordu ama bu olayın gerçekleşmesine pek ihtimal vermiyordum. Ama Artest parayı bir kenara bırakıp Lakers'la anlaşmaya vardı. Seneliği 6 milyon dolardan 3 yıllık anlaşmaya imza attı. Lakers Artest'le de anlaşınca Ariza'yı da Houston kapmış oldu. 24 yaşındaki forvetle beş yıl için 33 milyon 500 bin dolarlık bir anlaşmaya vardı.

Lakers geçen sezon şampiyon olmasına rağmen yaz döneminde bazı oyuncularının biten kontratı nedeniyle sıkıntıya girmişti. Salary cap'ta sıkışmamak için Odom veya Ariza ile yollar ayrılacaktı. Bu iki oyuncuda şampiyonluğa giden yolda önemli işlere imza atmışlardı. Herkes Lakers Ariza ile anlaşır diye beklerken Ron Artest takıma getirildi. Ariza özellikle play-off döneminde kendinden beklenmeyecek katkılar yaptı. Hatta NBA finallerinin x faktörü de diyebiliriz onun için. 24 yaşında da olması sebebiyle uzun yıllar önemli katkı verebilirdi. Lakers Ariza ile anlaşmayıp kurulu düzeni bozmaya karar verdi. Ron Artest'i bu ücrete takıma kazandırmak büyük başarı ve Artest'in nasıl bir basketbolcu olduğunu hepimiz biliyoruz. Artest'i sisteme yerleştirebilirseniz inanılmaz katkılar verecektir. Bu yıl Houston'da T-Mac'in de yokluğunda skor yükünü de üstlendi. Biz onu müthiş savunmacı olarak hatırlarken o hücum opsiyonlarını da kullandı. Lakers'ın şampiyon kadrosu vardı bu kadroyu daha da güçlendirmiş gözükselerde Artest her zaman risktir. Ne kadar önemli olursa olsun canlı bomba niteliği taşır. Şampiyon olan düzeni bozmanın ne anlamı vardı anlamadım. Yine de Artest Houston'da ki gibi oynarsa mutlaka önemli katkı verecektir. Kobe ve Gasol'la beraber oynamakta Artest için farklı bir doping olabilir. Gerçi Houston'da Yao'dan sonra 2 numaralı adamdı şimdi 3 numaraya kadar düşecek. Attığı şutlar azalacak, belki çok fazla konuşulmayacak. Ama bu kararı almasında yüzük aşkının ön planda olduğunu düşünüyorum. Yoksa daha büyük paraya başka bir takımla da anlaşabilirdi. Şimdi Odom konusu da önemli kalıp, kalmayacağı belli değil. Geçen sezon ki takımın havası korunmak isteniyorsa Odom takımda tutulmalı. Geçtiğimiz yıl bench'den gelip inanılmaz katkılar yaptı.

Houston ise bu aralar çok dertli. T-Mac zaten bir var iki yok bunun üstüne de Yao'nun sadece gelecek sezon oynamaması değil basketbol hayatının tehlikeye girmesi baş gösterince planları epey bozuldu. T-Mac'in yokluğuna zaten alışıklardı ama Yao'nun olmaması Houston'un bitmesi anlamına gelir. Geçtiğimiz sezon play-off'larda Lakers'a çok zor anlar yaşatmışlardı. Ellerinde yine de çok önemli isimler bulunuyor. Ariza'nın Houston'a gelişi iyi oldu. Geçtiğimiz yıl Lakers'ın şampiyonluğunda payı büyüktü ve oyununu çok geliştirdi. Takıma müthiş dinamizm getirecektir. Beş yıl için 33 milyon dolarda gayet güzel anlaşma. Houston için Yao'nun durumu kritik o olmazsa bu gelen, giden basketbolcuların hiçbir önemi yok.

1 yorum:

  1. Bu Ron Artest takım arkadaşı belalısı Kobe 'yi döver tarihe geçer. Savunmacı olarak beğensemde sahada efelendiğini çok tanık olduk. Ron 'u severim, inşallah Lakers 'ın başını yakmaz hırçın yapısıyla.

    Kobe 'yi tokatlarken:p
    http://www.totalprosports.com/blog/wp-content/uploads/2009/05/artest-vs-kobe.jpg

    http://scottandholman.files.wordpress.com/2009/05/ron_artest_kobe_bryant.jpg

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir