19 Ağustos 2009 Çarşamba

Basketbol Mesaisi Başlıyor

Beko Basketbol Ligi ve Bayanlar Basketbol Liginin fikstürleri bugün öğle saatlerinde çekildi. Beko Basketbol Ligi’nde sezon 17 Ekim Cumartesi günü oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. İlk haftada 2008-09 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Efes Pilsen deplasmanda Mersin Büyükşehir Belediye ile karşılaşacak. Beko Basketbol Ligi’nde 2008-09 sezonunun play-off finalisti Fenerbahçe Ülker ise ilk haftada evinde Antalya temsilcisi Kepez Belediye’yi konuk edecek. İlk haftanın İzmir derbisinde Pınar Karşıyaka ile Bornova Belediye karşılaşırken, Ankara’yı temsil edecek Türk Telekom ise ilk haftada Antalya Büyükşehir Belediyesi ile deplasmanda mücadele edecek. İlk haftada Darüşşafaka Cooper Tires ile Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe Crown ile Oyak Renault, Banvit ile Erdemir, Tofaş ile de Aliağa Petkim karşı karşıya gelecek.

16 takımın yer aldığı Beko Basketbol Ligi’nde, Beşiktaş Cola Turka, Darüşşafaka Cooper Tires, Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker olmak üzere ligde 5 takım ile en fazla temsil eden il İstanbul. İzmir, 3 takımın (Aliağa Petkim, Bornova Belediye ve Pınar Karşıyaka) yer aldığı Beko Basketbol Ligi’nde, Antalya (Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi) ve Bursa’dan (Oyak Renault ve Tofaş) 2’şer takım mücadele edecek. Beko Basketbol Ligi’nde bir takımı bulunan iller ve kulüpleri ise şu şekilde; Ankara- Türk Telekom, Balıkesir – Banvit, Mersin – Mersin Büyükşehir Belediye, Zonguldak – Erdemir.

Ayrıntılı Beko Basketbol Ligi Fikstürü (resmin üzerine tıklarsanız tam ekran olur);




Geçen sezon TBB2L’de şampiyonluğa ulaşan Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor ve ikinciliği elde eden İstanbul Üniversitesi, yeni sezonda TBBL’de mücadele edecek. Ligde 12 takımın 4’ü İstanbul’da bulunuyor. Beşiktaş Cola Turka, Fenerbahçe, Galatasaray ve İstanbul Üniversitesi’nin mücadele edeceği İstanbul dışında, Adana (Botaş ve Ceyhan Belediye) ve Mersin (Mersin Büyükşehir Belediye ve Tarsus Belediye) illerinden ise 2’şer takım yer alıyor. TBBL’de bir takımı bulunan iller ve kulüpleri ise şu şekilde; Ankara- Çankaya Üniversitesi, Kayseri – Panküp TED Kayseri Koleji, Kocaeli – Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor, Samsun – Samsun Basketbol.

Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde normal sezon 24 Ekim Cumartesi günü oynanacak maçlarla başlayacak. Geçen sezon TBBL’de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe ilk haftada Ankara deplasmanında Çankaya Üniversitesi ile karşılaşacak. TBBL’de 2008-09 sezonu play-off finalisti Mersin Büyükşehir Belediyesi ise ilk haftada evinde ligin yeni ekibi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ile oynayacak. Geçen sezon FIBA Bayanlar Eurocup’da şampiyonluğa ulaşan Galatasaray ilk haftada İstanbul’da Adana ekibi Botaş ile, Beşiktaş Cola Turka ise BJK Cola Turka Arena’da Panküp TED Kayseri Koleji’ni konuk edecek. Ligin bir diğer yeni ekibi İstanbul Üniversitesi deplasmanda Ceyhan Belediye ile, geçen sezonun flaş takımlarından Samsun Basketbol ise Tarsus Belediye karşı karşıya gelecekler.

İlk hafta programı;

2 yorum:

  1. Bu sene lig daha kaliteli olacak özellikler Tbl ama ben bir Galatasaraylı olduğum için Tbbl yi daha çok destekliyeceğim yönetim gibi ama erkek takımınında yanında olacağız Küçülmeye izin yok !

    YanıtlaSil
  2. haber her yerde okunur. haberi copy-paste yerine kendi yorumlarınızla bi degerlendirme yapsanız daha hos olmaz mıydı?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir