4 Ağustos 2009 Salı

Efsane Demişken..


2006 yılında emekliliğini isteyip Formula 1'e veda eden Schumi Massa'nın Macaristan Grand Prix'inde geçirdiği kazadan sonra en azından yarım sezonluğuna pistlere geri dönme kararı almıştı. Bu karar Formula'yı seven herkesi memnun etti elbette. Karara en çok mutlu olanlardan biride benim. Tamam o gittikten sonrada takip ettik yarışları 2 sezondur ki bu 3. sezon olacak ama onsuz geçen 2,5 sezondan ben bir şey anlamadım pek. Massa kaza yapınca çok tuhaf olmuştum çok üzülmüştüm fakat bir kaç gün içinde efsanenin geri döneceği açıklanınca Massa'nın kötü olduğunu falan unutmuştum ne yalan söyleyeyim. İnsanoğlu çiğ süt emmiş işte.

Felipe Massa'nın yerine geçici olarak Ferrari adına yarışacak olan Michael Schumacher'in, yeni F-60 modeli ile yapmayı planladığı test sürüşü için Williams'tan olumsuz görüş geldi. Takım patronu Frank Williams, F1 kurallarının herkes için aynı olduğunu belirterek, "Bizim için kurallar isimlere göre uygulanamaz. Macaristan Grand Prix'si öncesi de Toro Rosso'dan Jaime Alguersuari'nin test sürüşüne aynı nedenle karşı çıktık" dedi.
Bu yazının asıl konusu bu haber. Michael'e test sürüşü yaptırmayacaklarmış yeni araçla :) güldürdüler beni sabah sabah sağolsunlar. Yahu Schumi'den bahsediyoruz. Pistlerin adamından, efsaneden, Formula 1 deyip gözlerinizi kapatınca gözünüzün önüne gelen tek resimden, o motor sesleri arasında kırmızı aracının kıvrıla kıvrıla virajları geçişini gördüğümüz adamdan.. Test sürüşü yapsa ne olur yapmasa ne olur? İlk denemesini Valencia Grand Prix'inde yapar olur biter. Mutlaka izlenmeli o yarış. Schumi yeniden izlenme rekorları kıran adam olmalı. Valencia Grand Prix'i 23 Ağustos'ta.

Massa demişken onunda durumuna değinmek lazım. Felipe taburcu oldu öncelikle hayranlarına müjdeyi verelim. Hatta ilk röportajınıda verdi. Kazayı hatırlamadığını belirten Massa; Schumacher'in yarışa dönmesiyle ilgili olarak; “Öncelikle, biliyorsunuz bir zamanlar Michael ile yarışmıştım. Bana pek çok tavsiyede bulunmuştu. Doğrusunu söylemek gerekirse Michael yapması gereken her şeyi zaten biliyor. Eminim, otomobilim ile çok çok iyi iş çıkaracak ona tavsiyede bulunacak durumda değilim. Tabii ki piste gidip yanlış bir şey yaptığını görürsem söylerim. Ama o ne yapması gerektiğini bilir." dedi. Durumuyla ilgili olarak ise; "Şimdi çok garip hissediyorum. cumartesi'den bugüne kadar pek çok şey değişti. Benden başka herkes olanları biliyor. Herkes gördü. ama benim için bunları açıklamak biraz güç. yine de şimdi mutluyum. İyileşebilecek durumdayım yeniden otomobil kullanabilirim. Bunu yapmam için ne kadar süreye ihtiyacım olduğunu birlikte göreceğiz. Umarım çok kısa sürede direksiyon başına geri dönebilirim." dedi. Yeniden geçmiş olsun dileklerimi gönderiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir