10 Ağustos 2009 Pazartesi

Community Shield Chelsea'nin

Dünün benim açımdan ilk futbol ziyafeti Manchester United - Chelsea karşılaşmasıydı. Community Shield kapsamında bu iki devin karşılaşması bizlere büyük keyif verdi. Sezon öncesinde bu iki takımı karşı karşıya görmek hepimiz için büyük bir futbol ziyafetidir. Cristiano Ronaldo'yu kaybettikten sonra Manchester United açısından kendime sorduğum soru acaba bu takımın hücum gücü bu transferden nasıl etkilenecek sorusuydu. Bunun cevabını bulmak içinde böylesine ciddi karşılaşmalar izlemeliydim. Manu bu maça iyi başladı, seri paslarla Chelsea savunmasını epey zorladılar. Bir ara Cristiano Ronaldo gitti Nani geldi dedim. Sol kanatta Evra ile birlikte inanılmaz işler yaptılar ve harika bir gol attı. Hareketleri, pasları çok klastı ama oyundan çabuk düştü. Forvet hattında Rooney ve Berbatov oynadı. Ben Berbatov'u oldum olası hiç beğenmem. Bugünde hücum gücüne katkı sağlamaya çalıştıysada benim gözüme giremedi. Rooney'de topla fazla buluşamadı ama topu ayağına aldığında da etkili oldu. Manchester United oyunun bazı bölümlerinde hücum anlamında müthiş işler yapsada bunu maçın geneline yayamıyor. Elbette müthiş bir sistem takımı bu yüzden Ronaldo'nun yokluğunuda bir zaman sonra aramayacaklar ama geçiş süreci biraz sancılı olacak. Hücum hattına aldıkları Valencia ve özellikle Owen henüz hazır değil. Hücum gücü dışında Manchester United orta sahadaki ve savunmasındaki gücünü koruyor. Yalnız kaleci yönünden sıkıntı çekebilirler çünkü Foster çok heyecanlı bir kaleci. Van Der Sar'ın sakatlığı Manu'yu çok etkileyebilir.

Cech maçın adamı desek sanırım yanılmayız. İlk yarıda özellikle Manchester United'in ataklarına kalesini kapattı ve farkın açılmasına engel oldu. İkinci yarıda ise Chelsea oyun olarak daha üstün gözüktü. Drogba ve Anelka ileri uçta Manchester United savunmasını çok yıprattı. Orta sahada da oyunun hakimiyetini Chelsea alınca seri ataklar yaptılar ve Carvalho ile golü buldular. Sonrasında Lampard'ın müthiş şutuyla da öne geçtiler. Oyunun kaderini Ballack değiştirdi desek sanırım yanılmayız. Oyuna girmesiyle Chelsea orta sahası daha fazla hücum yapmaya başladı ve derlenip toparlandı. Evra ile giriştiği psikolojik savaştanda galip çıkan Ballack olunca Manchester United'in sanki bir kolu kopmuş gibi oldu. Chelsea oyunu elinde tutarken yediği son dakika golü tamamen Rooney'in becerisi. Rooney maç boyunca topla fazla gözükmesede anlık bir performansı oyunun seyrini değiştirdi. Sonrasında penaltılara geçildi ve Chelsea Community Shield'i kazanarak sezona moralli başladı. Penaltılarda gözüme çarpan Giggs kalitesinde bir oyuncunun çok kötü penaltı kullanması oldu. Evra'nın kaçırmasını beklerdim ama Giggs'in bu kadar kötü penaltı attığına fazla şahit olmadım.

Ancelotti Hiddink'ten iyi bir miras aldı. Geçtiğimiz sezon Chelsea sürünüyorken Hiddink bu takımı almıştı ama nefesi yetmemişti. Şampiyonlar Ligi yarı finalinde bana sorarsanız tur Chelsea'nin hakkıydı ve belki final oynasalar kupayı da alacaklardı. Ancelotti geçtiğimiz sezondan kalan bayrağı devralmış durumda. Premier Lig'e baktığımda Manchester United düşüş içinde Arsenal ve Liverpool'un da şampiyonluğu zorlayacak pek halleri yok. Çıkışta gözüken tek takım Manchester City ama onlarda çok fazla transfer yaptı ve takımın oturması bir süre alacak. Premier Lig'de takımlara baktığımda en şanslı ekibi Chelsea olarak görüyorum. Çok geniş ve tecrübeli bir kadroları var. Bu kadroyu korumayı başardılar ve üstünede iyi futbolcular transfer ettiler.

2 yorum:

  1. Hakem maçı mahvetti bi kere. Bir pozisyon önce Ballack yere düşünce maçı durdurdu pozisyonu kesti. Bir pozisyon sonra Evra yerde kaldı top Rooney'de diye "güya" avantaja bıraktı. Ballack'ta Evra'nın delirmesi için elinden geleni yaptı yani. Kusura bakmasın kimse :p

    Neyse hayırlı olsun. Chelsea bu kupayı alsın Manchester'ım şampiyon olsun hiç farketmez :D

    YanıtlaSil
  2. Nani büyük yıldız olacak tek eksiği fizik yetersizliği kondisyon yapması lazım yoksa tekniği, saha görüşü, pasları, kıvraklığı kusursuz sadece oyundan çabuk düşüyor CR den tek farkı da bu bana göre fiziği.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir