5 Ağustos 2009 Çarşamba

Delgado, Batuhan ve Kaptanlık Mevzusu

Delgado 3 sezondan bu yana Beşiktaş forması giyiyor. Delgado'nun takıma kazandırılması için Ülker sponsor edilmişti ve gelmesi için büyük çaba harcandı. Basel'de oynadığı futbolla göz dolduruyordu ama nedense büyük takımların transfer listesine hiç giremedi. Neticesinde 5 milyon avro'ya Beşiktaş'a transfer oldu. Futbol stiline baktığımda Mustafa Denizli'nin söylediği gibi 10.5 numara diyebilirim. Yani ofansif orta saha gibide hareket edebilen, bir forvet gibi de gol arayabilen bir futbolcu. Yalnız 2006'dan bu yana Beşiktaş'ta oynuyor ama benim aklımda kalan 5 tane Delgado maçı yok. Beşiktaş Delgado'dan ne bekliyor bilmiyorum. Üstelik bu adama kaptanlık da verilmişti. Koskoca Beşiktaş'ın kaptanlığına yakışan bir futbolcu değildi. Neticesinde şu anda sakat ve uzunca sürede sakat kalacağı söyleniyor. Beşiktaş'ta Şampiyonlar Ligi'ni de düşünerek Delgado'nun sözleşmesini dondurup yerine yeni bir 10 numara alma peşinde. Şimdi Delgado'nun sözleşmesini 6 ay dondursan Delgado dönünce ne yapacaksın. Delgado oynayınca Beşiktaş'a ne gibi katkı vermişki bu sakatlıktan dönünce ondan beklentilerin ne olacak. Delgado'ya nerden baksan sorunlar yumağı. Beşiktaş'ın cidden bir 10 numaraya ihtiyacı var çünkü Mustafa Denizli sisteminden ödün vermiyor. Kadroya baktığımızda Yusuf ve Tello o bölgede oynayabilecek futbolcular. Ama Tello'yu ortaya çekincede sol tarafta sıknıtılar başlıyor. Beşiktaş'ın önüne daha güvenli bakması için Delgado'yu göndermesi lazım.

Batuhan konusuna gelirsek Mustafa Denizli bu çocuğa bir türlü ısınamadı. Batuhan'da uslu durmuyor ayrı konu ama Beşiktaş'ın böylesine büyük bir yeteneği kazanması lazım. Delgado'nun sözleşmesini askıya alamadıkları için kadrodan bir yabancı göndermek zorundalar. Taliplerininde olması sebebiyle bu ismin Bobo olduğu söyleniyor. Batuhan'da önce kabul etmesine rağmen Gaziantepspor'a kiralık olarak gitmedi. Batuhan iyi çalışırsa, disiplin altına alınırsa Bobo'dan da, Nobre'den de çok kaliteli bir futbolcu. İnanılmaz özellikleri var ve Eskişehirspor'da yarım sezonda yaptıkları bence yeterli referanstır. Bakalım Mustafa Denizli Batuhan hakkında nasıl bir karar alacak.

İbrahim Üzülmez ve Toraman'ın geçtiğimiz sezon başında yaşadığı kavgadan dolayı kaptanlık bandı Delgado ve Nobre'ye verilmişti. Yazdığım birçok yazıda Delgado'nun kaptanlığı hak etmediğini söylemiştim. Fenerbahçe maçında da Nobre sahaya kaptan olarak çıktı. Nihat Kahveci gibi gerçek bir Beşiktaş'lı takıma geri dönmesine rağmen hala kaptanlıkla ilgili bir çalışma yapılmadı. Bu takımı derleyip, toparlayacak saha içinde liderlik yapacak isim Nihat'tır. Beşiktaş'ın acil bir karar alıp Nihat'ı da kaptanlığa getirmesi gerekiyor.

1 yorum:

  1. Harcayacaklar bu çocuğu. Batuhan'da az inat değil :D git başka takımın kralı ol. Yok illede Beşiktaş olmasının ne manası var anlamıyorum. Yani Beşiktaş seni istemezken..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir