31 Temmuz 2009 Cuma

Shaq Vs. Beckham

Shaquille O'Neal NBA'in tartışmasız gelmiş, geçmiş en çok sevilen isimlerinden birisi oldu. Sadece basketbolun değil bütün spor branşlarını ele aldığımızda onun için sporun gülen yüzü, neşe kaynağı diyebiliriz. NBA'de onsuz All-Star'lar geçmiyor, onun şamatası olmadan izlediğimizden kesinlikle tad alamıyoruz. 37 yaşına gelen Shaq artık basketbolunun son demlerini yaşıyor. Fiziğiyle, gücüyle kaç yaşına gelirse gelsin NBA'in en iyi pivotlarından birisi olmaya devam edecek ama Cavs onun son evi durumunda. LeBron ile birlikte bence kariyerinde son bir kez daha şampiyonluğu deneyecek. Lakers'la, Heat'le şampiyonluk yaşamasına rağmen yarışmacı ruhundan, hırsından asla birşey kaybetmiyor. Yaşı 37'lere de dayandığı için yarışmacı hırsını başka alanlara kaydırmak istemiş. Bir insan bu kadar eğlencelide olunca televizyon dünyası bu durumun hemen üzerine atlayıp Shaq ile birlikte televizyon programı yapacaklar. Shaq her spor dalında alanının en iyileriyle mücadele verecek. Örnek vermek gerekirse Olimpiyat şampiyonu Michael Phelps ile yüzme yarışında kapışacak olan O'Neal, boksta eski dünya şampiyonu Oscar De La Hoya ile karşı karşıya gelecek. Teniste ise bayanlarda bir numaralı isim olan Serena Williams ile maç yapacak.

Tabi bu show programından önce katıldığı Amerikan güreşinde kendini gösterdi. WWE'nin yaptığı senaryoya dayalı, içinde şiddet var gibi görünsede şiddet olmayan güreşlerde Shaq önce hakem olarak sahneye çıktı. Sonrasında rakibinin ona meydan okuması sonucunda hakem formasını çıkarttı ve kendini ringe attı. Kendi ekibininde yardımıyla rakibini yenmiş oldu. Shaq'ın fiziğine baktığımızda aslında Amerikan güreşçilerinden farkı yok. Cidden onu o güreşlerde izlemek çok keyifli olurdu. Shaq'ın bu güreşlerde oyuncu yanınında ne kadar gelişmiş olduğunu gördük. 40 yıllık güreşçi gibi meydan okumalar, ringte bakışmalar falan bizleri çok eğlendirdi.


Kendi yapacağı televizyon şovuna geri dönersek alanının en iyileriyle mücadele edecek olan Shaq son teklifini David Beckham'a yaptı. Shaq, 34 yaşındaki oyuncuya internet paylaşım sitesi twitter aracılığıyla bir mektup gönderdiği mektupta, "Sevgili David Beckham. Eminim benim Shaq Show adlı TV programımı duymuşsundur. Oraya seni bekliyorum. Bana kesinlikle gol atamayacaksın, seni yeneceğeim" diye yazdı. Shaq'ın ne kadar yarışmacı ruhlu ve iddalı bir sporcu olduğunu söylemiştim. Beckham açısından olaya bakarsak menejerleri hemen televizyon programının yapımcılarıyla görüşmelere başlamış. Beckham zaten Amerika'da futbol oynamıyor. Biliyorsunuz ki kendisi reklam çekimlerinde, davetlerde, bu tip organizasyonlarda boy göstermeyi çok seviyor. Futbol konusunda bire bir maç yapacaklarını düşünmüyorum. Belki penaltı çekişeceklerdir. Shaq'ın kaleye geçeceğini düşününce bu adam bütün kaleyi kaplayacaktır. Köşeye atılacak toplara nasıl atlayacak çok merak ediyorum. Beckham kaleye geçse Shaq topa vursa sanırım bir füze niteliğinde şut izleyebiliriz.

Phelps'le yüzme yarışlarıda çok ilginç olacak. Shaq'ın havuza atladığında suyun çıkacağı seviyeyi düşününce gerçekten inanılmaz. Shaq'da yavaştan emeklilik günlerinni hazırlıklarını yapıyor. Kendisinden coach falan olmayacak belki ama iyi bir show yıldızı olacaktır. Bu yapacağı televizyon programını merakla bekliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir