3 Ağustos 2009 Pazartesi

Mustafa Denizli'nin Hücum Tercihi {Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş}

Eskiden TSYD Kupası oynanırdı. Bizler üç büyükleri sezon öncesinde bu kupada izleme imkanı bulurduk. 3 gün boyunca bu takımlar birbiriyle oynar ve bizlere harika bir futbol ziyafeti izletirdi. Sonradan sanırım takvimin el vermemesinden dolayı bu kupa kaldırıldı. Büyük takımlar lig ve kupa maçları haricinde birbiriyle karşılaşamaz oldu. 4 yıldır şu Süper Kupa çıktı da büyükleri sezon öncesinden görme imkanımız oluyor. Geçtiğimiz sezon Kayserispor'un oynaması hariç genelde de 3 büyükler oynuyor. Ayrıca bu kupa Almanya'da yapılırdı ve gurbetçilerimiz böylesine büyük maçları izleme imkanı bulurdu. Ama Almanya'da bizi kovaladı ve döndük, dolaştık yine Olimpiyat Stadı'na geldik. Tribünlere baktığımızda yarısı boştu. Bu Olimpiyat Stadı'nı ancak iddalı bir Galatasaray - Fenerbahçe maçı doldurur diyorum. Onun dışında bu stadın kuş uçmaz, kervan geçmez konumu stadı çürütecek.

Derbiye geçecek olursak iki takımında henüz hazır olmadığını söylemek mümkün. İki takımda hazırlık kamplarını yeni bitirdiler ve sezona hazırlanmak için kadroya son ayarlarını veriyorlar. Hala transferler yapabilirler bu yüzden bu takımların en az 2-3 haftaya daha ihtiyacı olduğunu söylemek istiyorum. Maçın ilk yarısında bir ara tempo çok yükseldi. İki takımında orta sahası çok kolay geçildi ama hücum hatları zayıf kaldı. Savunma ve hücum arasında organizasyon sıfıra yakındı. Fenerbahçe açısından bakarsak alışık oldukları Edu - Lugano savunma hattından sonra Bilica ve Önder'in oynaması biraz handikap yarattı. Çünkü bu iki isim birbirine tam uyum gösteremedi. İlk yarıda Beşiktaş hücuma çıkıyorken çok fazla hata yaptılar. Ama ikinci yarıda Beşiktaş'ın atakları kesildiğinde iyi görüntü vermiş gibi gözüktüler. Yeni transferler Dos Santos ve Cristian'a gelirsek tek maçtan belli olmaz ama ben beğenmedim. Dos Santos daha çok sol bek oynamaya alışkın bir futbolcu. Daum onu sol açık olarak kullanmaya karar vermişti Carlos'un yokluğunda bile mevkisini değiştirmedi. Cristian'a ise top değdimi ne yaptı bilmiyorum. Tabi bunlar ilk maçlar şimdiden değerlendirmek çok yanlış. Alex'e gelmek istiyorum ben 4-4-1-1 sisteminde Güiza'yı besleyen futbolcu görünümünde olmalıydı ama Alex Güiza'yı besleyeceğine Güiza komple Fenerbahçe hücumunu beslemek zorunda kaldı. Güiza'yı inanılmaz beğendim tek başına hücum oynadı diyebilirim. Geçen sezonki ruh halini üzerinden atmış, kendisini bayağı özgüvenli gördüm. Alex 2 gol atmasına rağmen sahadaki varlığı tartışılır. Fenerbahçe'nin Alex'in üzerine kurduğu bu düzeni yıkması lazım. Güiza - Semih beraber oynadığı sürece Güiza her maç gol atar. Son olarak Kazım'a değinmek istiyorum hazırlık maçlarında iyi görüntü veriyordu ama bu maçı tamamen şova döktü ve takımının çoğu hücumunu baltaladı.

Beşitaş cephesinden bakarsak Mustafa Denizli büyük maçlar öncesinde takımın balans ayarlarıyla oynamayı çok seviyor. Maç başında hücum hattına baktığımda kağıt üzerinde çift forvet olarak gözüksede Bobo sol kanatta oynadı. Yusuf ortada, Tello ise sağ kanattaydı. Tello'dan sol kanat ve ortada iyi verim alırsınız ama sağ tarafta verimi düşer. Nitekim öyle de oldu. Buna rağmen Beşiktaş ilk yarıda pozisyonlar buldu. İkinci yarıya baktığımda Beşiktaş'ın atağı bile yok. Nihat tercihi olumlu göründü ama Nihat henüz hazır değil. Holosko girdiğinde de iş çoktan bitmişti. Ferrari'ye değinmek gerekiyorsa kendisini ben beğenmedim. Çok hata yaptı ve iyi görüntü vermedi. Mehmet Demirkol gerçekten haklı Ferrari Gökhan Zan'dan daha iyi bir oyuncu değil. Fink'te aynı şekilde geçen sezon oynayan Cisse'den daha yararlı bir futbolcu görünmedi. İlk maçlar tabi bunlar biz ne kadar değerlendirsekte henüz çok erken. İsmail ve Erhan bu futbolculardan Beşiktaş uzun vadede büyük yararlar sağlayacaktır. Özellikle İsmail büyük maç oynadıkça yararını hep birlikte göreceğiz.

Maça bakarsak birçok yenilikte gördük. ABD'de olduğu gibi Milli Marş'ı ünlü birisi okudu. Hakem formaları değişmişti ilk yarı farklı, ikinci yarı farklı giyindiler. Yunus Yıldırım'ın performansını beğendim Sivok'un pozisyonunda gerçekten el vardı ve penaltı doğru karar. Onun dışında da pek fazla tartışılacak pozisyon yok. Fenerbahçe hem geçen sezon oynanan Türkiye Kupası'nın rövanşını aldı hemde sezona moralli başladı. Ama henüz iki takımda hazır değil ve gerçek mücadeleyi 2-3 hafta sonra izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir