29 Temmuz 2009 Çarşamba

Ruhun Şad Olsun Ali Sami Yen


29 Temmuz 1951 günü 65 yaşında hayata gözlerini yuman Galatasaray'ın ölümsüz kurucusu Ali Sami Yen Bey'in 58. ölüm yıldönümü bugün. Başarılı bir hayat hikayesinin yanı sıra bizden öncekilere, bize ve gelecek nesillere tutkuyla bağlanılacak bir takım bıraktı. Liseyi Mektebi Sultanî'de okuyan ve 1905 yılının Ekim ayında yine okulun bir sınıfında bir futbol takımı kurmaya niyetlenen Ali Sami Yen'in o gün tutuşturduğu kıvılcım bugün Dünya'nın bir çok yerini sarmış bir alev olarak yanmaya devam ediyor. Bir çok insanın pek bilmediğide bir özelliği var büyük Başkanın. Ali Sami Yen Bey Türkiye'de ilk spor müzesinide kuran kişidir (1910-Galatasaray Müzesi). Aynı zamanda kendisi Türk Milli Takımınında ilk teknik direktörüdür.

Anma töreninde yönetim kurulu üyelerinden Mümtaz Tahincioğlu; "Kurucumuzu saygıyla anarken, onun bize bıraktığı ilkelerin sahibi ve takipçisi olacağız", İrfan Aktar ise; "Ali Sami Yen, devrinin çok ilerisinde bir vizyonu olan çok önemli Osmanlı Aydınıydı. Türk sporunun öncülerindendi. Bugünkü Olimpiyat Komitesi'nin de kurucusuydu ve sporcularımızı da yurtdışına ilk kez o götürmüştür. 104 yıl önce kurduğu kulübümüzün bugün ulaştığı seviyeyi görebilseydi belki o bile inanamazdı. Galatasaray Spor Kulübü, onun bize verdiği hedefler doğrultuısnda bugünkü noktaya ulaşmıştır ve daha da ileriye gidecektir." diyerek kuruluş hedeflerimizden sapmadığımızı aksine dahada sarıldığımızı gösterdiler.

Bizde Sportif Cümleler ekibi olarak başkana saygılarımızı dualarımızla göndermeyi bir borç biliyoruz. Galatasaray'ın elbette önce kendisini yönetenlere ama daha çok biz sevenlerine emanet olduğunuda ekleyerek tabi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir