31 Temmuz 2009 Cuma

Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan {Elini Çabuk Tut Galatasaray}

Galatasaray'da transfer asla bitmeyecek gibi duruyor. Son olarak Elano'yu da aldıktan sonra uzun zamandır gündemimizde olan Ufuk Ceylan ve Sezer Öztürk için bugün önemli gelişmeler yaşandı. Manisaspor'lu yöneticiler bu iki futbolcuyla sözleşme yenilemek istediler ama futbolcular Galatasaray'da oynamak istedikleri için kadro dışı bırakıldılar. Futbolcuların birer senelik sözleşmeleri kaldı ve gelecek sezon iki futbolcuda serbest kalacak. Bunu bilen Manisaspor'da bu futbolcularını olabilecek en yüksek ücrete bırakmak istiyor. Normal şartlarda 2-3 senelik sözleşmesi olan futbolcuya teklif yapsak bırakmamak için ellerinden geleni yaparlardı ve zamanında Kayserispor'un Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal için giriştikleri propagandaya girişirlerdi. Şimdi öyle konumdalarki Galatasaray'a tepkide bulunuyorlar ama kapıları da tamamen kapatamıyorlar.

Ülkemizde yabancı kontenjanı yüzünden yerli futbolcuların değeri çok yüksek durumda. Düşünün yurt dışından Elano gibi futbolcuyu 7 milyon euro'ya alabiliyorsunuz ama Mehmet Topuz 10 milyon euro'ya transfer olabiliyor. Bu iki futbolcuyu kalite bakımından karşılaştırmayada sanırım gerek yok. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yerli piyasasını böylesine arttırdığı ortamda herkes elindeki yerlilere çok uçuk ücret istiyor. Manisaspor'da Sezer Öztürk ve Ufuk Ceylan için olmadık ücretler istiyor. Galatasaray paranın yanında oyuncu takası da öneriyor ama kulüp buna pek yanaşmıyor. Ama futbolcuların söylediği Galatasaray'da oynamak istiyorum açıklamalarından sonrada bu transferlerin gerçekleşmesine neredeyse kesin gözüyle bakıyorum. Belli de olmaz gerçi başlıkta elini çabuk tut Galatasaray dedim çünkü başka bir takım devreye girerse iş inata binecek ve Manisaspor olmadık işlere karışabilecek. Bu yüzden mümkün olan en yakın zamanda bu transferleri gerçekleştirmeliyiz.

Ufuk Ceylan çok yetenekli bir kaleci ve Leo Franco'dan sonra Galatasaray'ın kalesini devralıp uzun yıllar taşıyabilecek kapasitede. Kalecilikte tecrübenin önemini biliyorsunuz, Galatasaray'da yedek kalacağı 3 sene bile ona büyük kazançlar sağlayacaktır. Sezer Öztürk ise orta sahada önemli işler yapıyor. Özellikle Elano transferinden sonra Sezer'i onun yedeği olarak düşünebiliriz. Ayrıca Galatasaray bir forvet ve defans transferi de düşünüyor. Savunma oyuncusu büyük ihtimalle Neill olacak. Forvete ise Nonda'nın yerine veya yanına genç bir isim gelebilir. Çünkü bütün sezon Baros ve Nonda ile geçmez. Forvet konusunda da çeşitli alternatiflere ihtiyacımız var. Aurelio ile de zaten ön protokol yapılmıştı onun davasının sonucu bekleniyor. Aurelio takıma gelirse Linderoth'un takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakıyorum.

3 yorum:

  1. bu aurelio ile ön protokol imzalandığını bilgisine bizim gibi gazetelerden mi ulaştın yoksa daha güvenilir bir kaynaktan mı?

    YanıtlaSil
  2. Gazetelerle işim olmaz, güvenilir kaynaklardan geldi haberi.

    YanıtlaSil
  3. Aurelio, davası eğer lehine sonuçlanırsa ertesi gün Galatasaray'da. Diğer taraftan Sezer ve Ufuk için FB'de devrede. Kenan Yaralı sırf gıcıklık olsun diye GS'den alacağından daha ucuza bile bu iki futbolcuyu FB'ye verebilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir