2 Ağustos 2009 Pazar

Beckham Manchester'a Dönsün


Dün Barcelona ile La Galaxy bir hazırlık maçı yaptı. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmayı Barça 2-1 kazandı. Karşılaşmaya hızlı başlayan ekip olan Barcelona, karşılaşmanın 11. dakikasında 1-0 öne geçti. Bu dakikada topla birlikte ceza sahasının içine dalan Pedro Rodriguez, Todd Dunivant'tan sıyrıldıktan sonra düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi. Bu golün ardından daha atak oynamaya başlayan Amerikan takımı, özellikle de Landon Donovan'la birkaç pozisyona girdiyse de, aradığı golü ancak 44. dakikada, ceza sahasının hemen dışından serbest vuruş kullanan İngiliz yıldız David Beckham nefis vuruşuyla bulabildi. Böylece devre 1-1 kapandı. İkinci yarıda oyuna daha çok asılıp maçı domine etmesine karşın çok az sayıda gol pozisyonuna giren Barça, yeniden öne geçmek için 67. dakikayı beklemek zorunda kaldı. Bu dakikada geliştirdiği akında kaleci Saunders'ın topu yumrukla uzaklaştırmak istemesi ve bu topun kısa düşmesiyle birden bire Galaxy savunmasını zor durumda yakalayan Barcelona hücum elemanları, fırsatı değerlendirdiler. Topla buluşan Busquets, isabetli bir pasla topu Jeffren Suarez'le buluşturdu ve Venezuelalı golcü de düzgül bir vuruşla topu filelere gönderdi.

Bu şaşılacak bir skor değildi aslında hani Barcelona geçen sene bütün kupaları alarak sezona damgasını vurmuştu ya o yüzden yani. Birde Galaxy öyle çok müthiş bir takım değil biliyoruz bunu. Bu sebeplerden ötürü yazılmaya değer bir maç olmayabilirdi ki bende maçı yazmayacağım değineceğim konu başka. Ben Beckham'ın Manchester formasını yeniden giymesini istediğimi yazıyorum. Owen'ın gelip 7 numaralı formayı giymesindense David'in Ronaldo'ya emanet ettiği formasını geri almasını yeğlerdim. Kimse bana yaşlı, futbol oynamıyor, ne işi var demesin lütfen. Manchester'da Giggs ne kadar efsaneyse ne kadar oynarsa Beckham'da o kadar efsanedir ve o kadar forma giymelidir. Evet Real'e gidişi biraz can sıkıcı olmuştu. Ferguson ile aralarında sıkıntı var gibi şu sıralarda da ama iyi olmaz mıydı Beckham'ın yeniden Man U forması giyerek şeytan olması.. Birde Beckham'ın mesela bu seneki Şampiyonlar Ligi finalini izlediğini biliyoruz. Gönülden bağlı hala Manchester'a. Nasıl olmasınki? Tam 10 senesini geçirmiş Manchester'da hatta alt yapı kariyerinide eklersek 13 sene ediyor. Kim ne derse desin ben dünkü Beckham'ın Manchester'da oynamasını isterdim. Burdan yetkililere sesleniyorum; Beckham Manchester'a dönsün!

Bu arada aşağıdaki video David'in frikik golü. Futbolu unuttu, profesyonel ruhu yok, takımı için bir şey yapmaz ve dini imanı paradır diyenlere sevgilerle tabi :)

2 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir