30 Ağustos 2009 Pazar

Efes Pilsen World Cup #4


Günün ilk maçı A milli takımımız ve İngiltere arasındaki klasman maçıydı. Genel olarak sıkıcı bir maç izledik malesef. Her iki takımda gruplarındaki iki maçtada yenilmişlerdi. Maçı 87-53 kazandık. Fakat 34 sayılık fark kimseyi yanıltmamalı çünkü İngiltere çok ahım şahım bir takım değil. GameOn turnuvasında hadi öz güvenimiz yerine gelecektir kazanmak iyidir falan dedik ama artık Avrupa Şampiyonası öncesi son turnuva olan bu turnuvada hemde ev sahibi konumundayken en azından final oynamalıydık diye düşünüyorum ben. Müthiş bir kadromuz var bunu neden başaramıyoruz gerçekten anlamak mümkün değil. Maça Ömer Aşık, Ömer Onan, Sinan Güler, Hidayet Türkoğlu ve Ersan İlyasova beşlisiyle başladık. Maçın ilk sayısı Ömer Onan'dan geldi. Ardından üstüste sayılar bularak seriyi 10-0'a kadar getirdik. İngiltere ilk sayısını 4 dakika sonra buldu. İyi savunma yaparak çeyreği 25-12 önde kapattık. İkinci çeyrek Bekir Yarangüme'nin üçlüğü ile başladı. Ersan ile üstüste bulduğumuz sayıların ardından fark 20 sayıya kadar yükseldi. İngiltere'nin farkı kapatmasına izin vermeyen Milli Takım devreyi 45-22 üstün tamamladı.

İkinci yarıya yine Ersan'ın sayılarıyla başladık. Yaptığımız savunma İngiltere'nin ilk iki dakika sayı üretememesine neden oldu. Üçlüklerde başarılı olduğumuz 3. periyotta dakikalar 26'yı gösterirken fark 30 sayıydı. İngiltere'nin sayılarına karşılık veren Milli Takım 3. çeyreği 66-31 galip kapatarak son çeyrek için avantaj yakaladı. Bu fark Tanjevic'in final periyodunda forma şansı bulamayan isimlere şans tanıması anlamına da geliyordu. Final periyoduna üçlükle başlayan İngilizler farkı eritmeye çalışsada fark pek eriyecek gibi durmuyordu. Çünkü 41 sayıya kadar yükselmişti. Kalan dakikalarda İngiltere'nin oyundan kopmadığını söyleyebiliriz. Hala farkı kapatma çabasındaydı. Fakat Milli takım maçı 87-53 kazanmıştı. Son maçta aldığı galibiyette 6 takımlık turnuvanın 5. si olan Milliler Avrupa Şampiyonası öncesi pek umut vermedi açıkçası.

Sona yaklaşırken dün yarı final maçları da yapıldı Efes Cup'ta. Maçlardan ilki Hırvatistan ile Letonya arasındaydı. A grubunda hem Milli takımımızı hemde Almanya'yı yenerek grup birincisi olarak gelmişti Hırvatistan finale. Letonya ise İngiltere'yi son saniyede yenmiş, Makedonya'ya ise farklı mağlup olarak B grubu ikincisi sıfatıyla yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu. Hırvatistan oynadığı iki maçta olduğu gibi bu maçında mutlak hakimiydi. İlk 5 dakikada skorda 18-10 üstünlük sağlamışlardı. Letonya farkı eritmeye çalışsada ilk periyot 24-18 Hırvatistan üstünlüğü ile sona erdi. 2. periyoda iki tarafta tutuk başladı. İlk 2 dakikada basket göremedik zira. Letonya bulduğu sayılarla farkı eritmeye çalışıyordu. Fakat bu çabalar sonuçsuz kalınca devre 46-39 Hırvatistan galibiyetiyle sona erdi.

İkinci yarıya iyi başlayan tarafsa Letonya'ydı. 7-0'lık bir seri ile durumu eşitleyen Letonya kapattığı farkı koruyamadı. Letonya'nın ataklarına 8-0'lık yeni bir seriyle yanıt veren Hırvatistan farkı yeniden 8 sayıya çıkardı. Üstüste sayılar bulmaya devam eden Hırvatistan farkı çift haneli sayılara çıkardı. Bilhassa Nikola Vujcic ve Davor Kus'un sayıları etkiliydi. Son periyota girerken durum 75-62 olmuştu. Final periyodunda Hırvatistan sayılarıyla başlandı. Fark 17 sayıya çıktıktan sonra artık Hırvatistan'ın showunu izledik. Başarılı savunması ile Letonya'yı tam tabirle kitledi. Maçıda 96-81 kazanarak adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Gecenin son maçı Makedonya ile Almanya arasındaydı. A grubunda Türkiye'yi yenen fakat Hırvatistan'a yenilen Almanya grup ikincisi olarak, B grubunda ise iki maçınıda kazanan Makedonya grup lideri olarak yarı finalde eşleşmişlerdi. Mücadeleye iyi başlayan taraf Makedonya'ydı ilk 3 dakikada Almanya'ya sadece 2 sayı üretme şansı verdiler. Kendileri ise 10 sayı yaptılar. Bitime 2 dakika kala skor 23-14'tü. Kalan 2 dakikada da 9 sayılık fark korundu ve periyot 26-17 Makedonya üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci periyota karşılıklı sayılarla başlandı. Fakat Makedonya farkı 13 sayıya kadar çıkarmıştı. Almanya'nın bu sayılara cevabı savunmasını sertleştirerek 8-0'lık bir seri ile geldi. Seriye son veren isim Makedonya'da Vojdan Stojanovski'ydi. Devre Makedonya'nın 48-35'lik üstünlüğü ile tamamlandı.

Makedonya ikinci yarıya yine bir üçlükle başladı. Almanya üçlüklerle farkı eritmek istesede Makedonya her sayıya üçlükle cevap verince fark 15 sayıya kadar yükseldi. Son periyota gidilirken durum 69-56 Makedonya üstünlüğündeydi. Final periyodunda da tüm maçta olduğu gibi Makedonya hakimiyeti vardı. Makedonya sadece sayı üretmede değil savunmada da başarılıydı. Almanya'yı top kayıplarına zorluyor, sayı bulmasına izin vermiyordu. Son dakikalarda Almanya oyun disiplininden koptu diyebiliriz. Maçı 94-75 kazanan Makedonya finale çıkarak Hırvatistan'ın rakibi oldu.

Turnuvada günün programı;

14:45 Letonya-Almanya {3.lük maçı}
17:00 Hırvatistan-Makedonya {Final maçı}

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir